Σύλλογος 2ου Γυμνασίου: Δημοτικός ή Ιδιωτικός ο κινηματογράφος στο 2ο γυμνάσιο;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Σινέ Σχολείο» της Αγίας Παρασκευής λειτούργησε επί σειρά ετών στον δημόσιο χώρο του 2ου Γυμνασίου. Η τοπική μας κοινωνία τον είχε αγκαλιάσει και κυρίως τα παιδιά μας· ήταν ο δικός τους κινηματογράφος, η δική τους ανιδιοτελής προσφορά (αίθουσες, τουαλέτες, αύλειος χώρος) στον κόσμο των μεγάλων.

Το 2011 η δημοτική αρχή μάς δήλωνε ότι αναγκάστηκε να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του δημοτικού κινηματογράφου σε ιδιώτη επιχειρηματία, δεσμευόμενη (τόσο στα εγκαίνιά του, όσο και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) δια στόματος του ίδιου του Δημάρχου κ. Β. Ζορμπά πως το καθεστώς αυτό θα ισχύσει:

α) Μόνο για μία χρονιά.

β) Τα έσοδα από τον ιδιώτη θα δοθούν στο σχολείο μας για αποκατάσταση του κατεστραμμένου δαπέδου του γηπέδου από τη χρήση του σινεμά.

γ) Θα πληρωθούν οι λογαριασμοί που οφείλονταν στη χρήση του σινεμά.

 

Πρώτη η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής, με παρέμβασή της  σ’ εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε σαφή την αντίδρασή της στο να ανοίξουν τέτοιου είδους πόρτες και τελικά με την δικαιολογία της «εύκολης λύσης» να οδηγηθούμε στην απεμπόληση του δημόσιου χαρακτήρα των σχολείων. Εμείς επίσης ως Σύλλογος Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου εκφράσαμε δημόσια τις ανησυχίες μας με ανοιχτή επιστολή (28.06.2011) και δυστυχώς οι περσινές μας ανησυχίες επιβεβαιώνονται τώρα με τον χειρότερο τρόπο.

Ενώ τον Σεπτέμβρη η χρονιά ξεκίνησε πανηγυρικά με τον αγιασμό στο Σχολείο και την υπόσχεση του Δημάρχου στα παιδιά ότι επιτέλους με τα έσοδα από τον κινηματογράφο, θα γίνει το προαύλιό τους, η χρονιά τελείωσε και όχι μόνο το προαύλιο δεν αποκαταστάθηκε, αλλά τίθεται εκ νέου το ζήτημα της εκμετάλλευσης του «Σινέ Σχολείο» από ιδιώτη.

Φέτος δε, προσπαθούν να μας πείσουν πως πρόκειται για κάτι άλλο, δεν παραχωρούν, λέει, τους χώρους του σχολείου σε ιδιώτη, αλλά το δικαίωμα λειτουργίας του Κινηματογράφου… ο οποίος όλως τυχαίως βέβαια λειτουργεί στους χώρους του σχολείου… Να ξεκαθαρίσουμε σ’ αυτό το σημείο, πως ο Σύλλογός μας ουδέποτε ζήτησε να ενημερωθεί από την διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, όπως εκείνη ισχυρίζεται σε ανακοινώσεις της. Αντίθετα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασής μας στις 16.05.2012 (οκτώ ημέρες πριν καν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την δωρεάν παραχώρηση χώρου του 2ου Γυμνασίου στον ΠΑΟΔΑΠ), μέλος του Δ.Σ. μας προσέγγισε και αφού πρώτα μας δήλωσε πως είναι ο υπεύθυνος του ΠΑΟΔΑΠ για το «Σινέ Σχολείο», μας ανακοίνωσε την πρόθεση του Οργανισμού να παραχωρήσει την λειτουργία του σε ιδιώτη. Τέλος, η διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού ισχυρίζεται πως πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια έλαβε υπ’ όψιν της τις εύλογες ανησυχίες που εκφράσαμε στην ήπια ανακοίνωσή μας. Ανησυχίες εκφράσαμε, όμως μόνο στην ανακοίνωσή μας του 2011. Μήπως να τις μελετούσαν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου και να έβρισκαν άλλη λύση που θα ήταν εκατέρωθεν αποδεκτή; Γιατί η φετινή μας ανακοίνωση (20.05.2012), με εξαίρεση αυτήν την παράγραφο, είναι σχεδόν πανομοιότυπη και τελείωνε ακριβώς έτσι:

.
Έπειτα από την πλήρη αθέτηση των υποσχέσεών της η δημοτική αρχή μάς υποχρεώνει να εναντιωθούμε σε ακόμα μία αναγκαστική παραχώρηση των χώρων του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ μας σε ΙΔΙΩΤΗ επιχειρηματία.

το Δ.Σ.

Αγία Παρασκευή, 21.06.2012