Βασίλης Γιαννακόπουλος: Ο λασπολόγος ξαναχτύπησε – Όλη η αλήθεια για το Ο.Τ. 118

Ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας και ομόφωνα διαγραφείς  από αυτήν, επειδή σταμάτησε με τις πράξεις του το έργο ανάπλασης της Αγ. Ιωάννου, Σωτήρης Παπαμιχαήλ ξαναχτύπησε.

Ξαναχτύπησε με λασπολογία και ασύστολα ψέματα για άλλη μια φορά. Ξεχνώντας την περιπέτεια στην οποία έβαλε μια ολόκληρη πόλη εμποδίζοντας ένα τεράστιο  έργο λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με προφανή στόχο, συνεχίζει καταγγέλλοντας μια δημοτική θητεία στην οποία  ο ίδιος  συμμετείχε.

Θέλοντας να στηρίξει την επιλογή που έκανε στο β γύρο των δημοτικών εκλογών, που δεν ήταν άλλη από το σημερινό δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά επιρρίπτει ευθύνες για ότι συμβαίνει στην πόλη της Αγίας Παρασκευής στην προηγούμενη διοίκηση, της οποίας μάλιστα ήταν μέλος.

Δεν ακούσαμε τον κ. Παπαμιχαήλ να διαμαρτύρεται όταν η σημερινή διοίκηση απελευθέρωσε το οικόπεδο στην Πελοποννήσου το οποίο είχε δεσμευθεί, από τη δική μας δημοτική αρχή,  για κοινόχρηστο χώρο.

Δεν τον ακούσαμε να διαμαρτύρεται όταν η δέσμευση του οικοπέδου του σχολείου Μακρή «πάγωσε» και απαιτήθηκε η δική μας παρέμβαση προς τον ΟΣΚ για να συνεχιστεί η διαδικασία της απαλλοτρίωσής του.

Δεν τον ακούσαμε να διαμαρτύρεται ούτε όταν το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο αναφέρεται σε σχετική αρθρογραφία του, Ο.Τ. 118 αφαιρέθηκε από τη διοίκηση του Βασίλη Ζορμπά από την μελέτη ανάπλασης της περιοχής του Τσακού, στην οποία το εντάξαμε εμείς. Ενέργεια που έγινε από την δημοτική αρχή πριν ένα χρόνο και βεβαίως προκαλεί πολλά ερωτήματικά.

Ερωτηματικά προκαλεί, όμως, και η στάση του στην αδράνεια της δημοτικής αρχής του Βασίλη Ζορμπά για την εκταμίευση του δανείου , για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 118, που είχε εγκρίνει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο τον Μάιο του 2010 και δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα από τη νέα δημοτική αρχή.

Για να είμαστε ξεκάθαροι και προς αποκατάσταση της αλήθειας για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

*Η διοίκηση Γιαννακόπουλου επαναδέσμευσε το οικόπεδο Ο.Τ. 118 το 2000. Πήρε δάνειο υλοποιώντας την πρωτόδικη απόφαση για την αποζημίωση των ιδιοκτητών του οικοπέδου, αποζημιώνοντάς τους με το συγκεκριμένο ποσό. Μάλιστα το σχετικό ποσό κατατέθηκε από το δήμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το εισέπραξαν οι δικαιούχοι .

*Ενέταξε το συγκεκριμένο οικόπεδο στην μελέτη ανάπλασης της περιοχής του Τσακού.

*Ενέκρινε τη λήψη δανείου  τον Μάιο του 2010  για την αποζημίωση του ιδιοκτήτη με το επιπλέον ποσό που εκδίκασε το δικαστήριο στην δεύτερη απόφασή του. Δάνειο που εγκρίθηκε από τη EUROBANK αλλά θέλει ένα 4μηνο για να υλοποιηθεί και λόγω των δημοτικών εκλογών έπρεπε να εκταμιευθεί από την επόμενη δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά. Η δημοτική αρχή του Βασίλη Ζορμπά μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιεύσει το δάνειο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα λόγω της αδράνειας της σημερινής δημοτικής αρχής να χάνουμε το οικόπεδο με σχετική απόφαση δικαστηρίου, μετά από νέα προσφυγή των ιδιοκτητών του οικοπέδου.

*Η δεύτερη απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε για το συμπληρωματικό ποσό αποζημίωσης των ιδιοκτητών δεν αναφέρει πουθενά ότι πρέπει να γίνει εντός 18 μήνου. Αυτό αναφέρεται μόνο στην πρώτη απόφαση την οποία εμείς και υλοποιήσαμε εντός του οριζόμενου χρόνου, παρότι για να έρθουν οι δικαστικές αποφάσεις στο δήμο περνάει τουλάχιστον ένα 15μηνο.  Ο κ. Παπαμιχαήλ ως νομικός και μέλος της διοίκησης  την συγκεκριμένη περίοδο θα έπρεπε να γνωρίζει όλα τα παραπάνω και να αντιδράσει αν υπήρχε κάπου αδράνεια ή παράλειψη. Να σημειώσουμε, δε, ότι από τη στιγμή που καταβάλαμε την πρώτη αποζημίωση στον ιδιοκτήτη αυτό σημαίνει ότι η απαλλοτρίωση είναι εν ισχύ.

Η παράταξή μας θα συνεχίσει να διεκδικεί το οικόπεδο. Θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για επαναδέσμευση του χώρου. Εάν δεν επιτευχθεί η απευθείας αγορά του, εμείς θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την απόκτησή του γιατί ο Τσακός δικαιούται ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η δική μας διοίκηση απαλλοτρίωσε πάνω από 65 στρέμματα στην  πόλη μας: Στρατόπεδο Σπυρούδη (42 στρέμματα), Σχολείο Μπαρμπίκα (12 στρέμματα), Σχολείο Μακρή στον Τσακό,  Ο.Τ.118 (Γοργοποτάμου και Κυκλάδων) , χώρος στην οδό Δερβενακίων και Τήνου στο Κοντόπευκο, χώρος στην Τριφυλλίας και Καλαμάτας στο Κοντόπευκο, στην  οδό Ναυπακτίας και Ρούμελης στον Τσακό, Πελοποννήσου και Αγίας Λαύρας στην Αγία Λαύρας στη Νέα Ζωή, χώρος Υπουργείου Γεωργίας στο πάρκο Νεαπόλεως και οι δεσμεύσεις χώρων για την ανέγερση νηπιαγωγείων στην Πατρόκλου και Γούναρη, στην οδό Γιαβάση και στην οδό Πάρου στο Κοντόπευκο.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για το Ο.Τ. 118 και κανένας δεν μπορεί να την  αλλοιώσει όσο και αν προσπαθεί με λασπολογία, επιθέσεις, ψέματα και υπονοούμενα.

4-5-12