O Χρυσός Παραολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης μιλάει για τις περικοπές στα επιδόματα αναπήρων

.

Μια πολύ καλή συνέντευξη και μια εξαιρετική παρουσία από ένα νέο άνθρωπο με σοβαρή κινητική αναπηρία, που εκτός από την είδηση της αθλητικής του επιτυχίας, προχωράει με αξιοπρόσεκτη ευπρέπεια την κουβέντα πιο πέρα, στα σημαντικά ζητήματα της ζωής υπό συνθήκες αναπηρίας στην Ελλάδα.

.
Με αφορμή τις περικοπές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, μιλάει για τις αυτονόητες ανάγκες 24ωρης καθημερινής υποστήριξης των μη αυτοεξυπηρετούμενων ανθρώπων με αναπηρίες και λέει χαρακτηριστικά:

.“Εδώ στην Ελλάδα έχω συμπαίκτες χιλιάδες ανάπηρους Ελληνες – μόνο που αυτός ο αγώνας είναι πραγματικός  και είναι για το μετάλλιο της επιβίωσης. Και σας το ξαναλέω  και πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας ανάπηρος που δεν θα συμφωνήσει μαζί μου… Αν, κόβοντας από εμάς, λυνόταν έστω κάτι, θα ήμασταν πρόθυμοι να θυσιαστούμε, να κάνουμε οτιδήποτε”.

 

Παρακολουθήστε το video  της συνέντευξης στο link:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_lSx-ZHxtkY#!

Ευχαριστούμε τον Γρηγόρη που μας έδωσε το δικαίωμα να προβάλουμε τον αγώνα του. Είναι ένας δυνατός άνθρωπος που έχει προσφέρει στην Ελλάδα 40 μετάλλια στο άθλημα  Μπότσια και αυτή σαν αντάλλαγμα τον βάζει σε κίνδυνο ζωής κόβοντας τα επιδόματα στους αναπήρους.

Συγκεκριμένα μας έστειλε το εξής:

Ευχαριστώ την ιστοδελίδα σας Agia Paraskevi images που δέχτηκε να προβάλει τον αγώνα μας για επιβίωση. Δεν μπορεί ο πιο αδύναμος κρίκος, ο ανάπηρος να είναι αυτός που θα πληρώσει την κρίση. Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας για ένα μετάλλιο.