Αυτοί τα είπαν … ποιός τα άκουσε;

Σκέφτομαι ότι πρέπει να γράψω δυο λόγια για το τι είδα και άκουσα χθες το βράδυ στην δημόσια συνεδρίαση. Άραγε μέσα στις 6 ώρες που διήρκεσε, ακούστηκε κάτι νέο κάτι ελπιδοφόρο; Για να δούμε λοιπόν.

Ο κ. Δήμαρχος ξεκίνησε αναφερόμενος σε συνεντεύξεις που έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην δημάρχου κ. Γιαννακόπουλου όπου μιλούν για τα στραβά της πρώην διοίκησης και δείχνουν ότι η πόλη καθοδηγούνταν από ιδιωτικά συμφέροντα. Στη συνέχεια μίλησε για όλα αυτά που έχουν αναφερθεί κατά κόρον τους τελευταίους μήνες όπως τα οικονομικά που παρέλαβε και διόρθωσε, την αύξηση του τόκου που λαμβάνει ο Δήμος από την Eurobank, τον διάσημο σκληρό δίσκο του αθλητικού οργανισμού, την καταταλαιπωρημένη Αγίου Ιωάννου, το κοινωνικό παντοπωλείο,  την επισκευή ενός σχολικού κτιρίου κάθε χρόνο, το αιωνόβιο κολυμβητήριο και τις μελλοντικές αθλητικές εγκαταστάσεις στα Πευκάκια. Στα μελλοντικά σχέδια είναι η επιστολή προς τους γιατρούς της πόλης ώστε να δέχονται ορισμένο αριθμό δημοτών, ένα πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ και τους συλλόγους γονέων για τα παιδιά που δεν μπορούν να πληρώσουν φροντιστήρια, πρόσληψη προσωπικού στην επιστασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την διεκδίκηση μεγάλων έργων μέσω ΕΣΠΑ. Δήλωσε ότι: «δεν αποφεύγουμε τις ευθύνες μας»,  «η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος δεν εκβιάζονται»  και «είμαστε ικανοποιημένοι και υπερήφανοι για τον ένα χρόνο διοίκησης».

Ο κ. Γιαννακόπουλος αντέδρασε με έντονο ύφος στην εισήγηση του Δημάρχου  λέγοντας ότι  δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η τακτική, ότι παρέλαβαν έναν δήμο χρεωμένο και ότι για όλα φταίει αυτός ακόμα και μετά από ένα χρόνο, ότι είχε όλη την καλή διάθεση και το έδειξε βοηθώντας τον νυν Δήμαρχο όπου μπορούσε, αλλά από και πέρα είναι μόνος του. Αναρωτήθηκε  πόσοι δήμοι υπάρχουν που έκαναν ισολογισμό για το έτος 2010 με μόνο 100.000€ διαφορά και τελικά ποιο έργο έκανε ο νυν Δήμαρχος;  Αναρωτήθηκε αν έκανε μόνο τέσσερα πεζοδρόμια ή ο κ. Γουργούλης θέλει να γίνει δήμαρχος;  Η Αγίου Ιωάννου ήταν ένα όραμα που ο ίδιος θέλει να πραγματοποιηθεί. Τα έργα όπως η Κυκλάδων  και  η Ελ. Βενιζέλου ήταν έργα που δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και εκτελέστηκαν από τον κ. Ζορμπά.

Στη συνέχεια ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε στην φράση από την εισήγηση του Δημάρχου ότι κρατήσανε τον δήμο «όρθιο». Τόνισε ότι χωρίς να μηδενίζει δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από αυτά που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο. Ότι ο Δήμαρχος είναι χωρίς επαφή με την κοινωνία και ότι έχει απαξιώσει κοινωνικές ομάδες της πόλης. Να μην αναφέρει συνεχώς ό Δήμαρχος ότι είναι αδιάφθορος γιατί  δεν είναι αφού και χρήματα άλλαξαν χέρια και κάποια τηλεφωνήματα έγιναν από το δήμο για την οργάνωση της συνεστίαση της παράταξης  και ότι δεν συγκρούεται με κάποια συμφέροντα.

Ο κ. Γκιζιώτης διαπίστωσε ότι όλοι συνεχίζουν να μιλούν με τον ίδιο τρόπο. Μίλησε για τον Καλλικράτη , τόνισε ότι οι δήμοι εδώ και χρόνια διέλυσαν τα εργατικά δικαιώματα πράγμα που το έχει καταγγείλει και παλαιότερα, για τον μισθό των 600€ μέχρι στιγμής, ότι ο Καλλικράτης φορτώνει υποχρεώσεις στον δήμο. Ότι κάθε φορά επαναλαμβάνονται τα ίδια έργα. Και στο τέλος ανέφερε την ανάρτηση της φωτογραφίας του δημάρχου Παπαγιάννη ο οποίος ήταν διορισμένος επί επταετίας.

Στο σημείο αυτό είχαμε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Κουβόπουλου και του κ. Κατσάρα από το ακροατήριο, η οποία οδηγήθηκε επί προσωπικού, με αποτέλεσμα ο κ. Κουβόπουλος να καλέσει την αστυνομία, η οποία κατέφθασε μετά από κάποιο διάστημα όταν ο κ. Κατσάρας είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Στην εισήγησή του ο κ. Κουβόπουλος είπε ότι ζούμε σε μια πόλη αγγέλων με τον τρόπο που τα παρουσίασαν ο νυν και ο πρώην δήμαρχος. Θα ζητήσει κάποια στιγμή μια ανοικτή συνεδρίαση  ώστε να παρουσιάσει τι έχει γίνει τόσα χρόνια στην πόλη. Κατόπιν είχε μια αντιπαράθεση με τον κ. Γιαννακόπουλο γιατί όπως είπε σε δικαστήριο που έχει αυτή την εβδομάδα με τον κ. Σαμουρέλη , μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Σαμουρέλη είναι οι κκ Γιαννακόπουλος και Κρητικίδης .

Από τους υπόλοιπους ομιλούντες ο κ. Γουργούλης ανέφερε ότι έγινε διαχειριστικός απολογισμός και ότι επί διοίκησης Γιαννακόπουλου ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές και κακή διαχείριση των χρημάτων που υπήρχαν.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η τοποθέτηση του κ. Μουστόγιαννη ο οποίος επιτέθηκε στο  Δήμαρχο και αναφέρθηκε στο χρηματικό ποσό που τον στιγμάτισε και  είπε ότι σε αίτησή του για αντίγραφο του γραμματίου είσπραξης από τον δήμο των χρημάτων του Ωδείου που παρέδωσε διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει γραμμάτιο και ότι τα χρήματα κάνουν βόλτες. Ακόμη αιτήθηκε η δημ. ομάδα να ζητήσει συγνώμη. (δείτε στο video τι απάντησε ο Δήμαρχος).

Τον λόγο πήραν μετά τους δημοτικούς συμβούλους ο αντιπρόεδρος του συλλόγου του Αι-Γιάννη κ. Θεοδοσόπουλος, ο γραμματέας του συλλόγου Τσακού κ. Μίχας, το μέλος του συλλόγου γονέων του 2ου Γυμνασίου κα Ριζκ- Καρακατσάνη, ο κ. Παπαμιχαήλ μέλος της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» που είχε αντιπαράθεση με τον κ. Γιαννακόπουλο και που και οι δυο κατέληξαν στο ότι θα συμβουλευτούν τους δικηγόρους τους για τα περαιτέρω.

Σημαντική ήταν η ομιλία του προέδρου του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ του κου Κανελλόπουλου Νικόλαου που δήλωσε ότι παραχωρεί το αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ στη διάθεση των δημοτών με σκοπό εφ’ ενός να έρθουν κάποιοι από τους 15000 Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού να δώσουν διαλέξεις για να βοηθηθούν οι νέοι και οι μικρότεροι να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με video και να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις, αλλά και να παίξουν στο γήπεδο του τέννις. Και αφ’ ετέρου να οργανωθούν εκδηλώσεις με καλλιτέχνες και επιστήμονες όπως για παράδειγμα ο Θάνος Μικρούτσικος κλπ. Έκανε μια πρόταση η Αγία Παρασκευή να ονομαστεί «Πόλη της Επιστήμης» βασιζόμενος στο ότι ο «Δημόκριτος» είναι γνωστός ανά τον κόσμο και μαζί και η πόλη.

Τέλος ακολούθησαν οι δευτερολογίες και ο Δήμαρχος έκλεισε τη συνεδρίαση τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να μιλά ο Δήμαρχος  και να έχει αποχωρήσει η αντιπολίτευση εκτός τριών ατόμων. Και πράγματι οι μόνοι που είχαν μείνει και σεβάστηκαν την διαδικασία ήταν η κα Γάκη, ο κ. Γκιζιώτης και ο κ. Γαβράς.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Στο ίδιο έργο θεατές τους τελευταίους μήνες και φτάνουμε στο έσχατο σημείο να λέμε πάλι καλά που υπήρχαν οι αψιμαχίες  για να περάσουν οι 5-6 ώρες που ήμασταν εκεί. Ακούσαμε για έναν δήμο που στάθηκε όρθιος τελικά, για καλούς και κακούς, για τόσα πολλά έργα που έγιναν και θα πρέπει να είμαστε η πιο τέλεια πόλη σε όλο τον κόσμο ….

Θα μου πείτε ποιοι τα ακούσαμε όλα αυτά;

Καμιά 30αριά άτομα, δηλαδή εμείς κι εμείς ….

Ακούστηκε ότι οι δημότες απαξίωσαν τους δημοτικούς άρχοντες , ότι έφταιγε το κρύο κλπ. κλπ.  κλπ.

Προσωπικά σκέφτομαι ότι φταίμε οι ίδιοι οι δημότες για αυτό το θέατρο του παραλόγου. Γιατί η θέση των δημοτών ήταν εκεί στο θεατράκι του 2ου Γυμνασίου να διεκδικήσουν  την αλήθεια και τα δικαιώματά τους. Να βάλουν ένα φρένο στην πόλη των μισοτελειωμένων  έργων, μισό- κολυμβητήριο, μισό-Μπαρμπίκα, μισή-Αγίου Ιωάννου, μισοχαμένο Σιστοβάρη (ίσως και εντελώς χαμένο), παραλίγο χαμένο Ασημακοπούλειο ……  

Αλήθεια δεν κουραστήκατε να ακούτε τα ίδια και τα ίδια; Είναι καιρός πια σ’ αυτή την πόλη να μπεί μια σειρά, το ερώτημα είναι ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση να ηγηθεί ενάντια σε όλα τα εμπόδια…

Και για να απαντήσω στο αρχικό μου ερώτημα ΤΙΠΟΤΑ νέο κυρίες και κύριοι συνδημότες μου.