Η Δημοτική Αρχή και ο Κλήρος μαζί την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Κυριακή της Ορθοδοξίας σήμερα και ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς τήρησε την παράδοση και κάλεσε τον κλήρο της πόλης σε ένα λιτο και σαρακοστιανό γεύμα στο Δημαρχείο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος η παράδοση αυτή ξεκίνησε από τον Δήμαρχο Κώτση και εξακολούθησε να γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να συγκεντρώνονται η Δημοτική αρχή και οι ιερείς της πόλης. Συνήθως η εκδήλωση γινόταν σε κάποια ταβέρνα αλλά φέτος οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν. Ο κος Ζορμπάς ευχαρίστησε όλους που παραβρέθηκαν και παρουσίασε τους καλεσμένους.

Χαιρετισμό απεύφθυναν οι Αντιπεριφερειάρχες κος Μανιάτης και κα Βασιλάκου, οι οποίοι τόνισαν το έργο της εκκλησίας, το οποίο πέραν του θρησκευτικού του ρόλου δηλαδή της ένωσης και συμπαράστασης των πιστών είναι και κοινωνικό, καθώς και ο τέως δήμαρχος κος Γιαννακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης “Νίκη για την Αγία Παρασκευή” κος Σταθόπουλος.

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την Εκκλησία, ο κος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι οι ιερείς τις πόλης μας είναι καλοί οικογενειάρχες και ποτέ δεν έδωσαν δικαίωμα για κάτι επιλήψιμο, ο δε κος Σταθόπουλος εκτός των άλλων τόνισε ότι ο κλήρος της πόλης ήταν πάντα αρωγός στον αγώνα όσων ασχολούνται με τα κοινά.

Τέλος ευχήθηκε, ευχαρίστησε και ευλόγησε την συνάντηση ο πατέρας Νικόλαος ο οποίος είναι ο επίτροπος των ιερέων της Αγίας Παρασκευής.

Παρόν ήταν ο Δοικητής της Αστυνομίας Αγίας Παρασκευής  κος Μανώλης.

Παρευρέθηκαν   οι  εκπρόσωποι του Σεβαστού Ιερατείου : Κωνσταντίνος Σαρρής, Ιωάννης Χατζηθανάσης, Σταύρος Τρικαλιώτης, Σταύρος Γούλας, Νικόλαος Σιάτος. Παρούσες ήταν για πρώτη φορά η ηγουμένη της μονής του Αγίου Ιωάννη κυνηγού  Ταβιθά με τη μοναχή Φωτεινή.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων δώρησε στον Δήμαρχο μια εικόνα του Χριστού ώστε να αναρτηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι Αντιδήμαρχοι κκ Δάβαρη, Παναγόπουλος, Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντακόπουλος, Κωστόπουλος, Ησαϊας, Γαβράς, Κρητικίδης, Αλεξόπουλος, από τον ΠΑΟΔΑΠ ο αντιπρόεδρος κ. Παύλου και τα μέλη του ΔΣ κ. Αντωνοπούλου και κ. Παπασπύρου, από την ΠΑΙΣΔΑΠ η πρόεδρος κ. Καψοκεφάλου και ο αντιπρόεδρος κ. Λέκκας τίμησαν την εκδήλωση.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε και το προσωπικό που φρόντισε να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση, να τακτοποιηθεί ανάλογα η αίθουσα και να σερβίρουν τα εδέσματα.