Δημοτικός ή Ιδιωτικός ο κινηματογράφος στο χώρο του 2ου Γυμνασίου;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Σινέ Σχολείο» της Αγίας Παρασκευής λειτούργησε επί σειρά ετών στον δημόσιο χώρο του 2ου Γυμνασίου. Η τοπική μας κοινωνία τον είχε αγκαλιάσει και κυρίως τα παιδιά μας· ήταν ο δικός τους κινηματογράφος, η δική τους ανιδιοτελής προσφορά (αίθουσες, τουαλέτες, αύλειος χώρος) στον κόσμο των μεγάλων.

Το 2011 η δημοτική αρχή μάς δήλωνε ότι αναγκάστηκε να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του δημοτικού κινηματογράφου σε ιδιώτη επιχειρηματία, δεσμευόμενη (τόσο στα εγκαίνιά του, όσο και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου κ. Β. Ζορμπά πως το καθεστώς αυτό θα ισχύσει:

α) Μόνο για μία χρονιά.

β) Τα έσοδα από τον ιδιώτη θα δοθούν στο σχολείο μας για αποκατάσταση του κατεστραμμένου δαπέδου του γηπέδου από τη χρήση του σινεμά.

γ) Θα πληρωθούν οι λογαριασμοί που οφείλονταν στη χρήση του σινεμά.

Εμείς, τότε (28.06.2011), εκφράσαμε δημόσια τις ανησυχίες μας με ανοιχτή επιστολή και για σχεδόν ολόκληρο το υπόλοιπο ακαδημαϊκό έτος μάς κατηγόρησαν, εξαι- τίας αυτής μας της τοποθέτησης, ως κατευθυνόμενους. Δυστυχώς, τώρα, οι περσινές μας ανησυχίες επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Ενώ τον Σεπτέμβρη η χρονιά ξεκίνησε πανηγυρικά με τον αγιασμό στο Σχολείο και την υπόσχεση του Δημάρχου στα παιδιά ότι επιτέλους φέτος με τα έσοδα από τον κινηματογράφο, θα γίνει το προαύλιό τους, η χρονιά τελείωσε και όχι μόνο το προαύλιο δεν αποκαταστάθηκε, αλλά τίθεται εκ νέου το ζήτημα της εκμετάλλευσης του «Σινέ Σχολείο» από ιδιώτη.

Έπειτα από την πλήρη αθέτηση των υποσχέσεών της η δημοτική αρχή μάς υποχρεώνει να εναντιωθούμε σε ακόμα μία αναγκαστική παραχώρηση των χώρων του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ μας σε ΙΔΙΩΤΗ επιχειρηματία.

το Δ.Σ.

Αγία Παρασκευή, 20.05.2012

—————————————————————————————

——————————————————————————–

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ως Σύλλογος Γονέων είμαστε υπερήφανοι που λειτουργεί ο Δημοτικός Κινη- ματογράφος στους χώρους του 2ου Γυμνασίου. Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας μοιράζονται, με όλους τους συνδημότες μας κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, τον αύ- λειο χώρο τους, τις τουαλέτες που και εκείνα τα ίδια χρησιμοποιούν, καθώς και ορι- σμένες επιπλέον αίθουσες του σχολείου τους στις οποίες λειτουργούν το κυλικείο και η αίθουσα προβολής. Πιστεύουμε ότι κατʼ αυτόν τον τρόπο τα παιδιά ενισχύουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα στην πράξη τα οφέλη της ανιδιοτελούς προσφοράς, όμως:

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής αναγκάστηκε ―για όσους λόγους και ανταλλάγματα― να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του «Σινέ Σχολείο» σε ιδιώτη.

Μας ανησυχεί όταν η Δημοτική Αρχή βαπτίζει την εκμετάλλευση του σχολικού χώρου, από τον οποιοδήποτε ιδιώτη, ότι είναι: ο ίδιος ακριβώς τρόπος όπως γινόταν εδώ και τόσα χρόνια.

Μας ανησυχεί όταν ήδη, μόνο με αυτή τη δήλωση, στα μάτια των παιδιών έχουν πάει περίπατο όλα εκείνα τα ωραία περί ανιδιοτελούς προσφοράς και απομένει μονάχα η θλίψη της εκμετάλλευσης.

Μας ανησυχεί που φέτος δεν ισχύει το μισό εισιτήριο ούτε για την τρίτη ηλικία, ούτε για τους πολύτεκνους, αλλά ούτε ακόμα για τους ίδιους τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.

Μας ανησυχεί διπλά όταν σπεύδει, με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, να μετονομάσει το «Σινέ Σχολείο» σε «Σινέ Θανάσης Βέγγος» και όχι σε «Σινέ Σχολείο: Θανάσης Βέγγος» ως όφειλε και όπως επίσης φανταζόμαστε θα επιθυμούσε ακόμη και ο ίδιος ο διαπρεπής κωμικός μας.

Ανεξάρτητα από την παρακάτω δημόσια διαβεβαίωση του Δήμου, για τα εδώ και χρόνια αυτονόητα, ότι δηλαδή: τα έσοδα που θα εισπράξει θα διατεθούν για την αποκατάσταση των βλαβών – οικονομικών εκκρεμοτήτων στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρα- σκευής που φιλοξενεί το ΣΙΝΕ «ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» (φθαρμένο δάπεδο προαυλίου, φθορές στις τουαλέτες, απλήρωτοι λογαριασμοί νερού που ανέρχονται στα 1200 ευρώ περίπου), εμείς ως Σύλλογος Γονέων του 2ου Γυμνασίου δεν είμαστε πλέον υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί σήμερα ο Δημοτικός Κινηματογράφος.

Επιδιώκοντας την κοινωνική προσφορά του Δημοτικού μας Κινηματογράφου, προβληματιζόμαστε για το μέλλον του.

το Δ.Σ.

Αγία Παρασκευή, 28.06.2011