Το πανώ στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής που προκαλεί αντιδράσεις

Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής - πανώΣήμερα 4 Ιουλίου 2015 παραμονή δημοψηφίσματος παραμένει αναρτημένο!

 

Ένα πανώ με την λέξη «ΟΧΙ» έκανε την εμφάνισή του στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής, κρεμασμένο σε περίοπτη θέση ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους περαστικούς.
Το πανώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τοποθετήθηκε από το σωματείο εργαζομένων ΣΕΔΑΠ. Εξάλλου σε ιστό κοινωνικής δικτύωσης, σε προφίλ μέλους του σωματείου υπάρχουν φωτογραφία την ώρα της κατασκευής του και φωτογραφία αφού αυτό έχει τοποθετηθεί στο Δημαρχείο στις 2 Ιουλίου 2015.

Δήμος Αγ. ΠαρασκευήςΑνάρτηση φωτογραφίας στο διαδίκτυο στις 2 Ιουλίου 2015

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι κατά πόσο νομιμοποιείται η ύπαρξη αυτού του πανώ εκεί ψηλά!
Αρχικά γιατί σύμφωνα με το άρθρο 11 του Νόμου 4320/2011  που είναι ερμηνευτικός του άρθρου 44 του Συντάγματος και ο οποίος θα ισχύσει για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος

“κατά τη διάρκεια της περιόδου από τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο προκηρύσσεται η διενέργεια δημοψηφίσματος, έως και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται :

α) η ανάρτηση ή η επικόλληση σε εξωτερικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους και σε αυτοκινούμενα μέσα αεροπανώ, πανώ, αφισών, γιγαντοαφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής, εκτός των χώρων της παραγράφου 5 του άρθρου 9, καθώς επίσης η αναγραφή συνθημάτων,”

Και στη συνέχεια γιατί δεν γνωρίζουμε πως πάρθηκε η απόφαση αυτή του σωματείου και από ποιους. Γενική συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε και αρκετοί εργαζόμενοι που δεν είχαν καμία ενημέρωση και πιθανόν έχουν διαφορετική επιλογή για το δημοψήφισμα, άρχισαν ήδη να αντιδρούν έντονα σε αυτή την κίνηση. Από έγκυρες πληροφορίες έντονες αναταραχές υπάρχουν ακόμα και μέσα στο ΔΣ του συλλόγου. Μήπως ο σύλλογος οδηγήθηκε σε μια βεβιασμένη κίνηση, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και χωρίς να αναλογιστεί το όλο σύνολο που εκπροσωπεί;

πανό εργαζομένωνΤην ώρα της κατασκευής – Ανάρτηση φωτογραφίας στο διαδίκτυο στις 2 Ιουλίου, 6:26μμ

Ποιος έδωσε άδεια να τοποθετηθεί στο σημείο εκείνο, γιατί σημειωτέον η πρόσβαση δεν είναι εύκολη.
Το πανώ έχει μεν την υπογραφή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά καθώς είναι αναρτημένο στο Δημαρχείο της πόλης, ο κάθε περαστικός που το αντικρίζει μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Από ενημέρωση που έχουμε, φαίνεται ότι από μέλος της Δημοτικής Αρχής ζητήθηκε ευγενικά να κατέβει το πανό, αλλά κάποιοι που τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του ΟΧΙ, κώφευσαν …
Ανάλογο περιστατικό υπήρξε και στο Δημαρχείο Χαλανδρίου, όπου κι εκεί προκάλεσε αναταραχές ακόμα και στη Δημοτική Αρχή.


Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο καθένας έχει την ελευθερία να κάνει την επιλογή του. Η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr δεν επιθυμεί να πάρει θέση υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ και δεν επιθυμεί να επηρεάσει κανέναν. Κάνει μόνο ενημέρωση.
Πιστεύουμε επίσης ότι δεν είναι καιρός για δημιουργία διχαστικών τάσεων στους δημότες ή και επηρεασμού τους από τον οποιονδήποτε.


Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι πάλι εδώ, στην ίδια πόλη, στην ίδια γειτονιά και στα ίδια προβλήματα. Η επιλογή που θα κάνει ο καθείς την Κυριακή θα είναι καθαρά προσωπική. Όλοι οφείλουμε να τηρούμε χαμηλούς και ενωτικούς τόνους και ακόμα περισσότερο αυτοί που εκπροσωπούν σύνολα όπου υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις.


Καλούμε επίσης τον Δήμαρχο, πέρα από την όποια προσωπική άποψη που δικαιωματικά έχει, σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή να είναι Δήμαρχος για όλη την πόλη.