Καθαρές Κουβέντες

Η ιντερνετική ενημέρωση που προσφέρει η ιστοσελίδα μας είναι ανοιχτή σε όλους και για όλους χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς «παιχνίδια».

Δημοτικές παρατάξεις, σύλλογοι, φορείς, ενώσεις, εκκλησία κλπ. κλπ., έχουν προβάλει τις θέσεις και τις απόψεις τους χωρίς λογοκρισίες ή άλλους περιορισμούς.

Η Δημοκρατία στην πράξη λοιπόν με το «AgiaParaskevi images». Με τη συμμετοχή, δηλαδή, των πολιτών και των φορέων τους, να πρωταγωνιστούν στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και των απόψεών τους, όπως ορίζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Κανένα μέσο ενημέρωσης – έντυπο ή ηλεκτρονικό – δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπόλογο για τη θέση ή τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται από τους ενδιαφερόμενους με άρθρα, ανακοινώσεις ή συνεντεύξεις τους.

Αυτό έχει κατ’ επανάληψη κριθεί δικαστικά τόσο στην Ελλάδα, όσο και από το δεδικασμένο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και του δικαστηρίου των Ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Είναι αυτονόητο ότι ακόμη και ο συγκρουσιακός διάλογος γίνεται και επιτελείται ανάμεσα στην αντιπαράθεση των επιχειρημάτων των εμπλεκόμενων  ή ενδιαφερόμενων πλευρών, όσο σκληρός και αν είναι πολιτικά ή ιδεολογικά ή κοινωνικά.

Τελεία και παύλα. Η ελεύθερη δημοκρατική ενημέρωση ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται, ούτε τρομοκρατείται, ούτε φιμώνεται ανάλογα με τα πολιτικά γούστα και τα πολιτικά τερτίπια του καθενός. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και πάντως δεν ισχύουν σε ευνομούμενες Δημοκρατίες, όπου ο ρόλος του καθενός είναι σαφής και διακριτός. Τα δημόσια πρόσωπα, παγκοσμίως,  υφίστανται την δοκιμασία και τη βάσανο του διαλόγου, της κριτικής και της τελικής κρίσης της λαϊκής βούλησης.

Οι πολίτες, ανάλογα με τα επιχειρήματα και το ήθος του καθενός, κρίνουν, συγκρίνουν, αποφασίζουν, επικρίνουν ή ανατρέπουν και τελικά διαμορφώνουν τις όποιες επιλογές τους κατά δικαία και σεβαστή κρίση.

Καθαρά, έντιμα και ξάστερα. Τα μηνύματα, τα άρθρα, οι ανακοινώσεις, οι συνεντεύξεις και οι εν γένει καταχωρίσεις, σχετικά με την ελεύθερη διάδοση και διακίνηση των ιδεών, θέσεων και απόψεων, εκφράζουν επώνυμες προσωπικές απόψεις των αποστολέων τους και σε καμία περίπτωση δεν απηχούν ή εκφράζουν ή φέρουν τις υπογραφές των δημιουργών της ιστοσελίδας μας. Συνεπώς οι πάσης φύσεως και μορφής πολιτικοί τραμπουκισμοί με πολιτικές απειλές, πολιτικούς εκβιασμούς ή υπαινιγμούς και μάλιστα σε δημόσιους χώρους συνιστούν ευθεία συκοφαντική πρόθεση.

Με στόχο πέρα των άλλων τον αφανισμό και την εξόντωση (πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο και ηθικό) μιας μέσης αστικής οικογένειας, σε ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς, ενώ παράλληλα εξυπηρετούν τις όποιες « σκοτεινές δουλείες και διαδρομές»  ενίσχυσης  του αθέμιτου ανταγωνισμού, πέρα και έξω από τα αποδεκτά χρηστά ήθη της σχετικής νομολογίας.

Έχουν γνώση οι φύλακες και οι νομικοί μας σύμβουλοι, όσον αφορά στην προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μας, ατομικής και οικογενειακής.

Ας γνωρίζουν καλά όσοι «παίζουν» με την πολιτική ότι ποτέ δεν μπορεί να χτίσεις καλή φήμη πάνω σε αυτά που θα κάνεις. Αυτά που έκανες ή κάνεις σε κρίνουν για όλη σου τη ζωή. Είναι νόμος της ζωής και της πολιτικής.

 aparaskevi-images.gr

10-4-2012