Απάντηση του ΠΑΟΔΑΠ στο δελτίο τύπου της “ΝΙΚΗΣ” για τα δίδακτρα των Εργ. Τέχνης & Ωδείου

11/10/2012

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της παράταξης “ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή” που αφορά την άρνηση της Δημοτικής Αρχής για μείωση των διδάκτρων  στα Εργα Τέχνης και στο Ωδείο. Ακολούθως δημοσιεύται και η απάντηση για το θέμα αυτό που μας εστάλει από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα, που μιλάει για “μισή αλήθεια”.

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

 ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ

Στις τελευταίες συνεδριάσεις του Διοικ. Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού (ΠΑΟΔΑΠ), η Διοίκηση του Οργανισμού (προερχόμενη από την Δημοτική αρχή Ζορμπά) δεν δέχθηκε πρόταση των εκπροσώπων  της ΄΄ΝΙΚΗΣ΄΄  Σ. Παπαμιχαήλ και Δ. Βαλασιάδη για συμβολική μείωση των διδάκτρων στα Εργαστήρια Τέχνης κατά 10% και καταψήφισε πρόταση των ίδιων για μείωση στο Ωδείο κατά 15% ! (Την μείωση στο Ωδείο καταψήφισε και ο εκπρόσωπος της ΄΄Λαϊκής Συσπείρωσης΄΄).

Σε περίοδο ακραίας μείωσης των εισοδημάτων και ενόψει νέων δραματικών περικοπών, η Διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ αποφάσισε τα δίδακτρα να παραμείνουν σταθερά, αποδεικνύοντας την απόσταση που χωρίζει τη Δημοτική αρχή από τους πολίτες

Η ΄΄ΝΙΚΗ  για την Αγία Παρασκευή΄΄ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την κοινωνία στην επίθεση που υφίσταται και να διεκδικεί μείωση της συμμετοχής των Δημοτών που πλήττονται από τα οικονομικά μέτρα του Μνημονίου.

 

                                                                                        Η

                                                                   Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

                                                            ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄

 

******************************************************************

*******************************************************

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με λύπη διαπιστώνουμε,  την προσπάθεια της Δημοτικής Παράταξης «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» να χρησιμοποιεί την μέθοδο της «μισής αλήθειας»  για ακόμη μία φορά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται σε «άρνηση της Διοίκησης του ΠΑΟΔΑΠ να μειώσει (συμβολικά όπως αναφέρει),  τα δίδακτρα των Εργαστηρίων Τέχνης του Δήμου κατά 10% και του Δημοτικού Ωδείου κατά 15%», σύμφωνα με πρόταση των Μελών του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ που πρόσκεινται στην Παράταξή της.

Η ανακοίνωση αυτή της «ΝΙΚΗΣ» εκδόθηκε , όταν:

  1. 1.       ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι η λειτουργία των Εργαστηρίων Τέχνης, του Δημοτικού Ωδείου και των προγραμμάτων του ΠΑΟΔΑΠ στηρίζεται στην, κατά το δυνατόν, ανταποδοτικότητα .
  2. 2.       ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι οι πόροι του Οργανισμού από το Κράτος και τις άλλες πηγές έχουν δραματικά μειωθεί (κατά 35% περίπου) , με αποτέλεσμα να λειτουργεί στα όριά του λόγω της φιλότιμης αν και επιβεβλημένης υπερπροσπάθειας της Διοικήσεως και των εργαζομένων.
  3. 3.       ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι από φέτος τα δίδακτρα και οι συνδρομές για τα παραπάνω βαρύνονται με ΦΠΑ 23%, τον οποίο ο Οργανισμός πρέπει να αποδώσει. Και ο οποίος, κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του ΠΑΟΔΑΠ, ΔΕΝ θα επιβαρύνει τους Δημότες αλλά θα απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό αφού, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση, τα δίδακτρα παραμένουν ΣΤΑΘΕΡΑ. Με συνέπεια την επιπλέον μείωση κατά 23% των εσόδων του ΠΑΟΔΑΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην λειτουργία του.
  4. 4.       ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ότι η πρόταση των Μελών της Παρατάξεώς της που μετέχουν στο Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, ήταν εκ του προχείρου, αποσπασματική , ανεδαφική και για λόγους εντυπώσεων, αφού   δεν έλαβε υπόψη τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν    ούτε στηριζόταν και σε κάποια οικονομική μελέτη (έστω και πρόχειρη).  Άλλωστε με αυτή την αιτιολογία καταψηφίστηκε και από Μέλος του Δ.Σ. προσκείμενο σε άλλη Παράταξη της Αντιπολίτευσης (τα πρακτικά υπάρχουν).

Είναι σαφές ότι προτάσεις σαν αυτές αποδεικνύουν την απόσταση  που έχουν  οι φορείς τους από την πραγματικότητα και την συνεχιζόμενη  δημιουργία εντυπώσεων για μικροπολιτικούς λόγους.  

Από το Γραφείο Προέδρου του Δ.Σ. ΠΑΟΔΑΠ