Τα πραγματικά γεγονότα για τα οικονομικά του Συλλόγου Εργαζομένων Αγίας Παρασκευής

.

27/9/2012

Πολλά ακούστηκαν σήμερα στην πόλη μας και πολλές υποθέσεις έγιναν για οικονομικό πρόβλημα στο Σύλλογο Εργαζομένων. Για να μην υπάρχουν σκιές και για να μην κάνουμε εικασίες, μιλήσαμε με στέλεχος του προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  του Δήμου Αγίας Παρασκευής (το όνομα του οποίου για ευνόητους λόγους δεν θα αναφερθεί) και μας είπε τα εξής:

Μαθεύτηκε στην Ελεγκτική Επιτροπή του Δήμου ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων  δανειοδοτεί, ως έχει το δικαίωμα, εργαζόμενους αλλά για κάποιο λόγο αδυνατεί στη συνέχεια να  εισπράξει τα χρήματα. Το  αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να καλύψει άλλες υποχρεώσεις. Το Μάρτιο του 2012 που έγιναν οι εκλογές  κατά την παραλαβή – παράδοση των πρακτικών αναφέρονται τα εξής:

–Στο ταμείο υπήρχαν 12.500€ μετρητά και οι οφειλές προς το ταμείο ήταν περίπου 24.000€.

–Από τις 24.000€  δόθηκαν δάνεια σε 20 μέλη, μεταξύ αυτών και μέλη του ΔΣ ( για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε ονόματα και ποσά)

— Από τους  20  αυτούς εργαζόμενους που δανειοδοτήθηκαν οι 8  είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα και τα χρειάζονταν ώστε να πληρώσουν τους δικηγόρους  για να παραμείνουν στην εργασία τους και οι 5 δήλωσαν σοβαρό πρόβλημα υγείας δικό τους ή συγγενών τους.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση με απόφαση του ΔΣ ορίστηκαν τρεις νέοι όροι που αφορούν τις δανειοδοτήσεις από το Σύλλογο:

  1. να μαζευτούν άμεσα τα χρήματα,  να γίνει νέος διακανονισμός σε συνεννόηση με τον εργαζόμενο ώστε να μπορέσει να επιστρέψει το δάνειο
  2. δεν θα ξαναγίνουν έξοδα για αγορά δώρων στις ονομαστικές εορτές των Δημάρχων και Αντιδημάρχων
  3. και τα δάνεια από δω και στο εξής θα δίνονται με απόφαση της Γενικής  Συνέλευσης και οχι του ΔΣ και κατω απο αυστηρό έλεγχο.

Να αναφέρουμε επίσης ότι παραιτήθηκε το ΔΣ και θα υπάρξουν νέες εκλογές μέσα στον Οκτώβριο, η ακριβής ημερομηνία της διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί άμεσα.

Ακόμη το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω είναι: Να μην πιστέψει ποτέ η κεντρική εξουσία του Δήμου ότι μπορεί να διασπάσει το Σύλλογο και να επιβληθεί σε αυτόν.

Σημειώνουμε ότι στη Γενικη Συνέλευση των Εργαζομένων παρουσιάστηκε και ο δημοτικός  σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος, όμως του ζητήθηκε άμεσα από το Σύλλογο να αποχωρήσει διότι δεν ανήκει στους εργαζόμενους του Δήμου και στα μέλη του Συλλόγου, οπότε νομικά και θεσμικά δεν μπορεί να παραστεί στη Συνέλευση των εργαζομένων.