Tα “ορφανά” οικόπεδα στά πευκάκια οι διεκδικητές τους και η περίεργη σύμπνοια νυν και τέως δημάρχου

Η υπόθεση στα Πευκάκια με τα οικόπεδα που διεκδικούνται από το Δήμο Παιανίας, τα οικόπεδα που αποτελούν Τράπεζα Γης αλλά και τα λεγόμενα ΄΄ορφανά΄΄ οικόπεδα (εκείνα δηλ. που δεν ΄΄φαίνονται΄΄ επίσημα να έχουν ιδιοκτήτη) είναι παλιά. Η Πράξη Εφαρμογής που ολοκληρώθηκε το 2005, επί Δημαρχίας Α. Σιδέρη, (αφού πέρασε ΄΄δια πυρός και σιδήρου΄΄ με αλλαγές μελετητών και πολλά προβλήματα επί μία εικοσαετία), οφείλει να έχει ξεκαθαρίσει όλες τις ιδιοκτησίες.

Περιμέναμε, λοιπόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Απριλίου όπου εισαγάγαμε το θέμα μια σοβαρή, υπεύθυνη και νηφάλια συζήτηση με την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Αντ’ αυτού ζήσαμε ένα πρωτοφανές κλίμα ακραίου δημαγωγικού λόγου, λασπολογίας, λαϊκισμού και απαξίωσης της αντιπολίτευσης δια στόματος Δημάρχου, ο οποίος παρά ταύτα ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει σε Νομικό γραφείο την διερεύνηση των οικοπέδων που διεκδικεί η Παιανία. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος και ο κ. Β. Γιαννακόπουλος με σύμπνοια, επετέθησαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Δημοτικού συμβούλου Μ. Γαβρά που συνυπέγραψε την εισαγωγή του θέματος, αρνούμενοι την αυτονομία του λόγου των Δημοτικών συμβούλων. Τέλος καταψήφισαν την πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση των ιδιοκτησιών, πρόταση που έχει κάνει και η Τεχνική Υπηρεσία από το 2007. (Λευκό ή Λαϊκή Συσπείρωση΄΄).

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄ θα επανέλθει επί του θέματος και θα απαιτήσει άπλετο φώς στο θέμα των Πευκακίων

 

                                                                                                  Η

11/04/12                                                     Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

                                                                ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄