Πλουσιότερος σε δέντρα από σήμερα ο λόφος Τσακού

Ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού πραγματοποίησε σήμερα (11/3/2012) την δενδροφύτευση στον ομώνυμο λόφο, με την βοήθεια  μαθητών του 3ου Δημοτικού και του 5ου Γυμνασίου, αλλά και την μεγάλη βοήθεια από την Διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Παρά τον άσχημο καιρό, με τον αέρα που φυσούσε και την βροχή στη συνέχεια, φυτεύτηκαν περίπου εκατό δέντρα (στις φωτογραφίες βλέπετε μέρος αυτών), χάρη στην καλή οργάνωση από τον πρόεδρο κ. Σαββίδη και τον γραμματέα του συλλόγου Τάσο Μίχα.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς πρωτοστάτησε φυτεύοντας ένα δέντρο με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Σαββίδη και ένα με τον τέως Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο. Αρωγός όπως πάντα ο πατήρ Σταύρος από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Στην προσπάθεια αυτή για το περιβάλλον ήρθαν και οι κκ Γιάννης Σταθόπουλος, Κωνσταντακόπουλος και  Γιάννης Γουργούλης. Μεγάλη η συμμετοχή και του Διευθυντή του 7ου Δημοτικού σχολείο κ. Λογοθέτη.

Παρεβρέθηκαν: ο κ. Πικούνης από τον σύλλογο του Αγ. Ιωάννη, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παύλου, το μέλος του Δ.Σ. κ. Αντωνοπούλου, η υποδιευθύντρια του 3ου Δημοτικού κα Μπατσούλη Μαριάνθη,  δάσκαλοι και καθηγητές των δύο σχολείων και μέλη του συλλόγου γονέων.

Και σαν ένα μικρό γρανάζι αυτής της κίνησης ήμασταν κι εμείς εκεί στο πλευρό του συλλόγου  Τσακού και πάντα θα είμαστε όπου μας χρειάζεται. Γιατί τέτοιες προσπάθειες αξίζουν επιβράβευση και συγχαρητήρια και μακάρι να γίνονται συχνότερα για το καλό των παιδιών μας, το δικό μας και κατ’ επέκταση του πλανήτη μας.

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου του Συλλόγου:

Πλημμύρισε από κόσμο και  δέντρα ο Λόφος Τσακού

Πολύς κόσμος και κυρίως πολλά παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου κατοίκων Τσακού και συμμετείχαν στην καθιερωμένη δεντροφύτευση – καθαρισμό του Λόφου Τσακού.

 Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε δεν πτόησε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Πυροφυλάκιο, πήραν από ένα δέντρο και με την καθοδήγηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου το φύτεψαν κατά μήκος του Λόφου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 δέντρα φυτεύτηκαν, όλα κατάλληλα για την εποχή και τη μορφολογία του εδάφους. Ένα μικρό αριθμό δέντρων ο Σύλλογος τα κράτησε και θα τα φυτέψει στο οικοδομικό τετράγωνο 118 ώστε να τονίσει την ανάγκη για την διατήρηση του συγκεκριμένου χώρου σαν ελεύθερος.  Μετά την ολοκλήρωση της δεντροφύτευσης ακολούθησε ο καθαρισμός του λόφου, όπου μαζεύτηκαν σκουπίδια και ξερά κλαδιά.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λόφος είναι τα τελευταία χρόνια υπό την ¨κηδεμονία¨ του τοπικού Συλλόγου ο οποίος σε συνεχή βάση φροντίζει για την καθαριότητά του και την προστασία του από φωτιές κτλ. Μάλιστα, ο Σύλλογος θα προχωρήσει και σε νέο καθαρισμό στις αρχές του καλοκαιριού πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Για την επιτυχία της δεντροφύτευσης και για την εξασφάλιση-παροχή τόσο μεγάλου αριθμού δέντρων ο Σύλλογος  θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει: την κα Σούλα Θεοδώρου – Χλύκα, τον ¨Φυτώριο Λαθιώτη¨ (Λ. Μαραθώνος 370), την δημοτική παράταξη ¨ΜΑΖΙ για την Αγ. Παρασκευή¨ και τον δημοτικό σύμβουλο κον Μ. Κωνσταντακόπουλο και του Π. Πανουτσακόπουλου.

Επίσης, ιδιαίτερη και η συνεισφορά του Διευθυντή κου Ι. Λογοθέτη και των δασκάλων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγ Παρασκευής, της περιβαλλοντικής ομάδας του 5ου Γυμνασίου Αγ Παρασκευής συνοδευόμενη από τον Δημοτικό σύμβουλο κον Παύλου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του τοπικού συστήματος προσκόπων για την πολυπληθή τους παρουσία και την πολύτιμη συμμετοχή τους καθώς και των ανθρώπων της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου για τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι πολιτικών και τοπικών φορέων οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους φύτεψαν συμβολικά από ένα δέντρο. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κος Βασίλειος Ζορμπάς,  ο π. Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κος Β. Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κος Ι. Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Κρητικίδης, Παύλου, Γαβράς, Κωνσταντακόπουλος, Γουργούλης, Σιδέρης, ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης, οι κύριοι Πικούνης και Πετρουλάκης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο ¨Αγ. Ιωάννης¨  και η Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου μέλος του Δ.Σ του ΠΑΟΔΑΠ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού 

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

Βασίλειος Σαββίδης                                      Αναστάσιος Μίχας