Εκδήλωση λήξης Α φάσης προγράμμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Αγ. Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δίνει και φέτος την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να ενταχθούν στο “Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης 2012”, που οργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει.Το πρόγραμμα έχει σκοπό να βοηθήσει κυρίως τους εργαζόμενους γονείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και ν’ απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά χωρίς να τα επιβαρύνει με γνώσεις που τα σχολεία , τους έχουν ήδη δώσει κατά την διάρκεια της χρονιάς.
Καθημερινά δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να διασκεδάσουν, να εκφραστούν, να αθληθούν αλλά και να επισκεφθούν μουσεία και μέσω εκδρομών να βρεθούν κοντά στη φύση.
Η Α’ φάση του προγράμματος ,που διήρκεσε από 20 Ιουνίου 2012 έως 31 Ιουλίου 2012 και απευθυνόταν σε παιδιά Νηπιαγωγείων & Δημοτικών Σχολείων, έφτασε στο τέλος της.
Η εκδήλωση τελετής λήξης πραγματοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου στις 23 Ιουλίου 2012 το απόγευμα.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας –Εθελοντισμού & Απορρόφησης πόρων, κα Γερασιμία Μουχτούρη, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, καλωσόρισε στην εκδήλωση τους γονείς και τα παιδιά. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2012 ως «‘Ετους Κοινωνικής Αλληλεγγύης» ,στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το θεσμό της Δημιουργικής Απασχόλησης που στόχο έχει την αρωγή των οικογενειών της πόλης μας.
Τόνισε ότι φέτος η ανταπόκριση υπήρξε πολύ μεγάλη και η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία (πάνω από 400 παιδιά μόνο στην Α’ φάση διεξαγωγής του).
Συμπλήρωσε ότι με πλήρη ευαισθησία και κατανόηση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να μειωθεί στο ήμισυ το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα σε σχέση με πέρυσι.

Το σημαντικότερο είναι ότι αυτό επετεύχθη χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η ποιότητα και το εύρος των προσφερομένων υπηρεσιών-δραστηριοτήτων ενώ δόθηκε ακόμα περισσότερη έμφαση στην ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων όπως μονογονεικές οικογένειες, πολύτεκνοι, άποροι και άνεργοι.

Χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απήυθηνε και ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Ακολούθησε παρουσίαση που συμπεριελάμβανε δραστηριότητες με μουσική, χορευτικά θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια από τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών στελεχών της εταιρίας «ΔΡΩ», η οποία, σε άριστη συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, ανέλαβε την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος.

Η παρουσίαση αυτή έδειξε πως το πρόγραμμα εκτός από ψυχαγωγικό χαρακτήρα έχει και τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από πλούσια έκθεση που αποτελούνταν από τα έργα που έφτιαξαν τα παιδιά κατά την Α Φάση του προγράμματος.

Στο τέλος της εκδήλωσης , κατά τη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν οι χαρούμενες παιδικές φωνές , τα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός ,απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.
Μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και γεύτηκαν τα μεζεδάκια και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν.
Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την εκδήλωση, ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ,Επικοινωνίας-Καθημερινότητας & Δημοτικής Αστυνομίας, κα Ελευθερία Παπαδοπούλου και ο εντεταλμένος Αντιδήμαρχος Παιδείας &Δια Βίου Μάθησης ,κ. Εμμανουήλ Κωνσταντακόπουλος.
Ήταν εκεί επίσης το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας με την Προϊσταμένη κα Αγγελική Τζανή και τη Κοινωνική Λειτουργό κα Γεωργία Ξενούλη ,καθώς και πολλοί γονείς ,φίλοι και συγγενείς των μικρών πρωταγωνιστών της βραδιάς.