Απάντηση στην εμπάθεια του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.

Η ανακοίνωση – απάντηση στην ΄΄ΝΙΚΗ΄΄ του Προέδρου του Πολιτιστικού Αθλητικού οργανισμού Αγ. Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) κ. Σάρκουλα, για το θέμα λειτουργίας του Cine ΄΄ΣΧΟΛΕΙΟ – ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ΄΄ εισάγει την εμπάθεια και τις ύβρεις στον δημόσιο διάλογο. Ομολογούμε ότι δεν το περιμέναμε. Θα επιχειρηματολογήσουμε πολιτικά και με κριτική διάθεση αλλά όχι ακραίο, επικίνδυνο και διχαστικό λόγο. Εξηγούμαστε :
1. Μέχρι το 2010, την λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου είχε η Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου με επιλογή υπεύθυνου Προγράμματος Ταινιών (ο υπεύθυνος έκανε επιλογή προγράμματος, προβολή στις εφημερίδες και είχε την ευθύνη, τεχνικά, της προβολής). Από πού προκύπτει ότι δεν μπορεί να κάνει το ίδιο, ο ΠΑΟΔΑΠ; Ισχυριζόμαστε βάσιμα ότι, μια σοβαρή εισηγητική έκθεση για ποιοτική πολιτιστική αναβάθμιση του CINE, με ανταποδοτικό χαρακτήρα στους πολίτες, θα είχε την έγκριση του Επιτρόπου. Από που προκύπτει το αντίθετο ;
2. Με βάση αυτό, ο ΠΑΟΔΑΠ θα μπορούσε να προσλάβει δύο υπαλλήλους (όλους κι’ όλους) που είναι απαραίτητοι για το Ταμείο και την είσοδο, με εισιτήρια που βεβαίως και μπορεί να εκδόσει.
3. Αρνούμαστε, κατηγορηματικά την λογική ΄΄ το νόμιμο είναι και ηθικό ΄΄ που διαπνέει την ανακοίνωση. Κινείσθε στα όρια της νομιμότητας και για δεύτερη χρονιά (παρ’ ότι κατηγορηματικά δηλώσατε το αντίθετο δια στόματος Δημάρχου), αναθέσατε, χωρίς διαγωνισμό, την λειτουργία, την επιλογή ταινιών, το μπάρ και τα εισιτήρια, δηλαδή όλα, σε εταιρεία επιλογής σας. Δεν είχατε, την συμφωνία της Αντιπολίτευσης, για όλα αυτά, παρ’ όλα όσα ισχυρίζεστε. Αντιπολίτευση, την οποία ειδοποιήσατε, για την συνεδρίαση του Συμβουλίου, που έκανε την ανάθεση μία (1) ώρα πριν την έναρξη !!