Ειδήσεις, αψιμαχίες, διαξιφισμοί και σασπένς στη Συνέλευση Γειτονιάς στα Πευκάκια

Τα Πευκάκια διάλεξε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος για να ξεκινήσει τις συνελεύσεις της γειτονιάς, μια δύσκολη ομολογούμενος συνοικία, αφού εκεί εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Πρώτη συνέλευση στις 19 Οκτωβρίου 2016, με ειδήσεις, αψιμαχίες, διαξιφισμούς και σασπένς.

Τη συζήτηση ξεκίνησε ο Γραμματέας του Συλλόγου Πευκακίων κ. Κώστας Παπουτσής αναφερόμενος στα προβλήματα που ζητούν λύσεις, όπως η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου, οι διανοίξεις οδών, η πεζοδρόμηση σημαντικών δρόμων και η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής του νέου παιδικού σταθμού. Ζήτησε επίσης την δημιουργία ΚΑΠΗ στα Πευκάκια για να λάβει την απάντηση ότι θα τεθεί μεν στα υπόψην, αλλά είναι δύσκολο γιατί πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος και προσωπικό. Αναφέρθηκε επίσης σε παράπονα που υπάρχουν από γονείς για τον παιδικό σταθμό της Αισώπου (νέος) και όπως διευκρίνισε αργότερα κάτοικος ενώ κάποιοι κατοικούν δίπλα στο σταθμό, αναγκάζονται να πληρώνουν σχολικό λεωφορείο και να πηγαίνουν το παιδί τους στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη. Τέλος έδωσε τα εύσημα στο Δήμαρχο για τους καθαρισμούς των χώρων και των οικοπέδων, ήρθε όμως παράλληλα η ερώτηση από παρεβρισκόμενους κατοίκους προς το Δήμαρχο, αν στάλθηκαν οι λογαριασμοί στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που καθαρίστηκαν, για να μείνει αναπάντητη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έγιναν το 2016 και σε αυτά που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν το 2017. Αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε στην ανακοίνωση του Δήμου, εδώ θα μείνουμε σε κάποια καίρια σημεία και στις ειδήσεις που προέκυψαν. Τις δηλώσεις του κ. Σταθόπουλου θα σας παρακαλούσα να τις διαβάσετε με προσοχή και να δώσετε βάση πως ακριβώς γράφονται. Γιατί άλλο σημαίνει «εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και προχωράει» και άλλο «εντάχθηκε στον προγραμματισμό των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ  για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ» όπως αναφέρεται για το 14ο νηπιαγωγείο, γιατί η χρονική διαφορά κατασκευής που περιλαμβάνουν οι δύο φράσεις είναι πολύ μεγάλη.

Ας δούμε λοιπόν τις ειδήσεις που προέκυψαν:

  • Την Παρασκευή 21/10/16 υπογράφει ο εργολάβος για την περισυλλογή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και μάλιστα επετεύχθη η τιμή των 200€/όχημα.
  • Το γήπεδο 5Χ5 του 9ου Δημοτικού σχολείου θα κατασκευαστεί με χρήματα από τη Γ.Γ.Α. στις διακοπές των Χριστουγέννων 2016 και μάλιστα επέμενε σε αυτό.
  • Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι για το αθλητικό κέντρο υπάρχει πρόταση που συζητείται με την Περιφέρεια για κατασκευή του και το κόστος υπολογίζεται στα 10εκ. €, χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.
  • Σύντομα ο Δήμος θα προχωρήσει σε αγορά αμαξοστασίου ιδιόκτητου για να μεταφερθεί το γκαράζ με τα απορριμματοφόρα. Σε ερώτηση, που είναι αυτός ο χώρος, τους καθησύχασε λέγοντας ότι δεν είναι μέσα στα όρια του Δήμου, γεγονός που δημιουργεί μεγάλες απορίες.
  • Το εκκλησάκι στο Κοιμητήριο θα γίνει μέσα στο 2017 όπως ανακοίνωσε ο κ. Βλάχος.
  • Στις 20 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην πεζογέφυρα Γελαδάκη εκδήλωση προς τιμή του αείμνηστου Μιχάλη Μιχαηλίδη, ώστε να αποδοθεί και επίσημα η ονοματοδοσία.
  • Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη επειδή κάποια οικόπεδα διεκδικούνται από το Δήμο Παιανίας(;), υπάρχει σκέψη να χαρακτηριστούν «κοινωφελή χώροι» και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η χρήση τους. Την σκέψη αυτή μάλιστα την παρουσίασε στη συνέλευση πρώτη φορά και δεν την γνώριζε ούτε ο Δήμαρχος (!) όπως ανέφερε η ίδια.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκαν σε προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Ζήτησαν αστυνόμευση γιατί έχουν ενταθεί οι διαρρήξεις των σπιτιών και μάλιστα σε ένα μπήκαν 6 φορές! Ζήτησαν τουλάχιστον ο Δήμος να ενημερώσει την αστυνομία και να αρχίσουν περιπολίες αστυνομικών. Παραπονέθηκαν ότι δεν γίνεται σωστή καθαριότητα των δρόμων και μάλιστα σε μερικούς δρόμους δεν περνάει καθόλου η «σκούπα». Ζήτησαν πεζοδρόμια για να πηγαίνουν τα παιδιά τους με ασφάλεια στο σχολείο. Μια μητέρα δήλωσε ότι  ο σχολικός τροχονόμος θα χρησίμευε περισσότερο στην οδό Παναγούλη παρά έξω από το 9ο Δημοτικό, γιατί εκεί δεν υπάρχει ούτε τροχονόμος, ούτε πεζογέφυρα και διασχίζοντας το δρόμο με τα παιδιά τους για να τα φέρουν στο σχολείο κινδυνεύουν διαρκώς. Ζήτησαν να δοθεί προτεραιότητα στην παιδική χαρά της Ησιόδου γιατί δεν υπάρχει άλλη εκεί κοντά. Όπως είπαν το πρόβλημα με τις σχολές οδηγών έχει ενταθεί και δεν μπορούν να παίξουν τα παιδιά τους αφού κάθε ένα λεπτό περνάει και ένα εκπαιδευτικό. Απόρησαν πως είναι δυνατόν να γίνονται μαθήματα σε μια περιοχή που δεν έχει οδοσήμανση!!! Ζήτησαν «ποιότητα ζωής» για τους κατοίκους, να υπάρχει μια βιβλιοθήκη, πεζόδρομοι και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στο ΚΑΠΗ ή για αθλητισμό στο Γέρακα. Μίλησαν για το διαλυμένο γήπεδο του μπάσκετ μέσα στα 23στρ. και την πρόταση μέσα σε αυτό το χώρο να γίνει ένα κυλικείο του Δήμου.

Τα δύσκολα για τη Δημοτική Αρχή ήταν όταν δημότης ενημέρωσε ότι έχει πληρώσει για το οικόπεδό του (Πράξη Εφαρμογής) και τώρα δεν μπορεί να κάνει συμβόλαια γιατί ο Δήμος πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Απευθύνθηκε από τον Ιούνιο στις Υπηρεσίες του Δήμου αλλά αυτοί  μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια και μάλιστα του είπαν ότι έχουν πολύ δουλειά και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν. Η αντιδήμαρχος κ. Πετσατώδη είπε ότι το πρόβλημα είναι του Υπουργείου και δεν χρειάζεται να πληρώσει ο Δήμος, ερωτώμενη όμως αν επικοινώνησε με το Υπουργείο, απάντησε ότι εκεί δεν ξέρουν καν ποιος είναι αρμόδιος για το θέμα. Αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τον δημότη ότι από τον Ιούνιο δεν έχει κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα, ούτε μια κίνηση για το πρόβλημα.

Μετά τους κατοίκους μίλησε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κώστας Τσιαμπάς, εκπροσωπώντας την παράταξη «Αγία Παρασκευή η πόλη μας» για να διευκρινίσει ότι οι δαπάνες στο Δήμο είναι δύο, αυτές που εξυπηρετούν την καθημερινότητα και  τα μεγάλα έργα που γίνονται από χρηματοδοτήσεις.  Άρα καθαριότητα, σχολεία, μικρές ασφαλτοστρώσεις, παιδικές χαρές γίνονται σε όλες τις Διοικήσεις διαχρονικά. Δεν είναι επιτυχία καμιάς Διοίκησης να ασχολείται με την καθημερινότητα και να λύνει τα προβλήματα των δημοτών. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2015 και την ανακοίνωση του α΄ εξαμήνου του 2016 δεν έχουν γίνει οι εισπράξεις του Δήμου που αναμένονταν. Το 2015 από 37εκ.€ που είχαν προϋπολογιστεί εισπράχθηκαν τα 19εκ.€ και το α΄ εξάμηνο 2016 από 15εκ.€ εισπράχθηκαν τα 10εκ.€ μαζί με τα ανελαστικά έσοδα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Επίσης από τα 7εκ € που ανακοινώθηκαν πέρσι στο τεχνικό πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκαν μόνο 400.000€.

Είναι ενδεικτικό, είπε, ότι από 38 έργα που είχαν ανακοινωθεί έγιναν μόνο 6 και στο Κοιμητήριο από 11 έργα έγινε μόνο 1. Ταυτόχρονα η Διοίκηση προβαίνει σε σπατάλες, για παράδειγμα η λειτουργία του κινηματογράφου που κόστισε για τα δύο χρόνια 102.000€. Στο σημείο αυτό άρχισαν οι αντιδράσεις από τη Διοίκηση.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιαμπάς αναφέρθηκε στα έργα που είχαν ανακοινωθεί την περσινή χρονιά και ποια από αυτά εκτελέστηκαν και στη συνέχεια αναφέρθηκε αντίστοιχα στο 2016, όπου μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι την επισκευή του γηπέδου 5Χ5 του 9ου Δημοτικού, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η παράταξη, η Γ.Γ.Α. δεν την έχει καν στον προϋπολογισμό. Και συνέχισε στα μεγάλα έργα για να δούμε, όπως είπε, την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης.

Η κατασκευή των αγωγών ομβρίων είναι μια μελέτη που έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, ξεκίνησε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται στη φάση προς δημοπράτηση, πρέπει να περάσει προσυμβατικό έλεγχο και μακάρι να περάσει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ έκαναν τις μελέτες οι μηχανικοί του Δήμου δόθηκε στην Περιφέρεια για να εκτελεστεί και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο το δώσανε.

Στο σημείο αυτό υπήρξε έντονη αντίδραση από τη Διοίκηση με τον κ. Βλάχο να ζητάει συντόμευση και να λέει ότι πολλά από τα λεγόμενα του κ. Τσιαμπά δεν ισχύουν και ότι είναι ψέματα και τον κ. Γιάννη Σιδέρη να λέει πως οι δημότες πρέπει να μιλήσουν. Από τους δημότες όμως που παρευρίσκονταν ακούστηκε ότι «εμείς θέλουμε να ακούμε όλους για να ξέρουμε τι μας γίνεται»! Συνεχίζοντας την ομιλία του διακόπτονταν συνεχώς από την αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη και τον Δήμαρχο, ο οποίος επέμενε ότι είναι Διοίκηση 2 χρόνια και 1 μήνα και όχι 2,5χρόνια που είπε ο κ. Τσιαμπάς, λες και οι 4 μήνες ήταν οι πιο σημαντικοί στον κόσμο, με αποτέλεσμα να επικρατεί οχλαγωγία. Μάλιστα μία ακόμα κάτοικος υπενθύμισε στον κ. Σταθόπουλο ότι κι εκείνος όταν ήταν αντιπολίτευση έπαιρνε το λόγο και έλεγε τα προβλήματα. Ο κ. Τσιαμπάς τόνισε ότι αυτή είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης, να κάνει κριτική για να γίνεται καλύτερη διοίκηση, το αν δεν της αρέσει η κριτική είναι άλλη υπόθεση. Συνεχίζοντας την ομιλία του πάνω στα προβλήματα, αναρωτήθηκε αν «μας ενδιαφέρει η ουσία και η πράξη ή το να πείσουμε τον κόσμο ότι κάτι κάνουμε».

Στη συνέχεια σε κάποιο σημείο της ροής της συνέλευσης το λόγο πήρε ο κ. Γεράσιμος Βλάχος (πρόεδρος του ΔΣ) και είπε ότι είναι ψέματα αυτά που είπε ο κ. Τσιαμπάς για τα έργα και η κριτική της αντιπολίτευσης είναι καλό να γίνεται αλλά να μην είναι ψευδής. Ο κ. Τσιαμπάς ανταπάντησε ότι αυτός λέει ψέματα και ζήτησε το λόγο επί προσωπικού, με τον κ. Βλάχο να του λέει να καθίσει κάτω. Πάνω σε αυτό υπήρξε αντίδραση από κατοίκους που σχολίασαν το γεγονός ότι λένε στον κ. Τσιαμπά  ότι λέει ψέματα και δεν του δίνουν το δικαίωμα να μιλήσει. Τελικά μετά από επιμονή του κ. Τσιαμπά και την αντίδραση των κατοίκων, αναγκάστικαν στο τέλος να του δώσουν το λόγο.

%cf%80%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%b1-4

Ο κ. Αντρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συνέλευσης», είπε ότι σκοπός της παρουσίας του στη συνέλευση ήταν να ακούσει τους κατοίκους και τα θέματα που βάζουν και να μετρήσει τη δυνατότητά του να συμβάλει. Στη συνέχεια έθεσε τέσσερα ζητήματα. Πρωτίστως τόσο η Δημοτική Αρχή, αλλά και κάθε συλλογικότητα, πρέπει να εμπνεύσει τους κατοίκους να προσέρχονται στις συνελεύσεις βάζοντας συγκεκριμένα θέματα και διεκδικώντας λύσεις και όχι κάθε φορά να ακούγονται τα ίδια και τα ίδια, γιατί στην επόμενη συνέλευση θα καταλήξει να παρουσιαστούν μόνο 2 άτομα. Δεύτερον οι πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση είναι αντιλαϊκές, κόψανε τα κονδύλια απ’ οτιδήποτε θεωρείται κοινωνικό αγαθό. Άρα χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία από το Δήμο και κόσμο που θα μπει μπροστά και θα διεκδικήσει. Τρίτον τα Πευκάκια είναι πολύ ωραία περιοχή, δεν την έκανε όμως ωραία η κάθε Δημοτική αρχή, αλλά η φύση και οι κάτοικοι. Οι κάτοικοι έχουν πληρώσει και τα χρήματα θα πρέπει να αποδίδονται στην περιοχή η οποία ήταν πάντα αδικημένη γιατί ήταν εκτός σχεδίου.

Και τέλος επειδή η συζήτηση έχει να κάνει με το τεχνικό προγραμματισμό, τα στοιχεία που είπε ο κ. Τσιαμπάς είναι πραγματικά. Πέρυσι εκτελέστηκε το 13,5% του τεχνικού προγράμματος και στο α΄ εξάμηνο του 2016, το 1,5%. Όπως είπε, τα νούμερα είναι για κλάματα. Το κυριότερο είναι να υπάρχει ένας σχεδιασμός και διεκδίκηση. Υπάρχει δυνατότητα να γίνουν ορισμένα πράγματα. Χρειάζεται να βγει μπροστά ο κόσμος και να παλέψει για κάποια ζητήματα, αλλιώς ούτε σωτήρες υπάρχουν ούτε χάρη μας κάνουν.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Χρήστος Βλάχος, ο οποίος παίρνοντας το λόγο μίλησε για ένα σχολείο 10 χρόνια ασυντήρητο, που το βάφουν και το καθαρίζουν οι γονείς οι οποίοι συνεισφέρουν οικονομικά όποτε χρειάζεται, που παρακαλάνε γονείς και Διευθυντής για να κοπούν τα κλαδιά από τα πεύκα που κινδυνεύουν να πέσουν πάνω στα παιδιά, για την ανάγκη ενός επιστάτη ώστε να μην αφήνουν οι δάσκαλοι το μάθημα για να πηγαίνουν να ανοίγουν την πόρτα, για την ανάγκη κατασκευής πεζοδρομίων για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών και μονοδρόμησης της οδού για να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα το πρωί και το μεσημέρι. Ζήτησε από το Δήμαρχο να δώσει προτεραιότητα στα σχολεία και τα θέματά τους. Τα αιτήματα αυτά τα έφερε σε έντυπη μορφή και ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να απαντήσει εγγράφως. Στα λόγια του ο Δήμαρχος αντέταξε ότι για δύο μέρες 10 άτομα με την επίβλεψή του καθάρισαν το σχολείο από τις πευκοβελόνες και μάζεψαν 100 σακούλες και πως το 5Χ5 είναι δεδομένο ότι χρηματοδοτείται και θα γίνει τα Χριστούγεννα και πως αναλυτικότερα θα απαντήσει ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος παιδείας κ. Πάνος Γκόνης.

Η ενημέρωση από τον κ. Γκόνη άρχισε μάλλον στραβά, λέγοντας πως «προφανώς εδώ δεν είναι συνέλευση συλλόγου γονέων και επειδή έχουμε περάσει από συλλόγους γονέων ξέρουμε πως δρομολογούνται ορισμένες ακρότητες…» προφανώς αναφερόμενος στις αντίθετες απόψεις που εξέφραζε ο πρόεδρος απέναντι στη Δημοτική Αρχή, και συνέχισε πως «είναι τιμή μας που είστε εδώ, έστω και ένας κάτοικος ή μία κάτοικος να ήταν εδώ θα ήταν τιμή μας και ελπίζω να θεωρείται ότι είναι τιμή σας κι εσάς ότι βρισκόμαστε εμείς εδώ για να σας μιλήσουμε …»  με τον  πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων να του απαντά ότι είναι «υποχρέωσή» τους να είναι εκεί. Και με αυτά άρχισε να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους δύο άντρες. Επειδή ο πρόεδρος επέμενε στην άποψή του ο κ. Γκόνης τον αντιμετώπιζε με ειρωνεία δυσκολεύοντας την κατάσταση. Συνέχισε προσπαθώντας να παρουσιάσει πιθανόν ως άθλο το ότι ο Δήμαρχος με ορισμένους εργάτες, εθελοντές καθάρισε το σχολείο από τις πευκοβελόνες.  Μίλησε για τους σχολικούς τροχονόμους και για όλες τις «πρωτιές» αυτής της Διοίκησης και για την «πρωτιά» να ζητήσουν από τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και των καθηγητών να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας για αυτά που τους λείπουν ( δεν σας θυμίζει λίγο ΣΥΡΙΖΑϊκές καταστάσεις, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια;) Η συζήτηση εξελίχθηκε με αντιπαραθέσεις των δύο ανδρών με αποτέλεσμα ο εντεταλμένος Παιδείας να λέει ότι τότε κι αυτός υποχρεωτικά να απαντήσει στις ερωτήσεις και να φύγει, και ο πρόεδρος του Συλλόγου να ζητά εγγράφως τις απαντήσεις από το Δήμαρχο για να ενημερώσει υπεύθυνα τους γονείς όλους.

Κάπως έτσι τελείωσε μετά από λίγο αυτή η πρώτη Συνέλευση Γειτονιάς της Διοίκησης στα Πευκάκια.

Από την πρώτη κιόλας συνέλευση φάνηκε ξεκάθαρα η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να επικοινωνήσει πραγματικά με τον κόσμο. Ο Δήμαρχος κ. Σταθόπουλος όταν βρίσκονταν σε δύσκολη θέση έλεγε ότι δεν είναι ο χώρος κατάλληλος για τη συζήτηση του θέματος και πρότεινε να κλείσουν ραντεβού μαζί του στο Δήμο. Δε αντιλήφθηκε ότι οι κάτοικοι ναι μεν ενδιαφέρονται για τα μεγάλα και γνωστά έργα που πρέπει να γίνουν, αλλά πρωτίστως τους απασχολούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όπως η ασφάλεια των σπιτιών τους, η ασφαλής κυκλοφορία τους στους δρόμους, να μην πνίγονται στα νερά κάθε φορά που βρέχει και να μπορούν να εκτελούν τις διαδικασίες που αφορούν τα ακίνητά τους. Από το Δήμαρχο δεν θέλουν εξαγγελίες, αλλά απλές λύσεις των προβλημάτων αυτών.

Η έτερη αδυναμία της Διοίκησης φάνηκε όταν ο κ. Τσιαμπάς με στοιχεία φανέρωσε ότι τα πράγματα δεν είναι όσο ρόδινα τα παρουσιάζουν, και εκείνοι αντί να αντιτάξουν επιχειρήματα, εκνευρίστηκαν, αποκάλεσαν τα λεγόμενά του «ψέματα» και ανακάλυψαν ότι κουράζει τους κατοίκους … Μια τακτική που δίνει άλλη εικόνα στους πολίτες από αυτή που θέλουν να παρουσιάσουν.

Επίσης να σημειώσουμε πως αν ο Δήμαρχος που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι στους 4 μήνες διοίκησης που του «έκλεψε» ο κ. Τσιαμπάς μπορούσε να παράξει τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο που δεν το έκανε στους προηγούμενους 25 μήνες, να παρακαλέσουμε την επόμενη Διοίκηση του Δήμου να τον αφήσει 4 μήνες ακόμα να διοικήσει για να τους αναπληρώσει.

Το αξιοσημείωτο ήταν επίσης, ότι ενώ ο κ. Γεράσιμος Βλάχος (πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου) ήταν ο συντονιστής της συνάντησης, σε μεγάλο μέρος ήταν αυτός που έδινε τις απαντήσεις που έπρεπε να δώσει ο Δήμαρχος, την ώρα που εκείνος απασχολούνταν είτε διαβάζοντας είτε κοιτώντας το κινητό του τηλέφωνο! Ουσιαστικά στα λεγόμενα του κ. Τσιαμπά απάντησε ο κ. Βλάχος.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γκόνης αποκαλύπτεται ως άξιο τέκνο της παράταξης που λειτουργεί κατά τα πρότυπα της ΣΥΡΙΖΑϊκής κυβέρνησης, πιστός στο δε δεχόμαστε κριτική και αμέσως στραβώνουμε και αρχίζουμε τις «μπηχτές». Τι εννοούσε άραγε με το «ξέρουμε πως δρομολογούνται ορισμένες ακρότητες»; Ότι δεν μπορεί κάποιος νοήμων άνθρωπος να έχει αντίθετη άποψη και να την υποστηρίζει, αλλά καθοδηγείται από κάποιους; Και αφού ο πρόεδρος κατ’ αυτόν δεν είχε δίκιο ποια έργα, εκτός από το καθάρισμα του χώρου, έγιναν στο 9ο Δημοτικό; Αυτοί δεν μας έλεγαν ότι το καλοκαίρι έβαψαν και καλλώπισαν τα σχολεία και κοκορεύονταν ότι ήταν έτοιμα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς;  Ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε ότι ένας προβολέας έσκασε δίπλα ακριβώς σε ένα παιδί!!! Λοιπόν;;; Αλήθεια, σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία του αντιδημάρχου Παιδείας με τους Συλλόγους Γονέων; Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι ο κ. Γκόνης δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι στη θέση που βρίσκεται τον τοποθέτησαν οι κάτοικοι που τον ψήφησαν και έχει υποχρέωση να τους δίνει λόγο για ότι πράττει ή πρόκειται να πράξει. Το αν είναι «τιμή τους» θα το κρίνουν και θα το εκφράσουν οι ίδιοι, ανάλογα με το έργο που θα παράξει.

Και μια συμβουλή από έναν μεγαλύτερο προς την αντιδήμαρχο κ. Πετσατώδη. Εγώ προσωπικά αν σε μια υπηρεσία δεν ξέρουν ποιός είναι ο αρμόδιος υπάλληλος, πηγαίνω κατευθείας στο Διευθυντή, εν προκειμένω στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, και του ζητάω λύση.

Εκρηκτική λοιπόν η πρώτη συνάντηση του κ. Γιάννη Σταθόπουλου με τους κατοίκους και μας κάνει να αναμένουμε με αγωνία την επόμενη στο Κοντόπευκο.

Παρόντες στη συνέλευση επίσης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Σιδέρης και Σπύρος Παπαγεωργίου, ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης, το μέλος του ΠΑΟΔΑΠ Παναγιώτης Παναγάκος, ο πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Τραυλός και μέλη του Συλλόγου Πευκακίων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter