Οι αστέρες … της Βουλιαγμένης

Αγία Παρασκευή 6/4/2012

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους και τους διάττοντες αστέρες της Βουλιαγμένης οι οποίοι χρόνια τώρα κολυμπούν – με ολίγο ψώνιο (μονοπωλιακά) – σε θολά νερά και μετά βγάζουν δίσκο επαιτείας ψευτοαπειλών και ψευτοεκβιασμών, κάνοντας παράλληλα και τον σταυρό τους σαν καλοί χριστιανοί που θέλουν, όχι να είναι, αλλά να φαίνονται και να φέρονται… εξειδικευμένα.

Ο  πανικός είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί σε απόλυτη έλλειψη ψυχραιμίας. Η αλήθεια δεν χάνει ποτέ από χτυπήματα κάτω από τη μέση, αντίθετα πάντα κερδίζει γιατί το απόλυτο και αυταπόδεικτο ψέμα ερχόμενο στην επιφάνεια αναδεικνύεται σ’ όλο το μεγαλείο του.

Η φαιδρότητα έχει και τα όριά της. Στο μυαλό κάποιων και στην αχαλίνωτη φαντασία τους συνωμοτεί δήθεν ολόκληρο το σύμπαν εναντίον τους, ξεχνώντας τον βίο και την πολιτεία του παρελθόντος τους. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, ως συνήθως. Άλλωστε όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου μπαίνει τελικά ο ίδιος μέσα και με δικά του μάλιστα έξοδα.

Μέρες που είναι, για να θυμηθούμε και τα της «Σταύρωσης»: Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Άλλωστε δεν γνωρίζει εδώ και χρόνια, η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους.

Απορία ψάλτου βηξ.

Καλή Ανάσταση!