Δημοπρατείται η πεζογέφυρα Γελαδάκη!

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=7275) αναφέραμε ότι θα μεταφερθεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ  Αγ. Παρασκευής. Τώρα θα σας εξηγήσουμε το γιατί.

Με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε, από στιγμή σε στιγμή δημοπρατείται η πεζογέφυρα Γελαδάκη από την Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιΐας (ΔΜΕΟ) και την  Διεύθυνση Συντήρησης Οδικών Έργων (Δ3), η οποία ως είναι γνωστό θα κατασκευαστεί σε σημείο της Λ. Μεσογείων πολύ κοντά στο ΙΚΑ  (Χλόης & Ανδριανού). Σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα και φωτογραφία για το πως θα είναι η πεζογέφυρα Γελαδακη.

Η πεζογέφυρα αυτή είναι στην κυριολεξία ένα έργο ζωής για την πόλη μας, γιατί στο σημείο εκείνο της Λεωφόρου έχουν χαθεί ζωές ανθρώπων σε τροχαία ατυχήματα. Εδώ και χρόνια γίνεται ένας αγώνας δρόμου για την κατασκευή της, με πολλά προβλήματα, διαφορές, συναινέσεις και αντιδράσεις.

Οι τοπικοί σύλλογοι και οι εκάστοτε Δημοτικές διοικήσεις προσπαθούσαν πάντα να προωθήσουν το έργο φτάνοντας μέχρι τις πόρτες των υπουργείων. Ειδικά ο σύλλογος Πευκακίων έχει φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το Μάιο του 2011, στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά τον Μάρτιο του 2012 και γενικά το έχει πάντα στην επικαιρότητα.

Αντιδράσεις αρκετές! Μάλιστα στο ΔΣ στις 30/5/2012 ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ανέφερε πως  όταν πήγε το ΥΠΕΧΩΔΕ να ελέγξει τοπογραφικά το σημείο, δημότης είπε ότι θα περάσουν πάνω από το πτώμα του για να κατασκευάσουν την γέφυρα! Εν μέρη έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες της περιοχής γιατί το έργο θα τους δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά την προσέλευση των πελατών, όταν όμως αντιδιαστείλουμε το γεγονός αυτό με τις χαμένες ζωές των θυμάτων που θρηνήσαμε μέχρι τώρα (πάνω από 20) , νομίζω ότι δεν χωράει αντίρρηση.

Η κατασκευή της Γελαδάκη ειναι επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής όχι μόνο για λόγους ασφάλειας, αλλά και για λόγους επικοινωνίας των δύο τμημάτων της πόλης που χωρίζονται από τη Λεωφόρο Μεσογείων. Πευκάκια και Αη-Γιάννης θα έχουν ένα κοινό σημείο πρόσβασης και μια γέφυρα που θα τους ενώνει. Και μαζί με αυτούς και η υπόλοιπη πόλη.