Έντονη δυσαρέσκεια από τον Ι.Ν. προφήτου Ηλιού για την κατάσταση πέριξ του Ναού.

.

Ο Ιερός Ναός Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής εκφράζει τη δυσαρέσκειά του προς τους υπευθύνους του πρασίνου και καθαριότητος του Δήμου  για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί πέριξ του Ιερού Ναού λίγες ημέρες προ της ετησίας Πανηγύρεως του Ναού. Και συγκεκριμένα για τη μη ύπαρξη αυτόματου ποτίσματος των φυτών καθώς και την παντελή απουσία της υδροφόρου του Δήμου με αποτέλεσμα να έχουν ξεραθεί πολλά φυτά. Υπάρχει ανάγκη φύτευσης νέων σε παρτέρια και αντικατάσταση των αποξηραμένων.

Επί της οδού Πελοποννήσου υπάρχει ευκάλυπτος που έχει γύρει απειλητικά προς το κέντρο του δρόμου με μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί ατύχημα.

Στην οδό Προφήτου Ηλιού (ανεβαίνοντας από την Επτανήσου), η άσφαλτος είναι σε κακή κατάσταση (από εκεί θα περάσει η πομπή της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος).

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας (προφορικώς και εγγράφως) ουδεμία ανταπόκριση μέχρι σήμερα υπήρξε. Η αντιμετώπιση των ΝΠΔΔ και εν προκειμένω του Ιερού μας Ναού θα έπρεπε να είναι η αρμόζουσα διότι από την πλευρά μας δείξαμε πάντοτε κατανόηση για την συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

.
Πέραν του δελτίου τύπου που λάβαμε, σε προσωπική επικοινωνία με τον πατέρα Σταύρο Γούλα διαπιστώσαμε ότι αυτό που ζητάνε είναι να μαζευτούν τα σκουπίδια από τον περίβολο και τους γύρω δρόμους, να φυτευτούν κάποια δέντρα και πρασινάδες, να αλλαχθούν τα παγκάκια, να επισκευαστούν τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον περίβολο του ναού και αν είναι δυνατόν στην μια άκρη των σκαλοπατιών να δημιουργηθεί μια ράμπα για να έχουν πρόσβαση στο ναό οι πιστοί με ειδικές ανάγκες.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι τα ανωτέρω μπορούν να πραγματοποιηθούν με καλή θέληση και συνεργασία και από τις δύο πλευρές. Επίσης θα ήταν όφελος και για τους περίοικους μια ανάπλαση του χώρου, γιατί μην ξεχνάμε ότι εκεί μαζεύονται γονείς με τα παιδιά τους καθώς και ηλικιωμένοι για να περάσουν κάποιες ώρες της ημέρας. Αυτή τη στιγμή η περιοχή είναι γεμάτη παγίδες και κινδύνους και φυσικά δεν παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα εν όψη της εορτής του Ναού.

 

Η λεύκα έχει γύρει επικίνδυνα πάνω από το δρόμο.

.