Ερωτήσεις – Απαντήσεις προ ημερησίας στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής (30/5/2012) video

 

Βασικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγ. Παρασκευής στις 30/5/12 ήταν το Ο.Τ. 118, γι’ αυτό και συγκέντρωσε την παρουσία όλων των τοπικών συλλόγων καθώς και αρκετών πολιτών.

Στο παρακάτω video παρουσιάζονται οι ερωτήσεις προ ημερησίας και οι απαντήσεις καθώς και η ψήφιση ενός κατεπείγοντος θέματος.

Από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν, πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Για τις εργασίες που πρέπει να τελεστούν στα κτήρια των σχολείων είναι έτοιμες οι μελέτες, συγκεντρώθηκαν τα χρήματα και θα τεθούν στο ΔΣ προς ψήφιση.

Για τις πλατείες  του Αη-Γιάννη και του Ιόλα, όπου παρατηρείται έντονη δραστηριότητα λόγω έλευσης του καλοκαιριού, ο Δήμαρχος κος Ζορμπάς έχει ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες απάντησαν ότι θα επιληφθούν του θέματος με έλεγχο από τις ομάδες ΔΙΑΣ.

— Γέφυρα Γελαδάκη: το ΥΠΕΧΩΔΕ έλεγξε τοπογραφικά το σημείο που θα τοποθετηθεί η γέφυρα και παρόλο που υπήρξε έντονη αντίδραση από δημότη της περιοχής  για την κατασκευή της γέφυρας (!) , το έργο είναι σε θετικό δρόμο.

Έγινε αναφορά στην μείωση των εσόδων του Δήμου (όπως συζητείται 3.οοο.οοο€ το χρόνο) με τον κ. Ζορμπά να δηλώνει ότι είναι γνωστό ότι υπάρχει μείωση περίπου 200.000€ το μήνα και τον κο Γαβρά να παρουσιάζει σύγκριση του πρώτου τριμήνου των ετών 2011 και 2012.

— Κοινωνικό παντοπωλείο: ο κ. Κωστόπουλος ενημέρωσε ότι λειτουργεί κανονικά κάθε δεύτερη Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 13:00 και ήδη εξυπηρετεί 54 άτομα. Εξακολουθούν να γίνονται δεκτές αιτήσεις και ότι η ποσότητα των προϊοντων που παραδίδεται στους δικαιούχους καθορίζεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Ο δημότης υπογράφει για την παραλαβή, υπάρχουν παραστατικά, πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης και βιβλίο αποθήκης.

Η πρόταση του κου Γκιζιώτη για χρήση των προαύλιων χώρων των σχολείων από τα παιδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με συνεργασία του Δήμου και των συλλόγων γονέων,  βρήκε σύμφωνο τον κο Κωνσταντακόπουλο και κατ’ επέκταση την Δημοτική αρχή και αφού ξεπεραστούν οι τυπικές διαδικασίες και η γραφειοκρατία, με θετικό πνεύμα θα επιτευχθεί.

Ερευνώνται τα στοιχεία των οικοπέδων των σχολείων ώστε να δηλωθούν κατόπιν ως περιουσία των δήμων για να είναι εφικτές οι επισκευές και οι αναγκαίες κτηριακές επεμβάσεις.

Ο κος Σάρκουλας ενημέρωσε ότι για τις εισπράξεις του ΠΑΟΔΑΠ από τους δημότες που συμμετέχουν σε  δραστηριότητες αποδίδεται απόδειξη, υπάρχει υπόλογος υπάλληλος σε κάθε δραστηριότητα για την συγκέντρωση των χρημάτων τα οποία και αποδίδει στον οργανισμό για να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά.

Κατόπιν των ερωτήσεων ψηφίστηκε ως κατεπείγον το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η αναφορά του Δημάρχου στον πολίτη που είναι αντίθετος στην κατασκευή της γέφυρας Γελαδάκη τη στιγμή που στο σημείο αυτό έχουμε θρηνήσει θύματα. Μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ο συγκεκριμένος έχει κάποιο συμφέρον από την μη κατασκευή και μάλιστα όταν φέρεται να είπε “πάνω από το πτώμα μου”

Προς το παρόν αγαπητέ συνδημότη, όποιος κι αν είσαι, κάποια αυτοκίνητα πέρασαν πάνω από το πτώμα νέων ανθρώπων …