Επίσκεψη του ΔΣ του συλλόγου Πευκακίων στο γραφείο του Δημάρχου Αγ. Παρασκευής

 

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 και ώρα 18:30  το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής  <<Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ>>

Επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ.Β.Ζορμπά με σκοπό να ενημερωθεί  για την πορεία των  ζητημάτων που είχαν τεθεί από τους κατοίκους κατά την Ανοικτή Συνέλευση  του Συλλόγου στις 11-3-2012 .

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Σύλλογό μας για τα κάτωθι προβλήματα τα οποία αποτελούν βασικά θέματα διεκδίκησης του Συλλόγου μας.

1.ΓΕΦΥΡΑ ΓΕΛΑΔΑΚΗ. Ο Δήμαρχος  μας έδειξε την κάτοψη της γέφυρας που θα κατασκευαστεί επι των οδών Ανδριανού και Αγίας Θέκλας . Μέχρι το Φθινόπωρο θα έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή της . Προυπολογισμός (700.000 ΕΥΡΩ). Την μελέτη και την επίβλεψη της γέφυρας έχει αναλάβει η διεύθυνση Δ3 Κεφαλληνίας και Αχαρνών με υπεύθυνο μηχανικό τον κ. Λεφάκη.

2.ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑΚΙΑ. Όλα τα οικόπεδα στα Πευκάκια που ανήκουν στον Δήμο θα περιφραχθούν και ήδη κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τον Αντιδήμαρχο κ.Κ.Τσιαμπά τον μηχανικό του Δήμου κ. Α.Κουρτέση επισκέφτηκε την περιοχή μας και αφού κατέγραψε τα μη περιφραγμένα οικόπεδα έδωσε εντολή περίφραξης στον Κ.Τσολακίδη.

3.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΗΣΙΟΔΟΥ. Την επόμενη Παρασκευή 13-7-2012 εντάσσεται στο πρόγραμμα  ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης .

4.ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ. Οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς προς τον Δήμο  έχουν δωθεί σε συνδημότη Μελετητή για περαιτέρω επεξεργασία . Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει το Αθλητικό Κέντρο να αποτελείται από 4 γήπεδα τένις,  4 γήπεδα  5χ5 , Κολυμβυτήριο μικρών διαστάμσεων, Κλειστό Προπονητήριο, και  2 ανοικτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϋ καθώς και διάδρομο στίβου.

5.ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ 405 Ο.Τ. Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.ΠΑ. και αναμένεται η Δημοπράτηση του.

6.ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.  Ο Δρόμος θα ανοίξει παρά τις αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων.

Από τα μέλη του Δ.Σ. τέθηκαν επίσης και τα εξής θέματα και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του Δημάρχου για την επίλυσή τους,

1.Κυκλοφοριακή  μελέτη των Πευκακίων

2.Τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στην οδό Σόλωνος παράπλευρος της Αττικής οδού

3.Λειτουργία φαναριών επι της οδού Κλεισθένους και Μακαρίου καθώς και Κλεισθένους και Σόλωνος (Να σταλλεί επιστολή πρός τον Περιφερειάρχη Κ.Σγουρό)

Πιστεύουμε ότι επίσκέψεις και ενημερώσεις σαν και αυτή θα δώσουν λύσεις γρήγορες στα χρονίζοντα προβλήματα των Πευκακίων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ                      ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ