Ένταση στη 2ωρη συζήτηση των προ ημερησίας στο ΔΣ στις 17/10/12(video 1*2)

.

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Πολλά τα προ ημερησίας θέματα και απόψε στο ΔΣ ώστε η συζήτησή τους διήρκεσε πάνω 2 ώρες. Πολλές οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί όπως θα δείτε, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν είναι απαραίτητα όλα αυτά. Μήπως θα ήταν καλύτερα να γίνονται δύο ΔΣ την εβδομάδα όπου το ένα να αφορά τα επιμέρους θέματα που προκύπτουν. Τέλος πάντων ας δούμε τι διαδραματίστηκε στη συνεδρίαση στις 17/10/2012:

1)      Το ληξιαρχείο της Αγ. Παρασκευής λειτουργεί κανονικά και χωρίς πρόβλημα οπότε δεν τίθεται θέμα να ισχύσει το σχέδιο «Αριάδνη» ενημέρωσε η κ. Παπαδοπούλου.

2)      Στη συνέχεια ο κ. Γαβράς πρότεινε το ανωτέρω να γίνει γραπτή δήλωση προς όλα τα ΜΜΕ .

3)      Όσον αφορά το ατύχημα που συνέβη στην οδό Δερβενακίων και στο οποίο αναφέρθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν διαδικασίες να τοποθετηθεί φανάρι.

4)      Ο κ. Κωστόπουλος ευχαρίστησε δημόσια την οικογένεια Χανδρή που παρέδωσε 3 τόνους τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο.

5)      Ο κ. Τσιαμπάς  ενημέρωσε για το θέμα των υπόγειων σταθμών φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ και τη σύνδεση 4 σχολείων με φυσικό αέριο χωρίς συμμετοχή του Δήμου παρά μόνο παρακολούθηση της εκτέλεσης των έργων.

Τα θέματα που απασχόλησαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ήταν :

  • Το έγγραφο που βγήκε στη δημοσιότητα με τα ονόματα των φερόμενων ως καταχραστών χρημάτων του ΣΕΔΑΠ  με υπογραφή της κ. Δράκου, για το οποίο ο κ. Ζορμπάς είπε ότι η αναφορά στους συναδέλφους έπρεπε να συνοδεύεται από αποδείξεις . Ο Δήμος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν υπάρχει δικαστική έρευνα ή απόφαση.  Η ελεγκτική επιτροπή δεν έχει δημοσιοποιήσει έγγραφο με ονόματα και ότι είναι θέμα του συλλόγου να ζητήσει ορκωτό λογιστή για να κάνει περαιτέρω έρευνα.
  • Η πλήρωση της θέσης Διεύθυνσης Οικονομικών όπου ο κ. Γαβράς κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι λειτούργησε μεροληπτικά και χαριστικά παρακάμπτοντας τέσσερεις (4) παλαιότερους υπαλλήλους και ότι τιμώρησε άδικα την υπάλληλο η οποία ανέφερε πρόβλημα υγείας. Ο κ. Ζορμπάς είπε ότι ακολουθήθηκαν όσα προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός  κώδικας  και με βάση τα πτυχία που διαθέτουν. Η κυρία που τοποθετήθηκε στη θέση για μια εβδομάδα δεν ασκούσε τα καθήκοντά της και γι’ αυτό τέθηκε η ποινή. Ακόμη είπε πως «όποιος δεν θέλει να δουλέψει να πάει σπίτι του, ο δημότης τον πληρώνει να δουλέψει. Το σύστημα της διαπλοκής που ήταν στημένο στο Δήμο, καταρρέει». Σε επιμονή του κ. Γαβρά για τους 4 αρχαιότερους που παρακάμφθηκαν απάντησε ότι ο 1ος βγαίνει σε σύνταξη από τη Δευτέρα, ο 2ος είναι ο ειδικός ταμίας που είναι δύσκολο να αλλαχτεί και χρονοβόρο, ο 3ος είναι με σύμβαση σαν ειδικός εισπράκτορας οπότε δεν μπορεί να γίνει προϊστάμενος ή διευθυντής και ο 4ος δουλεύει στα έσοδα του Δήμου και δεν υπάρχει άλλος στο τμήμα αυτό. Επίσης σύμφωνα με τον νέο οργανισμό ο Διευθυντής πρέπει να είναι ΠΕ και αν τώρα τοποθετηθεί κάποιος ΤΕ σε λίγο θα πρέπει να αλλαχθεί πάλι. Άρα μένει μόνο η κ. Κουνέλη για την οποία γίνεται λόγος.

Δύο φορές υπήρξαν πολύ έντονοι διαξιφισμοί: Η πρώτη  μεταξύ του κ. Γαβρά και του κ. Κωστόπουλου με τον πρώτο να μιλάει για παραλήρημα λόγω του νεαρού της ηλικίας και τον δεύτερο να δηλώνει ότι είναι προσβολή το να αναφέρει «το νεαρό της ηλικίας» για κάποιον δημοτικό σύμβουλο  και ότι θα κρίνουν οι πολίτες. Η δεύτερη ήταν μεταξύ  του κ. Γαβρά και της κ. Μουχτούρη μετά από την έκφρασή της  για τον πρώτο  «μαζέψτε τον» που εξόργισε τον κ. Γαβρά.

video 1o

.

 video 2o

.