Νέος Οργανισμός – Εφορία – Κοπή δέντρων έφεραν αναστάτωση στο ΔΣ στις 17/10/12(video 3*4*5)

.

1ο ΘΕΜΑ:  ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Δήμαρχος: Ο αποψινός οργανισμός είναι βασικά ο ίδιος με αυτόν που είχε ψηφιστεί από το ΔΣ πριν 7μήνες.

Παπαδοπούλου: Αναφορά στον οργανισμό και παρουσίαση της κ. Τύπα υπαλλήλου του Δήμου.

Τύπα: Αναφέρει την πορεία και τις αντιρρήσεις που υπήρξαν ιδίως σε σχέση με την λήψη θέσεως ευθύνης από ΠΕ και ΤΕ και ότι βάση του ΦΕΚ διαγράφονται εντελώς οι νέες θέσεις. Επίσης πήραμε συγχαρητήρια για την σύνταξη του Νέου Οργανισμού.

Σταθόπουλος: Τόνισε ότι έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν το θέμα του σωματείου μιας και από την άλλη εβδομάδα θα υπάρξει ΔΣ του σωματείου.

Γκιζιώτης: Ο νέος οργανισμός αποτυπώνει στην ουσία το προσωπικό που ήδη υπάρχει.

Κουβόπουλος: Συνέκρινε τον παλιό με τον νέο σε ότι αφορά την νομική υπηρεσία και παρουσίασε τις διαφορές.

Γαβράς & Κρητικίδης: Αναφέρθηκαν στην αλλαγή όσον αφορά τις θέσεις ευθύνης και την λήψη αυτών από ΠΕ και ΤΕ. Και οι δύο συμφωνούν ότι θα πρέπει να αναφέρεται το «εν ελλείψη» και όχι το «ή».

Για το θέμα των ΠΕ και ΤΕ μίλησε και η κ. Μαμαλίκα τεχνολόγος μηχανολόγος ΤΕ του Δήμου.

Ψηφίστηκε.

 

2ο ΘΕΜΑ:  ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ

Στην εισήγησή του ο κ. Σταθόπουλος μίλησε για την ακαταλληλότητα του κτιρίου   (υπάρχουν ασφυκτικά μικροί χώροι) και τη διαφωνία της παράταξης με την συνένωση και την μεταστέγαση των ΔΟΥ. Ζήτησε να υπάρξει  ψήφισμα και παράσταση στο Υπουργείο και να γίνουν κινητοποιήσεις.

Ερωτήσεις είχε ο κ. Ησαϊας α) ποιο είναι το χαμηλό ενοίκιο που αναφέρεται και β) δεν υπάρχει καμία πρόταση ώστε να έχει εναλλακτική ισχύ. Όπου ο κ. Σταθόπουλος του απαντά: «δεν είμαστε Δημοτική Αρχή, αλλά αν δεν έχετε προτάσεις μπορείτε να παραιτηθείτε».

Δήμαρχος:  Μίλησε για την λογική του κράτους για τις συνενώσεις  και προχώρησε στην ακαταλληλότητα του κτιρίου στο Χολαργό. Το οικονομικό προφίλ της Αγίας Παρασκευής δεν είναι το ίδιο με του Χολαργού όπου υπάρχει οικονομική δραστηριότητα περίπου 20-30%. Ενώ στην Αγία Παρασκευή στεγάζονται:  700 ΑΕ, 1200ΕΠΕ, ΕΡΤ, Νομαρχιακή μονάδα ΙΚΑ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τράπεζες, Ελληνογαλλική σχολή, Αμερικάνικο κολέγιο, ΕΥΠ, ΣΔΑΜ, Α’ βάθμια εκπαίδευση, Β’ βάθμια , Περιφέρεια Βορείου Τομέα κλπ. Κατόπιν ανέλυσε γιατί το κτίριο του Χολαργού είναι ακατάλληλο και παράνομο  και ότι πρέπει να δράσουμε και αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και δρόμοι.

Οι κκ Γιαννακόπουλος , Κουβόπουλος, Χάρχαρος (πρόεδρος εμπορικού συλλόγου) και Καζάκος πρότειναν να δοθεί δημοσιότητα μεγαλύτερη στο θέμα με πανό, αφίσες, καταχωρήσεις στον τοπικό αλλά και τον πανελλαδικό τύπο, με τη βοήθεια των επαγγελματιών και να γίνει μια επιτροπή αγώνα.

Ο κ. Γκιζιώτης είπε ότι είναι κυρίως πολιτικό θέμα και να υπάρξει άλλη πολιτική φιλολαϊκή ώστε να υπάρχουν χρήματα για όλα και όλους τους πολίτες.

Ο κ. Γουργούλης  τόνισε ότι να μειωθεί μεν το κόστος του δημοσίου, όχι όμως εις βάρος των πολιτών.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε μια επιστολή του Δημάρχου Χολαργού-Παπάγου κ. Ξύδη που μιλάει για παρασκηνιακές ενέργειες από το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Η κ. Φωτεινού αναφέρθηκε και στην ασφάλεια των υπαλλήλων και αλλά και των πολιτών.

Ο κ. Ησαϊας αντίθετος με τους προηγούμενους και τις βίαιες κινητοποιήσεις. Το κράτος έχει οικονομικό πρόβλημα όπως είπε, οπότε  δεν στέκουν τα επιχειρήματα. Επίθεση προς τον κ. Γιαννακόπουλο ως πρώην Δήμαρχο και κ. Σταθόπουλο ως αντιπολίτευση γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν φρόντισαν  να υπάρχει έστω ένα κτίριο.

Ο κ. Τσιαμπάς πρότεινε συνδυασμό πολιτών και νομικών κινήσεων.

Δήμαρχος Β. Ζορμπάς : «Καμιά συνεργασία με το Χολαργό, ότι μας ανήκει θα το πάρουμε. Καταγγέλλω ότι το κτίριο αγοράστηκε παράνομα και να ελέγξει ο υπουργός  κ. Μαυραγάνης πως αγοράστηκε το κτίριο. Και αν πάει να γίνει η μεταφορά νύχτα εγώ θα οδηγήσω το πρώτο απορριμματοφόρο και θα κλείσω το δρόμο.»

Ομόφωνα θα σχηματιστεί αύριο  ψήφισμα για να υπογραφεί, όπου θα αναφέρεται η σημαντική μείωση του ενοικίου.

 

4ο ΘΕΜΑ: ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ

Ενημέρωση από τον κ. Τσιαμπά για το σχέδιο και την διαμόρφωσή του όσον αφορά το πλάτος  των  πεζοδρομίων  και την κοπή δέντρων στην οδό Νικηταρά στον Τσακό.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έδειξε το παράλογο της υπόθεσης  όπου ζητείται η κοπή των δέντρων αλλά μένουν οι κολόνες στα πεζοδρόμια όπου και πάλι δεν μπορούν να περάσουν οι κάτοικοι. Τόνισε ότι θα αγωνιστεί να μην κοπούν τα δέντρα.

Ο κ. Σαββίδης πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων Τσακού στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε κι αυτός ότι δεν πειράζουν τις κολόνες αλλά κόβουν τα δέντρα. Συγκεκριμένα είπε:

«Μη μας διαψεύσετε, το πράσινο που φύτεψε ο πατέρας μας μην το καταστρέψετε εσείς».

Ακούστηκαν διάφορες απόψεις όπως του κ. Αλεφαντή ότι πρέπει να μπορούν οι πεζοί να βαδίζουν στο πεζοδρόμιο οπότε θα κοπούν κάποια δέντρα, τον κ. Κουβόπουλο, τον κ. Γκιζιώτη, την κ. Δημητρίου και την κ. Γάκη να δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν να κοπούν τα δέντρα. Ειπώθηκε ότι είναι παράλογο να μην υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και να μην ξέρουν ακόμα πόσα ακριβώς πρέπει να κοπούν, και είναι δώρο άδωρο να κοπούν τα δέντρα και να μένουν οι κολόνες και πως έχει ελαττωθεί το πράσινο στην πόλη λόγω των πολυκατοικιών.

Η κ. Παπαδοπούλου πρότεινε να γίνει ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας και να μειωθούν έτσι οι θέσεις πάρκιν ώστε να μην πειραχτούν τα δέντρα.

Ο Δήμαρχος είπε ότι δεν μπορούν να συνδυαστούν όλα και να μην ξεχνάμε ότι πολλοί κατάφεραν και οικειοποιήθηκαν τμήμα των πεζοδρομίων για να μεγαλώσουν τις αυλές τους. Οπως τόνισε έπρεπε ο πρόεδρος του συλλόγου Τσακού πρώτος να αφαιρέσει τα δέντρα για να περνούν οι πεζοί.

 .

3o video


.

4o video


.

5ο video

.