Εκεί που δεν το περιμένεις γίνονται τα καλά! Δημοτικό Συμβούλιο 19-9-2012(1+2video)

Σημείωση: προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνιών σας ενημερώνουμε ότι, είμαστε οι μόνοι από τα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης  που ήμασταν παρόντες και είχαμε οπτικοακουστική κάλυψη του δημοτικού συμβουλίου.

.

Η κόντρα Γιαννακόπουλου – Κουβόπουλου καλά κρατεί!

Επεισοδιακό το χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο και κάποια στιγμή θύμιζε αίθουσα δικαστηρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος κατήγγειλε την κοινοποίηση από τον κ. Κων/νο Κουβόπουλο στα τοπικά ΜΜΕ για μια δικαστική υπόθεση που αφορά θέμα πλαστογραφίας. Όπως ενημέρωσε ο κ. Γιαννακόπουλος η υπόθεση είναι η 5η φορά που πάει στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να μην στοιχειοθετείται πλαστογραφία. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δικαστικές αποφάσεις εις βάρος  του κ. Κουβόπουλου, τις οποίες εκείνος δεν μπορούσε ν’ αφήσει αναπάντητες.

Παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι σύμφωνα με το έγγραφο που έχει κοινοποιήσει, ο κ. Γιαννακόπουλος έπρεπε να έχει τεθεί σε αργία και παρανόμως παραβρίσκεται στο ΔΣ. Κατηγόρησε τον κ. Γιαννακόπουλο ως συκοφάντη γιατί όπως είπε δεν ισχύουν οι καταδίκες που του προσάπτει. Για ένα διαστημα ο κ. Κουβόπουλος απουσίασε και όταν επέστρεψε ,αφού παρουσίασε κάποια αποδεικτικά έγγραφα, κάλεσε την αστυνομία (υπάρχει το video αλλά για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιευτεί). Το ΔΣ διακόπηκε και αφού οι δύο άντρες έκαναν εκατέρωθεν μηνύσεις συνεχίστηκε η συνεδρίαση.

Στη ροή της συνεδρίασης είχαμε δύο σημαντικά θέματα από τον κ. Σταθόπουλο:

  • την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχει δικαστήριο για το κτήμα Σιστοβάρη (ας κινητοποιηθεί ο Δήμος)
  • υπάρχει παράνομη κεραία στην οδό Επτανήσου 57 (ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τελευταία)

Σε σχέση με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών λόγω έλλειψης προσωπικού,  ανέφερε τους Συνεταιρισμούς Λαϊκής Βάσης που ξεκίνησαν σε κάποιους Δήμους με μετόχους ανέργους και πρώην δημοτικούς υπαλλήλους και ρώτησε αν μπορεί να συζητηθεί το θέμα για το Δήμο μας.

Ο κ. Γκιζιώτης αναφέρθηκε στα προβλήματα των σχολείων (στο κωφών & βαρηκόων είναι κομμένο το αέριο), το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, τον καταμερισμό των ωρών στα γήπεδα από τον ΠΑΟΔΑΠ, το ωδείο, τα εργαστήρια τέχνης και τα φραγμένα φρεάτια.

Δεν υπάρχει ούτε μία καθαρίστρια στο Δήμο, ενημέρωσε η αντιδήμαρχος κ. Παπαδοπούλου και ζήτησε ο καθένας στην αίθουσα να πάρει μαζί του ότι αφήνει πίσω του άλλες φορές.

Ο κ. Γουργούλης έφερε το θέμα με τη στέγαση της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής. Αναλυτικά για το θέμα διαβάστε ΕΔΩ.

Σημαντική και η δήλωση του Δημάρχου κ. Ζορμπά ότι δεν υπάρχουν χρήματα και πως τα χρήματα που έχουν οριστεί για τους αθλητικούς συλλόγους όταν έχει θα τα δώσει, για τους υπόλοιπους όμως συλλόγους δεν υπάρχει τρόπος να δoθούν. Προτεραιότητα όπως είπε έχει η μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου και τα σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

.

Α΄ Μέρος

.

Στο 2ο video δίνονται οι απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν πριν.

Β΄ Μέρος

.