Αντρέας Γκιζιώτης: Δημοτικό Συμβούλιο των χαλασμένων μικροφώνων και των απόντων-παρόντων συμβούλων(VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Θέμα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε  στη συνεδρίαση της 15ης-3-2018 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντρέας Γκιζιώτης. Για το δημοτικό συμβούλιο των χαλασμένων μικροφώνων και των απόντων-παρόντων συμβούλων.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι ενώ πετάγονται δεξιά και αριστερά 8χίλιαρα και 4χίλιαρα, δεν δίνονται 15.000€ για να αλλαχτούν τα μικρόφωνα που δεν λειτουργούν και αναγκάζονται οι δημοτικοί σύμβουλοι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, να τραβούν από δω κι από κει μικρόφωνα και καλώδια, δημιουργώντας μια τραγελαφική εικόνα.

Προχώρησε όμως στο σοβαρότατο θέμα της διαδικασίας του δημοτικού συμβουλίου και το έθεσε από την πολιτική του πλευρά. Καυτηρίασε την παραμονή δημοτικών συμβούλων μισών έξω και μισών μέσα στην αίθουσα περιμένοντας να αποφασίσει το προεδρείο αν θα ξεκινήσει η συνεδρίαση, επισήμανε την ευθύνη που φέρει ο Δήμαρχος για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και τόνισε την επιβεβλημένη παρουσία των δημοτικών συμβούλων μέσα σε αυτό.

Επίσης ζήτησε τη σταθεροποίηση της ώρας και ημέρας διεξαγωγής των συνεδριάσεων, γιατί ο καθείς προγραμματίζει την προσωπική και οικογενειακή του ζωή.

Έθεσε ξανά για μία ακόμα φορά το θέμα της παρουσίας ΟΛΩΝ των δημοτικών συμβούλων, ως έχουν υποχρέωση αφού γι’ αυτό ψηφίστηκαν από τους πολίτες και έχουν δώσει το δικό τους όρκο.

«Υπάρχουν συνάδελφοι αδικαιολόγητοι που έρχονται για να έρχονται, για την απαρτία και μετά αποχωρούν»  είπε, θα μπορούσαν στη θέση αυτών να αναλάβουν οι επόμενοι στην σειρά ψήφων υποψήφιοι όλων των παρατάξεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης,  που ενδιαφέρονται και θα μπορούσαν να είναι παρόντες, να έχουν γνώμη, να παράγουν δουλειά, να τρέξουν και να γίνει και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αναρωτήθηκε αν οι σύμβουλοι που έχουν να πατήσουν στις συνεδριάσεις για π.χ. 5 χρόνια ή για 40 συνεδριάσεις, θα έχουν το θάρρος να ζητήσουν ξανά την ψήφο των πολιτών, δηλώνοντας ότι θα φροντίσουν να δώσουν λύση στα προβλήματα της Αγίας Παρασκευής. «Δεν είναι αστειότητα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γκιζιώτης.

Απευθυνόμενος και στην αντιπολίτευση ρώτησε αν έχουν καταλάβει ότι η Διοίκηση είναι μειοψηφία. Σχολίασε επίσης απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, ότι για να γίνει αντιληπτή η παρουσία της αντιπολίτευσης δεν χρειάζεται πολεμική, «η πολεμική έρχεται σιγά σιγά από τη θέση τη δικιά σας και η αντίθεση και ο τόνος της φωνής και η τσαντίλα». Ίσως βέβαια η αντιπολίτευση να λαμβάνονταν υπόψη από τη Διοίκηση εφόσον παρέμενε εκτός αιθούσης και υποχρεώνονταν ο Δήμαρχος να παρακαλέσει για την παρουσία τους  για λόγους απαρτίας.

Αναφερόμενος στην μεγάλη συγκέντρωση της κοπής της πίτας της παράταξης στο Δημόκριτο στρεφόμενος προς τον κ. Σταθόπουλο τόνισε: «να σου θυμίσω ότι κι άλλες παρατάξεις έχασαν το Δήμο όταν έκαναν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις»!

Σοβαρότατο το θέμα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που έθεσε ο κ. Γκιζιώτης, αλλά και πάλι δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος καταστρατηγεί την διαδικασία όταν απαντάει στο μέσο των ερωτήσεων και ενώ δεν έχουν τεθεί οι ερωτήσεις απ’ όλους τους αναγραφόμενους συμβούλους. Καταστρατήγηση που ακολουθεί και ο πρόεδρος του συμβουλίου όταν δίνει εκείνος απαντήσεις αντί για το Δήμαρχο και όταν είναι πρόεδρος της παράταξης στην οποία ανήκει και όχι όλων των δημοτικών συμβούλων, όπως έχει κατηγορηθεί από τους ίδιους αρκετές φορές δημοσίως.

Το θέμα των παρουσιών – απουσιών είναι πάλι τεράστιο και «ακουμπά» όλες τις παρατάξεις. Όπως έχω ξαναγράψει, όσοι ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ αποφάσισαν να εμπλακούν στα δημοτικά πράγματα γνώριζαν ότι θα έχουν και υποχρεώσεις. Οπότε η δικαιολογία της εργασίας τους δεν καλύπτει ούτε αυτούς, αλλά ούτε και τους δημότες. Αν νομίζουν ότι δεν μπορούν να τιμήσουν αυτούς που τους ψήφησαν λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, μπορούν πολύ άνετα να αφήσουν τη θέση για κάποιον άλλο με περισσότερο ελεύθερο χρόνο που θα ενδιαφερθεί για την πόλη.


Πηγή video: localtv.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter