Δράσεις για την απασχόληση: Η κοινωνία απούσα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟΥΣΑ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 

Για άλλη μια φορά η παντελής άγνοια τα Δημοτικής Αρχής για τα θέματα των  προγραμμάτων  ΕΣΠΑ,  οδηγεί το Δήμο σε πρόχειρες, αποσπασματικές και συγκρουσιακές  κινήσεις. (π.χ. με το Σύλλογο Επιστημόνων)

Αντί η Δημοτική Αρχή να αξιολογήσει και να συμμετέχει στις καλύτερες συνεργασίες και αναπτυξιακές συμπράξεις που θα έδιναν την μέγιστη προστιθέμενη αξία στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες (ανέργους εν προκειμένω) επιβάλλοντας ως εταίρους του προγράμματος τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς Φορείς της πόλης μας και ως συντελεστές, καταξιωμένους και με εμπειρία επιστήμονες της Πόλης μας, γίνεται έρμαιο αντιπαρατιθέμενων συμφερόντων που ευκαιριακά και μόνο επιθυμούν τον Δήμο ως Εταίρο.

Παρόλο που η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε το πρόγραμμα ΤοπΕΚΟ (ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ), μένοντας εντελώς απέξω και μη φέρνοντας καμιά πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που προκηρύχθηκε τον Μάρτιο, παρόλο που ήταν γνωστό σε όλους ότι ακολουθεί έως το καλοκαίρι η προκήρυξη του ΤοπΣΑ (Τοπικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση) από την Περιφέρεια, όλους αυτούς του μήνες δεν έκανε καμιά προεργασία, συνεργασία και προετοιμασία με Φορείς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυνητικούς εταίρους του Δήμου μας σε ένα πρόγραμμα ΤοπΣα ουσιαστικής παρέμβασης στην Πόλη μας.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στο παραπέντε να εγκρίνουμε εταιρικές συνεργασίες του Δήμου με άλλους Φορείς χωρίς να μας δίνει τις απαιτούμενες επαρκείς πληροφορίες.

Ρωτάμε μόνο τα εξής (γιατί τα ερωτήματα είναι πολλά):

  • Περί τίνος καλούμαστε να αποφασίσουμε όταν δεν έχουμε ένα περιληπτικό έστω προϋπολογισμό των εταίρων και των δράσεων που προτείνονται;
  • Περί τίνος καλούμαστε να αποφασίσουμε όταν δεν έχουμε ένα περιληπτικό πίνακα της σύνθεσης των Φορέων αλλά και του επιστημονικού προσωπικού των Φορέων της προτεινόμενης συνεργασίας;
  • Για παράδειγμα πιο είναι το επιστημονικό προσωπικό της Πόλης μας με το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει έλθει σε επαφή και προτείνει εντάσσει στο πρόγραμμα;

Για πολλοστή φορά βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο της απουσίας σχεδίου, οράματος και έργου. Βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό σύστημα «ότι τύχει». Η Πόλη της Αγίας Παρασκευής όμως έχει ατυχήσει για άλλη μία φορά.

 

27/7/2012

 

Το Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή