Γιώργος Γεωργίου «Αναπολώντας τα Πευκάκια του χθες».

Ο Γιώργος Γεωργίου, γεννήθηκε στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι οικονομολόγος. Σπούδασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υστερα από υποτροφία του ΙΚΥ ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στην Μ. Βρεττανία στον τομέα των Ευρωπαϊκών Πολιτικών και του Οικονομικού Προγραμματισμού.

Υπηρέτησε σε καίριες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών ως αρμόδιος Ειδικός Επιστήμονας σε θέματα προϋπολογισμού και δημοσιονομικού ελέγχου. Με απόφαση Υπουργού τοποθετήθηκε αρμόδιος για τη μετάβαση του εθνικού νομίσματος στο ευρώ.

Από το 1998 μέχρι το 2003 υπηρέτησε, ως Σύμβουλος στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση εκπροσωπώντας τη χώρα μας στη Επιτροπή Προϋπολογισμού, μιας εκ των σημαντικότερων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία λαμβάνονται σημαντικές για την χώρα μας δημοσιονομικές αποφάσεις. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας το α εξάμηνο 2003 προήδρευσε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Συμβουλίου.
Στη συνέχεια υπηρέτησε ως Εθνικός Εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαική Επιτροπή στις Βρυξέλλες στην Γενική Δ/νση Προϋπολογισμού.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα ύστερα από διαγωνισμό ανέλαβε τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή του Ευρωπαικού Οργανισμού Αμυνας στις Βρυξέλλες.

Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και συγγραμμάτων και μέλος της Πανελλήνιας Eνωσης Λογοτεχνών. Μιλά απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά.

Στα τοπικά δρώμενα είναι γνωστός από την πλούσια παρουσία και δράση του στο Σύλλλογο Πευκακίων ως Πρόεδρος, (2009-2001). Συγγραφέας επίσης του πολύτιμου βιβλίου «Αναπολώντας τα Πευκάκια του χθες». Γνωστός επίσης και δραστήριος με τις προτάσεις του όχι μόνο για τα εθνικά θέματα αλλά και για την πόλη της Αγίας Παρασκευής.