Ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Βασίλη Ζορμπά για το Ο.Τ 118

Με αφορμή τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με αντικείμενο το Ο.Τ. 118 (στον Τσακό) που κινδυνεύει να «χαθεί» εξαιτίας των αδέξιων χειρισμών και της αδιαφορίας της νέας δημοτικής αρχής θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1)Κατά την διάρκεια της δικής μας θητείας επαναδεσμεύθηκε το οικόπεδο στο Ο.Τ. 118 και κατατέθηκε στους ιδιοκτήτες του εν λόγω οικοπέδου το ποσό που εκδικάστηκε από το δικαστήριο για την αποζημίωσή τους.
2)Η δική μας Δημοτική Αρχή ενέκρινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τους όρους του δανείου ,από την EUROBANK, για την συμπληρωματική αποζημίωση των ιδιοκτητών του οικοπέδου βάση δεύτερης σχετικής απόφασης του δικαστηρίου. Το δάνειο εγκρίθηκε από την περιφέρεια Αττικής στις αρχές του 2011. Με την εκταμίευση του δανείου που έπρεπε να γίνει από τη νέα Δημοτική Αρχή , στις αρχές του 2011, το θέμα της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ.118 θα είχε λήξει οριστικά και το οικόπεδσυμφωνηθεί, άλλωστε, από τους δικηγόρους του Δήμου και τους ιδιοκτήτες του οικοο θα είχε περάσει στο Δήμο. Αυτό είχε πέδου.
3)Η νέα Δημοτική Αρχή, όμως, δεν έχει εκταμιεύσει ακόμα και σήμερα 1,5 χρόνο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ποσό για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, χωρίς να δώσει καμία πειστική εξήγηση για τους λόγους που δεν υλοποιεί την συγκεκριμένη απόφαση.
Εδώ αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι αν δεν υπήρχε η αντίδραση της δημοτικής μας παράταξης, της αντιπολίτευσης του Δήμου , του συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής του Τσακού θα «πέρναγαν» τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για αποδέσμευση του συγκεκριμένου οικοπέδου. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Βασίλη Ζορμπά αποδεσμεύτηκε και το οικόπεδο της οδού Πελοποννήσου το οποίο είχαμε δεσμεύσει για χώρο πρασίνου