“Νίκη”: Υβριστής της Αυτοδιοίκησης και απεργοσπάστης ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Σε ένα απίστευτο παραλήρημα κατά της πλειοψηφίας των Δημάρχων για διαφθορά και σπατάλη του Δημοσίου χρήματος προέβη ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Αυγούστου δηλώνοντας ταυτόχρονα τη μη συμμετοχή του Δήμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Κέντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για 28 και 29 Αυγούστου.

Ο κ. Ζορμπάς επέλεξε να λασπολογήσει κατά πάντων τη στιγμή που οι περικοπές του Μνημονίου μείωσαν του πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την τελευταία τριετία κατά 60% (ΚΑΠ), την επιχορήγηση ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) κατά 55% και τον Ιούλιο 2012 έγινε περικοπή των πόρων κατά 29% επιπλέον.

Σημειώνουμε ότι από την εφαρμοσμένη οικονομική πολιτική κινδυνεύουν να κλείσουν κοινωνικές υποδομές, όπως παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ), ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο σπίτι» κ.α., να μην μπορούν να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος για τα ΚΕΠ και τις πολεοδομίες, όπως και να μην μπορούν να συντηρηθούν βασικές υποδομές των πόλεων (δρόμοι, πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, καθαριότητα κ.α.).

Την ώρα που η Αυτοδιοίκηση σύσσωμη δίνει αγώνα για τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη, ο απεργοσπάστης κ. Ζορμπάς έδειξε άλλη μία φορά το πρόσωπο του ακραίου λαϊκιστή με ύβρεις και λασπολογία.

 

                                                                         Το Γραφείο Τύπου

                                                                        της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

                                                                        «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

 

Αγία Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2012