Μήνυμα στο προσωπικό του δήμου από τον επικεφαλής Βασίλη Γιαννακόπουλο‏

 

Αγαπητοί συνεργάτες,

Ήμασταν συνολικά έξι χρόνια μαζί σε καλύτερες όμως εποχές για την κοινωνία μας. Σήμερα είναι κοινό μυστικό πως οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πλήττονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο μισθός σας μειώνεται, οι υπερωρίες σας συμπιέζονται ή δίδονται με ένα μη ακριβοδίκαιο τρόπο παρά το γεγονός ότι σήμερα οι δήμοι έχουν περισσότερες αρμοδιότητες με μειωμένο όμως προσωπικό ενώ με βάση κάποια τελευταία γεγονότα (πρωτοφανής επίθεση του δημάρχου σε εργαζόμενο του δήμου) φαίνεται πως δεν έχετε ούτε την ηθική συμπαράσταση της δημοτικής αρχής παρά το γεγονός πως αν η πόλη κρατά ακόμη σε κάποιους τομείς το οφείλει σε σας.

Ήμουν ένας δήμαρχος που κατηγορήθηκε όσο κανείς ότι υπήρξε πολύ ελαστικός με το προσωπικό του δήμου. Ξέρετε όμως πολύ καλά ότι δεν ήταν έτσι.

Έχοντας διατελέσει τόσο εργαζόμενος όσο και διοίκηση γνωρίζω πολύ καλά ότι ο πρώτος αποδίδει πολύ καλύτερα όταν αντιμετωπίζεται ως φίλος και συνεργάτης παρά ως εχθρός με μια αναχρονιστική διοίκηση σε ρόλο “μπαμπούλα” που παρακολουθεί τους υπαλλήλους με κάμερες, με ένα ανά τους ορόφους μεταφερόμενο ρολόι, αλλάζει αντιδημάρχους, διευθυντές και γενικούς γραμματείς που συνεργάζονταν άψογα με το προσωπικό και επιτίθεται σκληρά κατά των εργαζομένων.

Όταν ήμασταν μαζί στη διοίκηση του δήμου, μπορεί να μην τα κάναμε όλα, μπορεί να μην προλάβαμε να κάνουμε τα περισσότερα, κάναμε όμως αρκετά, και τα κάναμε μαζί.

Μαζί δουλέψαμε για την ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (ιδιαίτερα με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” που προσφέραμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε ανήμπορο δημότη μας όπως επίσης το καλοκαιρινό camp για τα παιδιά και τα δωρεάν μπάνια για τους μεγαλύτερους). Επιπλέον δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε το 2ο ΚΕΠ στην Πελοποννήσου, τα 3α Δημοτικά Ιατρεία και τον επιπλέον παιδικό σταθμό στα Πευκάκια, η επέκταση των προγραμμάτων αθλητισμού της πόλης με τη δημιουργία δημοτικών γυμναστηρίων στις γειτονιές (Τσακός, Κοντόπευκο), η αναβάθμιση της δημοτικής βιβλιοθήκης (πολιτιστικό 10ημερο αφιερωμένο στον Κοντόπουλο, μελέτη διατήρησής της ως αυτόνομου νομικού προσώπου). Προστατεύσαμε μαζί τον Υμηττό όπου με τη δική σας συμβολή κατέστησαν επιχειρησιακά τα νέα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου μας.

Μαζί νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου με τη δημιουργία για πρώτη φορά ισολογισμών με τη σταδιακή ισοσκέλιση εσόδων-εξόδων. Μαζί οραματιστήκαμε την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου, την οποία αγκαλιάσατε σαν μεγάλο έργο πνοής και θα την ολοκληρώναμε αν είχαμε επανεκλεγεί. Διεκδικήσαμε επίσης και σχεδόν τελειώσαμε την Ελευθερίου Βενιζέλου το μεγαλύτερο έργο που συνετελέστηκε πότε στην πόλη μας και άλλαξε μια ολόκληρη γειτονιά.
Με τη νοοτροπία του φίλου, του συνεργάτη, αυτού που σέβεται τον εργαζόμενο, μπορέσαμε και πετύχαμε όλα τα παραπάνω.
Με τις αναχρονιστικές και αμυντικές αντιλήψεις της νέας διοίκησης όχι μόνο δεν προχωράμε, αλλά χάνουμε αμαχητί κι ότι είχαμε κατακτήσει.

Η στοχοποίηση και ενοχοποίηση του προσωπικού του δήμου, η αντιμετώπισή του ως αντιπάλου σε μια εποχή που η ανιδιοτελής προσφορά του και το “κάτι παραπάνω” είναι απαραίτητα, δεν εξυπηρετεί ούτε το δήμο, ούτε τους δημότες, ούτε το προσωπικό.

Η αγαστή συνεργασία αιρετών και υπαλλήλων είναι ο μόνος τρόπος για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες μας.
Κλείνοντας θέλω να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι. Προσπαθείστε όσο σας είναι δυνατό να ξεκουραστείτε, να ανασάνετε και να ξεφύγετε έστω και λίγο από τη δύσκολη πραγματικότητα. Σηκώνετε το βάρος της λειτουργίας μιας μεγάλης πόλης όπως η δική μας με τις ισορροπίες πλέον δυσανάλογες εις βάρος σας.

Για τη Δημοτική παράταξη “Μαζί για την Αγία Παρασκευή”
                                                           Βασίλης Γιαννακόπουλος