Πάλι για το κτήμα Σιστοβάρη οι αλήθειες και η προτάση μας, από τη “Νίκη”

Η νηφάλια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10.10.2012 της υπόθεσης του Κληροδοτήματος ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ, μετά την παρουσίαση από τον δικηγόρο κ. Μπάκα (ειδικό αγορητή του εισηγητή) κρίσιμων νομικών και δικαστικών απόψεων και την απάντηση του κ. Παναγούλη (δικηγόρο του Δήμου) ανέδειξαν τις ευθύνες των Διοικήσεων του Δήμου και της υπηρεσίας (κατόπιν εντολών), για την κατάσταση που σήμερα επικρατεί. Συνοπτικά (και για την ιστορία) καταγράφουμε :
α. Η αδειοδότηση το 2007 από τον τότε Δήμαρχο Β. Γιαννακόπουλο της επιχείρησης παρά το ότι είχε ήδη κατεδαφίσει παρανόμως την Βίλλα (ενώ η Δημαρχία Α. Σιδέρη βρισκόταν σε αντιδικία εναντίον της), σφράγισε την σαφή εκπροσώπηση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
β. Η συνεχώς απόρριψη των δικογράφων του Δήμου ως αόριστων και η μη δικαστική επαναφορά τους, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά.
γ. Ενώ η πρωτόδικη απόφαση του Εφετείου ως προς την ερμηνεία της διαθήκης ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις διεκδικήσεις του Δήμου και των πολιτών (επιτρέπει μόνο οίκηση, τακτική διαχείριση και μικροπροσθήκες), ο Δήμος δια της Νομικής Υπηρεσίας ζήτησε στον Άρειο Πάγο την αναίρεσή της !.
δ. Γιατί δεν συμμορφώθηκε η Δημοτική αρχή Γιαννακόπουλου με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την κατεδάφιση ;
====================== // ===================
Η διατήρηση της σημερινής κατάστασης είναι αντίθετη τόσο προς την επιθυμία του δωρητή Σιστοβάρη, όσο και προς το αίσθημα των πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν το ΚΤΗΜΑ να γίνει χώρος πρασίνου και πολιτισμού.
Για τον λόγο αυτό η ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄, η οποία πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες υπέρ του Κληροδοτήματος, σταθερή στον προσανατολισμό της για ριζική λύση, επαναφέρει την πρόταση την οποία κατέθεσε στο Δημοτικό συμβούλιο της 30.03.2011 :
Αλλαγή χρήσης γης, τροποποίηση τουίο Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιου και χαρακτηρισμός του ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ ως κοινωφελούς δημοτικού χώρου, προοριζόμενου αποκλειστικά για πολιτιστικές δραστηριότητες, αναστολή εκδόσεως οικοδομικών αδειών και εκτελέσεως οικοδομικών εργασιών και ανάκληση της άδειας, λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων για την κατεδάφιση.
Καλούμε τον νυν Δήμαρχο Β. Ζορμπά, αλλά και τις παρατάξεις των Β. Γιαννακόπουλου και Α. Γκιζιώτη, να μην καταψηφίσουν και πάλι τις προτάσεις μας, όπως έπραξαν στις 30/3/2011.
Γιατί μόνον οι πράξεις μιλούν από μόνες τους!
Και γιατί δεν έχουμε ακούσει καμία ριζοσπαστική πρόταση από καμία άλλη πλευρά.

                                                                                Η
                                                      Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
                                                  ΄΄ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή΄΄
                                                                              15/10/12