Σ. Παπαμιχαήλ: Ο στόχος της βίας.

Η ΧρυσΑυγίτικης πρακτικής επίθεση κατά του Κ.Κ.Ε., που εκδηλώθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Τρίτης 12 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών, αποτελεί αναμφίβολα επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Επίθεση κατά των πολιτών.

Η επίθεση αυτή, είναι συνέχεια άλλων, που εκδηλώνονται πια όλο και πιο συχνά σε όλη τη χώρα κατά κομμάτων και πολιτών.

Ο βασικός στόχος των επιθέσεων αυτών, προκύπτει από την ίδια συχνότητα τους.

Να εθισθεί η κοινή γνώμη στην καθημερινή βία.

Να αντιδράσει, να αντισταθεί και ο φαύλος κύκλος που θα δημιουργηθεί, σε περιβάλλον πρωτοφανούς κρίσης της χώρας, να αποτελέσει το εύφορο πεδίο για την «νομιμοποίηση» της δράσης αυτών των οργανώσεων.

Η αλληλεγγύη όλων μας προς τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη, στέλεχος του Κ.Κ.Ε., παραλίγο θύμα της δολοφονικής επίθεσης με σιδερογροθιά, είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πρέπει αμέσως σε έκτακτη – κατεπείγουσα – δημόσια – στην Πλατεία της Αγίας Παρασκευής συνεδρίαση του να πάρει θέση. Να καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση.

Όλοι μας δε να καταδικάσουμε την υποκρυπτόμενη –πίσω από τις επιθέσεις- προσπάθεια των νοσταλγών του Ολοκαυτώματος να αυτοαναγορευθούν ως το δήθεν αντίπαλο δέος, το δήθεν πολιτικό ισοδύναμο του Κ.Κ.Ε. κι ετσι να «νομιμοποιηθούν» στην πολιτική σκηνή.

Όμως, η Ιστορία αυτού του τόπου και αυτού του Λαού δεν ξεκίνησε τον Μάιο του 2012.

Οι πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού,  που αιματοκύλισε την Ευρώπη και την Ελλάδα, δεν αποτελούν το ισοδύναμο αυτών που τους αντιπάλεψαν στην Ελλάδα, του Κομμουνιστικού Κόμματος δηλαδή, που, παρά τις πολιτικές ανεπάρκειες του, οργάνωσε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο αντιστασιακό κίνημα της Ευρώπης, που αγκάλιασε την πλειοψηφία των Ελλήνων .

Γιατί, η Δημοκρατία νικάει, όταν γνωρίζει και υπερασπίζεται την ιστορία της .-

 

ΣΩΤΗΡΗΣ  Α.  ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

πρ. Δημοτικός Σύμβουλος (2002 – 2010)

Ν Ι Κ Η

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ)