Κουβέντα να γίνεται, χωρίς κάποια απόφαση στο αποψινό συμβούλιο για το ΟΤ118 (22/5/12)

 

Με την παρουσία του συλλόγου Τσακού και περίπου 30 κατοίκων ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Ο.Τ. 118.

Καταρχάς δόθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου Τσακού κο Σαββίδη θέση στο ΔΣ ως ειδικός αγορητής με την σύμφωνη γνώμη των παρεβρισκομένων.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, έκανε μια ιστορική αναδρομή και κατόπιν διερωτάται: πως επί 25χρ. ο Δήμος δεν μπόρεσε να αποκτήσει έναν χώρο που ήθελε, δεν γνώριζε ο Δήμος ότι κάποια στιγμή θα αποφάσιζε το δικαστήριο το ακριβές ποσό και ότι έπρεπε να έχουν φροντίσει για τα χρήματα; Επίσης άφησε αιχμές για την προηγούμενη δημοτική διοίκηση και μάλιστα στη διοικητική ομάδα Γιαννακόπουλου-Κρητικίδη-Γουργούλη προκαλώντας αναταραχή. Αναφέρθηκε επίσης σε ανακοίνωση της κας Κουτσουρά μέλους του ΔΣ του συλλόγου η οποία ρίχνει ευθύνες στον κ. Ζορμπά αλλά ποτέ, κατά τον Δήμαρχο, δεν ρώτησε την προηγούμενο Δήμαρχο σε τι στάδιο ήταν το ΟΤ 118.

Σε αναφορά στην απουσία της νομικής υπηρεσίας, ο Δήμαρχος απάντησε ότι αρνήθηκε να παραστεί (!).

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Τσακού κ. Σαββίδης, ο οποίος ευχαρίστησε για την ευκαιρία που του δόθηκε, και τόνισε την εμπιστοσύνη του προς το ΔΣ και τη βεβαίωση που αποκομίζει ότι θα σωθεί το 118. Πρότεινε αν δεν υπάρχει αντίρηση να μιλήσει η κα Μαστραποστόλη – Παναγιωτοπούλου η τεχνική σύμβουλος του συλλόγου, η οποία τελικά μίλησε από νομικής πλευράς για το θέμα.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννακόπουλος είπε, ότι δεν ήταν εφικτό να δωθούν και τα υπόλοιπα χρήματα άμεσα. Για να συνεχιστούν οι διαδικασίες του δανείου έπρεπε να έρθει καθαρογραμμένη η απόφαση του δικαστηρίου, που ήρθε τελικά στις αρχές του 2011. Ότι σκοπός του Δημάρχου ήταν να ρίχνει ευθύνες, όπως και στο θέμα του μετρό και ότι πρέπει να κρατηθούν οι υπάρχοντες δεσμευμένοι  χώροι. Επίσης ζήτησε αν είναι δυνατόν να μην πληρώσουν οι πάροικοι για την αγορά του οικοπέδου 118.

Ο κ. Σταθόπουλος περίμενε και από τις δύο αρχές (πρώην & νυν) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Τόνισε πως από την νυν δημ. αρχή, όταν έγινε το δικαστήριο, δεν παραβρέθηκε κανείς και η δε πρώην, όφειλε να γνωρίζει πότε έπρεπε να δωθούν τα χρήματα. Αναρωτήθηκε, ποιός πρέπει να πληρώσει νόμιμα την απαλλοτρίωση και έριξε ευθύνες για ψηφοθηρία.

Κατά τον κ. Γκιζιώτη όπλο στη διαπραγμάτευση με τους δικαιούχους είναι η πτώση της αξίας του οικοπέδου λόγω της οικονομικής  ύφεσης. Στην διαπραγμάτευση να συμμετέχουν το ΔΣ, ο σύλλογος Τσακού και κάποιοι από τους κατοίκους. Υπήρξε και μια αντιπαράθεση με την κα Δημητρίου για τις ευθυνες και την αντιμετώπιση παρελθόντων γεγονότων.

Ο κ. Κουβόπουλος κατηγόρησε και τις δύο παρατάξεις για κολυσιεργία και την νομική υπηρεσία είτε για ανικανότητα είτε για δόλο, οι οποίοι αντί να τρέξουν για το θέμα, αδράνησαν και κακώς δεν ήταν παρόν στο ΔΣ για να διαφωτήσουν το θέμα. Και ότι θα πρέπει το ΔΣ να κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, γιατί το οικόπεδο κατά την αποψή του “ξεπουλήθηκε”.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις συμβούλων και τις δευτερολογίες των αρχηγών των παρατάξεων, χωρίς να διαφαίνεται κάποια πρόταση προς ψήφιση … και μάλλον αυτό θα γίνει στο μεθεπόμενο ΔΣ.

Συμπεράσματα και απορίες:

  • Για δεύτερη φορά παρακολουθήσαμε το γνωστό “κουβέντα να γίνεται”, ώσπου βαρέθηκαν οι κάτοικοι του Τσακού και έφυγαν και δεν είχε πια ενδιαφέρον το θέμα άρα το ξανασυζητάμε μια άλλη φορά.
  • Κανείς δεν σκέφτηκε τους παρεβρισκόμενους κατοίκους και άρχισαν πάλι να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο.
  • Κανείς δεν σκέφτηκε ότι οι οικοπεδούχοι επί μια 25ετία ζημιώνονται από την ιδιοκτησία τους γιατί είχαν την ατυχία να μπλέξουν με το δημόσιο;
  • Η νομική υπηρεσία για μια ακόμη φορά απούσα και μάλιστα σε θέμα ως επι το πλήστον νομικό. Κακώς που έγινε ανεκτό!
  • Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 8:30μμ περίπου και τελείωσε στις 12:50 χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση!!! Όμως όλα τα μέλη του ΔΣ θα πληρωθούν για την παρουσία τους εκεί … μήπως να κατέβω για δημ. σύμβουλος; φαίνεται καλό επάγγελμα …