Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στο Έκτακτο ΔΣ για τη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής (video)

.

Η ιστοσελίδα AgiaParaskevi images ήταν παρούσα στην Έκτακτη Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη μεταφορά της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, που έλαβε χώρα στο αναψυκτήριο στο ισόγειο της Εφορίας στις 18/10/2012 και ήταν η μόνη που βιντεοσκόπησε τη διαδικασία. Σας παρουσιάζουμε το video και επιγραμματικά όσα ειπώθηκαν.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αναφέρθηκε στο χρονικό των τελευταίων ημερών και στο fax που ειδοποιούσε για την μετακόμιση και ανέφερε ότι η δημοτική αρχή διαφωνεί κάθετα και ομόφωνα για τους εξής λόγους:

  • είναι υποτιμητικό για την πόλη και μάλιστα να φέρει το όνομα “΄ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής” εκτός της πόλης
  • ακαταλληλότητα του κτιρίου του Χολαργού
  • το θέμα δεν είναι οικονομικό
  • άλλο το οικονομικό προφίλ της πόλης μας σε σχέση με τον Χολαργό-Παπάγο

Και παρουσίασε μια ανακοίνωση προς συζήτηση.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εκτός ορισμένων  εκπροσώπων των συλλόγων και τον συμπαραστάτη του δημότη, απουσιάζουν οι εργαζόμενοι (εκτός του κ. Γουργούλη που ήταν παρών) και οι καταστηματάρχες εκτός των εκπροσώπων τους. Επίσης ζήτησε να βγεί μια πολιτική θέση με τεχνοκρατικά στοιχεία.

Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ (εκ μέρους της ΝΙΚΗΣ): Να είναι πιο διεκδικητική ανακοίνωση. Να φανεί τι προσφέρει η ΔΟΥ με στοιχεία και ότι εξυπηρετεί σωστά τον πολίτη, με τα χαρακτηριστικά του Δήμου με τον όγκο των επιχειρήσεων & των οργανισμών και οι διεκδικήσεις του Δήμου.

ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ: Η παράταξή του καταγγέλλει την άποψη του Υπουργείου για την κατάργηση ουσιαστικά της ΔΟΥ. Υπάρχει μια συνολική πολιτική που κλείνει νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ και ΔΟΥ. Εκτιμά ότι οι εισπρακτικοί μηχανισμοί θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών. Ζητά η  κοινή γνώμη να σταθεί δίπλα στους αιρετούς.

ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ: Η Αγία Παρασκευή είναι το “χωνευτήρι” της Ανατολικής Αττικής και όμως δεν έχει τίποτα δικό της. Η σημερινή προσπάθεια για μεταφορά της εφορίας ήταν ένα crash test και να δημιουργηθεί ένα λιτό και δυναμικό κείμενο.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Η πρώτη βία είναι η βία που ασκούν με το να παίρνουν την εφορία με αυτό τον τρόπο. Είναι μια υπηρεσία εξαιρετικά σοβαρή για τη δομή μιας πόλης. Τόνισε ότι θέλουμε συμμάχους σ’ αυτό τον αγώνα και πρότεινε να κατεβούν όλοι αύριο με πανό στο Υπουργείο και να ζητηθεί συνάντηση. Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν έκανε τίποτα παρασκηνιακά, όλα έγιναν δημόσια και υπερασπίζεται τα δίκαιά του.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ζήτησε να δημιουργηθεί ένα λιτό & διεκδικητικό κείμενο όπου θα ζητείται ανάκληση της απόφασης. Είπε ότι η θέση του Εφόρου είναι κάθετη στο να φύγει η εφορία. Ζήτησε ακόμα να αποφασισθούν οι περεταίρω κινήσεις για τη φύλαξη του κτιρίου.

ΓΟΥΡΓΟΥΛΗΣ: Επισήμανε τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών. Επίσης είπε ότι όλες οι πολιτικές των προηγούμενων ετών έπρεπε να είχαν λύσει τα προβλήματα και κανένας υπάλληλος της εφορίας δεν έπρεπε να έρχεται σε επαφή με το δημότη, όπως στο εξωτερικό, υπάρχουν άλλοι μηχανισμοί γι’ αυτό.

ΚΩΒΑΙΟΣ: Πρέπει να γίνει απευθείας παρέμβαση στο υπουργείο γιατί εφόσον οι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί να παρουσιαστούν την Δευτέρα ή την Τρίτη στο Χολαργό και αφού μπορούν να εργαστούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, είναι το λιγότερο η μεταφορά των πραγμάτων.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και ότι είμαστε η πόλη που έβλεπε τόσα χρόνια τα τρένα να περνούν, μας έχουν πάρει τα πάντα. Θα υπάρξει κόστος για τους επιχειρηματίες για να πηγαίνουν σε άλλη πόλη για τις διεκπεραιώσεις τους. Είναι αμιγώς πολιτικό το θέμα και τόνισε ότι είναι σεβαστή η συμβολή του συμπαραστάτη του δημότη.

.