Πυροπροστασία του Υμηττού & εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης σεισμών

Με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής συγκλήθηκε, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο), με σκοπό το συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων για τη διασφάλιση της πυροπροστασίας του Υμηττού και την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης σεισμών.

Την ευθύνη διοργάνωσης της συνάντησης είχε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κα. Ελένη Δάβαρη.

Παρόντες επίσης ήταν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής» κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κα Ελευθερία Παπαδοπούλου, κ. Νικόλαος Κωβαίος, κ. Γιώργος Παναγόπουλος και κ. Δημήτρης Αλεφαντής ,καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

 

Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν με εμπεριστατωμένες απόψεις και προτάσεις οι κάτωθι:

-κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος-Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών

-κ. Βασίλης Νομικός- Υπεύθυνος Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού(ΣΠΑΥ)

-Ο Διοικητής της ΣΔΑΜ

-Ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σώματος

-Ο Διοικητής Α.Τ. Αγίας Παρασκευής

-Εκπρόσωπος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

-Εκπρόσωπος του Αμερικάνικου Κολλεγίου

-Εκπρόσωπος του Ο.Α.Σ.Π.

-κ. Ευάγγελος Τσιγκρέλης-Πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Σ.Ε.Π.Π.Β.Τ.Υ

-Εκπρόσωποι Συλλόγων: «Αη-Γιάννη», «Κοντοπεύκου», «Τσακού» «Πευκακίων», «Άγιος Κοσμάς Αιτωλός», και Ζωόφιλων.

– Εκπρόσωπος της Επιτροπής για τον Υμηττό και το Περιβάλλον και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής,

-κ. Νικόλαος Τζιντάνος -Διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Αγίας Παρασκευής

καθώς και Διευθυντές εμπλεκομένων Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

 

Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων ήταν σαφής η αγωνία και η ευαισθησία όλων για το μείζον θέμα της πυροπροστασίας του Υμηττού και της θωράκισης έναντι των σεισμών.

Παρόλα αυτά και όπως τονίστηκε κατά την εισήγηση της Αντιδημάρχου κας. Δάβαρη, δεν έχει ακόμα δοθεί λύση από την Κεντρική Διοίκηση-παρά τις συνεχείς οχλήσεις από το Δήμο μας-για την εξασφάλιση προσωπικού που θα στελεχώσει τις ομάδες πυροπροστασίας και την επάνδρωση των πυροσβεστικών μας οχημάτων.

Για το μείζον αυτό θέμα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς έχει ήδη προβεί στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες προς την Εισαγγελία Αθηνών.

Τέλος έγινε έκκληση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών που αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» στην υπόθεση της διαφύλαξης του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που έχει απομείνει στην περιοχή μας.

Έγινε μάλιστα γνωστό ότι όσοι κάτοικοι και δημότες επιθυμούν να συμμετέχουν σε ομάδες εθελοντών υπό το συντονισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής, μπορούν να απευθύνονται για την κατάθεση της σχετικής αίτησης, στο Γραφείο Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Μεσογείων 415-417,2ος όροφος,τηλ.213 2004 506.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας και επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι τυχόν καθυστερήσεις και έλλειψη ανταπόκρισης από την Κεντρική Εξουσία δεν θα σταθούν εμπόδιο στην πολιτική απόφαση-δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για τη διαφύλαξη του Υμηττού μας.