Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση υπαλλήλων Πολιτικής Προστασίας της Αγίας Παρασκευής στην πυρασφάλεια.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2012,στις 5.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Φυλάκιο Υμηττού, εμπεριστατωμένη ενημέρωση-εκπαίδευση,των υπαλλήλων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής  που συμμετέχουν στην Πυρασφάλεια-Πυροπροστασία.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν όλες τις εξειδικευμένες θεωρητικές & πρακτικές γνώσεις πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης  έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και  να γνωρίζουν πως να αντιδράσουν σε περίπτωση Πυρκαγιάς.

Το τετράωρο ενημερωτικό-εκπαιδευτικό σεμινάριο που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την Αντιπυρική Περίοδο(1/5/2012-31/10/2012),περιελάμβανε πλήρη ανάλυση τεχνικών:

  • Στη χρήση των διαθέσιμων      πυροσβεστικών οχημάτων
  • Στη χρήση Ασυρμάτων
  • Στη πρόληψη της πυρκαγιάς
  • Στην έγκαιρη σήμανση συναγερμού
  • Στη κατάσβεση πρώτης προσβολής

Σε άρτια συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κα. Ελένη Δάβαρη , η οποία ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, φροντίζοντας για την άρτια διεκπεραίωσή του, τη διεξαγωγή του ανέλαβε το Σωματείο Εθελοντών Πυροπροστασίας (ΣΕΠΒΑΤΥ) με την καθοριστική καθοδήγηση του Προέδρου του  κ. Βαγγέλη Τσιγκρέλλη.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί την απαρχή ενός κύκλου σεμιναρίων που θα επαναλαμβάνονται κάθε εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν με το τέλος της Αντιπυρικής Περιόδου.

Η Αντιδήμαρχος κα. Ελένη Δάβαρη, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν-εθελοντές και υπαλλήλους- και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική  απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την αποτελεσματική  προστασία του Υμηττού είναι αυτή που καθοδηγεί το πλαίσιο όλων των ενεργειών και πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της Πυρασφάλειας.