Τιμολέων Κωστόπουλος, ο ισχυρός ως λέων!

unnamed[1] (3)Σε ανάρτησή μας στις 7/8/2012 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=7717 ) που αφορούσε τις μειώσεις των ΚΑΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 30%, στην ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ αναφέρονται κάποια πράγματα που ίσως δεν δώσαμε τόση σημασία αλλά είναι σημαντικά. Συγκεκριμένα ο κ. Ασκούνης λέει:
«…Όμως με τις νέες περικοπές, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλες κοινωνικές δομές αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ΄ επέκταση κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες θα λείψουν από το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας. »


Όλα τα πιο πάνω είναι σημαντικά, όμως εγώ θα εστιάσω σε ένα: τα κοινωνικά παντοπωλεία!


Μια από τις κυριότερες μορφές προσφοράς προς τους δημότες κάθε πόλης και της δικής μας επίσης. Αν κλείσει το κοινωνικό παντοπωλείο, στην ουσία θα ακυρωθεί το έργο, ο κόπος και ο αγώνας ενός ανθρώπου, του νυν Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τίμου Κωστόπουλου. Γιατί στον Δήμο Αγίας Παρασκευής το κοινωνικό παντοπωλείο είναι συνυφασμένο με το όνομα του κ. Κωστόπουλου. Αυτός είναι που ανέλαβε το εγχείρημα και όχι απλώς το έφερε εις πέρας, αλλά πρόσφερε και προσφέρει ακόμα, περισσότερα απ’ ότι ίσως περιμέναμε. Κινητοποίησε γνωστούς και φίλους και γέμισε τα ράφια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Και συνέχισε, ακόμα και όταν πήρε την θέση του αντιδημάρχου, να κινητοποιείται στον τομέα του παντοπωλείου μην ξεχνώντας τις ανάγκες των συμπολιτών του που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

.
Τελικά ο κ. Κωστόπουλος απέδειξε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν πολλά αν ενεργήσουν σοβαρά και μεθοδικά και ότι θα είναι πολύ αποδοτικοί αν ασχοληθούν με τα κοινά. Πήρε τα ηνία του κοινωνικού παντοπωλείου και αθόρυβα, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σεμνότητα κατάφερε να έχει σημαντικά αποτελέσματα. Όμως το κοινωνικό του έργο δεν σταματά εκεί. Όντας αντιδήμαρχος κινητοποίησε πάλι τους φίλους του, οι οποίοι έτρεξαν να βοηθήσουν καλύπτοντας τα έξοδα των καυσίμων των εθελοντών για όλη την περίοδο της πυροπροστασίας.

.
Ακόμα και το ότι οι φίλοι του κ. Τσουλούφρης (πίτσα Domino), κ. Κακογιάννης (εταιρεία “Κύκνος”) και κ. Χανδρής (Ippotour) είναι συνεχώς κοντά του πρέπει να μας λέει πολλά. Πρέπει να αξίζει σαν άνθρωπος για να τον στηρίζουν τόσο πολύ, και ειλικρινά βλέποντάς τους μαζί νοιώθεις ότι είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, μια dream team.

.
Πολλά μπορούμε να πούμε για το κοινωνικό έργο του κου Κωστόπουλου αλλά καταλαβαίνουμε ότι λόγω σεμνότητας δεν θα το ήθελε και γι’ αυτό μένουμε σε αυτά που είναι ήδη γνωστά.
Ο Τίμος Κωστόπουλος δεν ήταν τυχαία επιλογή του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά για την Αντιδημαρχία Οικονομικών. Ως οικονομολόγος και με έμπρακτη προσφορά και δράση ως Δημοτικός σύμβουλος ήταν η καλύτερη επιλογή.

.
Η παρουσία του στα Δημοτικά Συμβούλια είναι θετική, συγκροτημένη και επί της ουσίας. Η σχέση του με τους εργαζόμενους είναι φιλική. Είναι κοντά σε όλους και η πόρτα του είναι ανοικτή για όλους. Βρίσκει πάντα χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και των δημοτών που ζητούν τη βοήθειά του.
Σαν Αντιδήμαρχος οικονομικών, είναι νωρίς ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα. Πιστεύουμε όμως ότι ως επιστήμονας οικονομολόγος και ως νέος άνθρωπος με σύγχρονες ιδέες, θα παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα στο μέλλον και σ’ αυτό τον τομέα. Απέδειξε μέχρι σήμερα ότι διαθέτει φιλότιμο και παίρνει πρωτοβουλίες, οπότε σαν δημότες της Αγίας Παρασκευής είμαστε σε καλά χέρια.

.
Εξάλλου το επιβεβαιώνει και το όνομά του που ετυμολογικά σημαίνει «ο ισχυρός ως λέων», ισχυρός πνευματικά, ηθικά και ψυχικά.-

.

     AgiaParaskevi images

.

Α. Χανδρής, Δ. Κακογιάννης, Τ. Κωστόπουλος, Μ. Τσουλούφρης