Παρακολουθήστε τα video απο το Δ.Σ. (25/4/12) που αφορούν την Αγίου Ιωάννου


.

.

…Δημοτικού Συμβουλίου (Λ. Μεσογείων 415-417) στις 25-04-2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα  20.00 με θέματα:

 1.         Έγκριση μελέτης «Τροποποίηση ανάπλασης και ανάδειξης ιστορικού κέντρου της πόλης» κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 30/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  (εισηγητής: Επιτροπή Ποιότητας Ζωής)

 

Το πρώτο θέμα του συμβουλίου ήταν η ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο  απασχόλησε το δημ. συμβούλιο πολύ ώρα.

Μετά την εισήγηση του Δημάρχου κ. Ζορμπά ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη του έργου και το “τι μέλλει γενέσθαι”  (μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ ) και τόνισε  ότι ” Η  σιωπή του Δημάρχου δεν είναι αδυναμία, είναι χρυσός” , το λόγο πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι Δημ. σύμβουλοι, όπου εν συντομία είπαν τα εξής:

ο κ. Γιαννακόπουλος (Μαζί για την Αγία Παρασκευή) ότι σαν παράταξη έδωσαν την ψυχή τους για την κατασκευή του έργου γιατί ήταν ένα όνειρο. Ότι συγκρούστηκαν με τους επαγγελματίες της περιοχής και ότι ήταν λάθος ο τρόπος που ξεκίνησε το έργο και έπρεπε να εκτελεστεί τετράγωνο-τετράγωνο. Είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να συνεχιστεί το έργο όπως είχε ξεκινήσει γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να το συνεχίσουν και να ξεπεράσουν τα εμπόδια τα οποία ήδη είχε αποφύγει η προηγούμενη δημ. αρχή. Εύχεται να καταφέρουν να τελειώσουν το έργο και γι’ αυτό ψηφίζει λευκό και δεν το καταψηφίζει.

ο κ. Σταθόπουλος (Νίκη για την Αγια Παρασκευή)τόνισε ότι δεν απαντήθηκαν από κανέναν οι ερωτήσεις που είχε θέσει και αφορούσαν τον προϋπολογισμό του έργου, τις θέσεις παρκαρίσματος, την δεντροφύτευση της οδού, τα πεζοδρόμια. Τελικά θα ψηφίσει όχι.

ο κ. Γκιζιώτης (Λαϊκή Συσπείρωση)είπε ότι πληρώνουμε την διαμπερή κυκλοφορία και την υπερτοπική, την έλλειψη του μετρό. Η παράταξη είχε κάνει πρόταση για το θέμα αλλά δεν εισακούστηκε. Επίσης ψηφίζει λευκό.

ο κ. Κουβόπουλος (Αγία Παρασκευή Νέα εποχή-Αδέσμευτη νέα πόλη ) ήταν καυστικός & τονισε πάλι ότι αυτός σταμάτησε το έργο της Αγίου Ιωάννου παρουσιάζοντας έγγραφα που όπως είπε δείχνουν τις παρανομίες του έργου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους φακέλους του θέματος που ζήτησε από την τεχνική υπηρεσία και δεν του δόθηκαν (όπως εξηγήθηκε κατόπιν από τον κ. πρόεδρο του ΔΣ και τον κ. Τσιαμπά έπρεπε να τους ζητήσει μέσω του προέδρου του ΔΣ). Έκρινε ότι είναι παράνομη η μελέτη και δήλωσε πως θα σταματήσει το έργο γιατί “δεν γίνεται σωστά . Έργα με δόσεις; Πρέπει να βρείτε τα λεφτά”. Στο σημείο αυτό υπήρξε ένας διαξιφισμός μεταξύ αυτού και του κ. Δημάρχου.

το λόγο πήρε ο κ. Αλεφαντής και αναρωτήθηκε αν θέλουν τελικά οι παρεβρισκόμενοι να γίνει κάτι στην Αγίου Ιωάννου ή τους αρέσει αυτή η κατάσταση; Και απάντησε ο ίδιος ότι μάλλον το δεύτερο θέλουν. Ο κ. Κουβόπουλος απάντησε ότι θέλει να γίνει το έργο, αλλά υπάρχουν και νόμοι. Εδώ έγιναν κάπως έντονοι οι τόνοι και στην συνέχεια ο κ. Κουβόπουλος αποχώρησε.

ο κ. Τσιαμπάς αφού εξήγησε το συμβάν που αναφέραμε παραπάνω με τους φακέλους του θέματος, ζήτησε να συγκεντρώνονται στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Ότι υπήρξαν παράπονα των εμπόρων για να τελειώσει η Αγίου Ιωάννου.

ο κ. Κρητικίδης συμφώνησε πως το έργο πολεμήθηκε από παντού, δεν αστυνομεύεται το παράνομο παρκάρισμα, και σημαντικότερο πως δεν θα διορθωθεί η κυκλοφοριακή κόλαση με αυτή τη μελέτη.

η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι πρέπει να αποκαταστήσουν το άδικο απέναντι στους συμπολίτες με αυτή τη μελέτη.

ο κ. Βλάχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κακώς απουσιάζουν οι μελετητές για να δώσουν απαντήσεις συγκεκριμένες.

Και αισίως στις 12:10 ξεκίνησε η ψηφοφορία  του πρώτου θέματος, της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης με την παράταξη του κ. Ζορμπά να ψηφίζει ΝΑΙ, του κ. Γιαννακόπουλου και του κ. Γκιζιώτη ΛΕΥΚΟ,  και των κ. Σταθόπουλου και Κουβόπουλου ΟΧΙ.