2ο μέρος του ΔΣ της 10ης/9/12 και η θέση του Δήμου Αγ. Παρασκευής στην απόφαση της ΚΕΔΕ

.

Στο 2ο video του ΔΣ της 10ης Σεπτεμβρίου αναφέρονται εν περιλήψη τα εξής:

–          Το θέμα του λόφου Τσακού στα σύνορα με το Χολαργό θα αντιμετωπιστεί με λεπτούς χειρισμούς . Ένα μεγάλο κομμάτι ανήκει στο Δήμο μας και αυτό θα γνωστοποιηθεί στον δήμο Χολαργού-Παπάγου.  Ο Δήμος θα κινηθεί μεθοδικά με σταθερές ενέργειες.

–          Η αποστολή για την Γεροσκήπου της Κύπρου αποτελείται από την κ. Παπαδοπούλου, τον κ. Γιαννακόπουλο, την κ. Γκιόκα και την κ. Κακλαμάνου η οποία και θα τιμηθεί στην Γεροσκήπου για την προσφορά της στο θέμα της αδελφοποίησης και το κόστος της αποστολής είναι μικρότερο των 1200€.

–          Για την επίσκεψη στον βουλευτή κ. Μητσοτάκη για το θέμα Ιόλα, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς είπε ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί οποιονδήποτε πολιτικό, αρκεί να γίνει κάτι προς το συμφέρον του Δήμου.Η πρόταση που τέθηκε θα εξεταστεί πρώτα απ’ όλα αν στέκει νομικά.

–          Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μετά από αναφορά του Δημάρχου στο λόγο για τον οποίο  ο κ. Αλεξόπουλος  αποχώρησε από την παράταξη Ζορμπά, στην οποία ενεπλέχθη και η κ. Μουχτούρη.

–          Μπαίνοντας στο θέμα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου σε σχέση με την γενική κατάσταση της χώρας και την απόφαση της ΚΕΔΕ για κλείσιμο των Δήμων ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ανέφερε  ότι το 2009 οι Δήμοι εισέπραξαν περίπου 215εκ.€ (+ΣΑΤΑ+προγράμματα του ΘΗΣΈΑ) ενώ τον Αύγουστο 2012 εισέπραξαν περίπου 96εκ.€(χωρίς ΣΑΤΑ) και έπεται κι άλλη μείωση που θα φέρει πολύ σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα πληρωμών αυτή τη στιγμή, αλλά αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση θα αντέξει το πολύ 8 μήνες.

–          Σημαντική κουβέντα από τον κ. Γιαννακόπουλο ότι πρέπει να κινητοποιηθούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γιατί η εφεδρεία και οι απολύσεις τίθενται πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων από την τρόικα.

–          Ο Δήμος πρέπει να είναι αγωνιστικός και διεκδικητικός και όχι να μένει σε ενδιάμεσες λύσεις τόνισε ο κ. Σταθόπουλος.

(Θα ακολουθήσει  το 3ο και τελευταίο video)

2ο video