Ενημέρωση για την οδό Αγίου Ιωάννου από το Δήμαρχο κ. Β. Ζορμπά

Αγαπητοί μου συνδημότες, 

Όσοι με γνωρίζετε και έχετε- έστω ελάχιστα- παρακολουθήσει την μέχρι τώρα πορεία μου στο δημόσιο βίο της πόλης , γνωρίζετε ασφαλώς ότι δεν χαρακτηρίζομαι από διάθεση προσωπικής  προβολής και ότι προτιμώ τα έργα από τα λόγια.

Αισθάνομαι όμως σήμερα την ανάγκη να επικοινωνήσω με κάθε έναν από εσάς  σχετικά με ένα «πολύπαθο» και ιδιαιτέρως κομβικό  έργο για την πόλη της Αγίας Παρασκευής .

 

Το έργο της ανάπλασης της οδού Αγίου Ιωάννου.

Ένα έργο που φιλοδοξεί με την ολοκλήρωσή του να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης και να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή ποιότητα ζωής των δημοτών-κατοίκων και επισκεπτών της.

Αυτό άλλωστε επιβάλλουν οι αρχές και οι προεκλογικές δεσμεύσεις μου προς τους μοναδικούς εργοδότες μου, τους πολίτες.

Δεκαέξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το πρόβλημα που παραλάβαμε από την απελθούσα Διοίκηση και λέγεται «οδός Αγίου Ιωάννου», βαίνει λίαν συντόμως προς λύση.

Κατορθώσαμε με συντονισμένες και επίμονες προσπάθειες, να ξεπεράσουμε με προσεκτικά βήματα όλες τις εκκρεμότητες τεχνικής και νομικής φύσεως οι οποίες άλλωστε οδήγησαν και στη διάλυση της προηγούμενης εργολαβίας .

Οι προαναφερθείσες εκκρεμότητες απαιτούσαν πολύπλευρη συνεργασία και συλλογική αντιμετώπιση από τη σημερινή Διοίκηση,για να μην επιτρέψουμε να γίνει η οδός Αγίου Ιωάννου ένα νέο Κολυμβητήριο , ένα νέο «γεφύρι της Άρτας».

Πρωτίστως μας απασχόλησε το θέμα της χρηματοδότησης του έργου. Μετά από διεξοδική έρευνα και προσωπικές μου παρεμβάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα άντλησης πόρων από χρηματοδοτούμενα προγράμματα άλλων ταμείων.

Συνεπώς ελήφθη η  απόφαση το έργο να εκτελεστεί από ίδιους πόρους τους οποίους έχει εξασφαλίσει η μέχρι τώρα συνετή διαχείριση και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου που πετύχαμε.

Παράλληλα, προχωρούσαμε  στην εκπόνηση της μελέτης  «τροποποίηση ανάπλασης και ανάδειξης ιστορικού κέντρου της πόλης» ,η οπoία θα συζητηθεί-ψηφιστεί  στη σημερινή (25/4/2012)  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία επιγραμματικά περιλαμβάνει :

 

1)  Δρόμο διπλής κυκλοφορίας με πλάτος 6,50 μέτρα.

 2)  Πρόβλεψη για 70 περίπου θέσεις παρκινγκ, οι οποίες με την ολοκλήρωση του έργου θα είναι όλες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης σε συνδυασμό με τις οδούς Γιαβάση, Ηρώων Πολυτεχνείου και παράδρομο Μεσογείων (περιμετρικά δηλαδή της Κεντρικής μας Πλατείας) όπου και εκεί όλες οι θέσεις θα είναι ελεγχόμενης στάθμευσης. Δέσμευσή μου προς τους πολίτες ,μετά την ολοκλήρωση του έργου, είναι η διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας αυτοκινήτων και της ανεμπόδιστης προσβασιμότητας των πεζοδρομίων από τους πολίτες με αυστηρή αστυνόμευση για την διασφάλιση της νομιμότητας.

 3)  Δενδροφύτευση πεζοδρομίων και συνεπώς δημιουργία επιπλέον πρασίνου.

4)  Πέραν της ανάπλασης των πεζοδρομίων αποκαθίσταται πλήρως το οδόστρωμα το οποίο -όπως όλοι καθημερινά διαπιστώνετε- βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

 5)  Καθαιρούνται από τα πεζοδρόμια οι σημερινοί πάσσαλοι («σπαθιά»)που και παράνομοι και επικίνδυνοι είναι και αντικαθίστανται από νέα μεταλλικά στοιχεία παρεμπόδισης της στάθμευσης των αυτοκινήτων ,θεσμοθετημένης μορφής, διαστάσεων και υλικού, σχήματος Π.

6)  Ενισχύεται το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων με στόχο την διευκόλυνση των πεζών.

 7)  Προχωρώντας στην εκτέλεση του έργου, τα περίπτερα θα τοποθετηθούν όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος (ενδεδειγμένα σημεία τοποθέτησης, άνοιγμα πόρτας προς το πεζοδρόμιο και όχι προς το οδόστρωμα κ. λ. π).

8)  Αποξηλώνονται οι παράνομες πινακίδες

 9)  Τοποθετούνται νέοι ιστοί φωτισμού που θα φωτίζουν επαρκώς, θα αναδεικνύουν το έργο και θα προβάλουν τα καταστήματα, τονώνοντας το εμπορικό ενδιαφέρον.

Ξεκαθαρίζω ότι προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω καθυστερήσεις και νέες χρεώσεις που θα επιβάρυναν  τον προϋπολογισμό ,για την επίστρωση των πεζοδρομίων θα χρησιμοποιηθεί το υλικό προδιαγραφών της προηγούμενης εργολαβίας το οποίο έχει ήδη παραληφθεί και αποθηκευτεί σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες .

Κάποιοι  δεν διδάχθηκαν από τη ρήση των αρχαίων ημών προγόνων «Η σιωπή είναι χρυσός» και θεώρησαν την μέχρι σήμερα επιλογή μου για σιωπή, ως αδυναμία.

Για το καλό της πόλης, καλώ την Αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να ολοκληρωθεί επιτέλους ένα έργο που καιρό τώρα μας ταλαιπωρεί .

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Αμέσως  μετά τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου, θα προχωρήσω-ως οφείλω-στην πλήρη ενημέρωσή σας με αδιάσειστα στοιχεία για το πώς καταφέραμε με αγώνα και συντονισμένη προσπάθεια να αναστρέψουμε  τα χρόνια προβλήματα και τις απαράδεκτες στρεβλώσεις που παραλάβαμε από την απελθούσα Δημοτική Αρχή και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων «πνοής» και  κοινωνικών θεσμών για την πόλη μας.

 

Από καρδιάς,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ