Περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο

.

Απολυτίκιο

Μέγαν εὕρατο, ἐν τοῖς κινδύνοις, σὲ ὑπέρμαχον, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαρρύνας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

 

Εν όψη της αυριανής εορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10/12) έγινε την παραμονή η περιφορά της εικόνας του Αγίου στην περιοχή του Κοντοπεύκου Αγ. Παρασκευής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος κόσμου συμμετείχε στην περιφορά της εικόνας. Ολόφωτος ο Ιερός Ναός, σημαιοστολισμένος τίμησε τον Μεγαλομάρτυρα της Χριστιανοσύνης.

Την εικόνα του Αγίου Δημητρίου συνόδεψαν με τις ψαλμωδίες τους ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Νεοχωρίου κ. Παύλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης από τον Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων, ο πατήρ Σταύρος Γούλας από τον Ι.Ν. πρ. Ηλία και ο πατήρ Ιωάννης Φωτόπουλος από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Ανάμεσα στους Αγιοπαρασκευιώτες ήταν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, οι επικεφαλής των παρατάξεων Βασίλης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος και Κων/νος Κουβόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κκ Τσιαμπάς και Μουχτούρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Κωνσταντακόπουλος, Γ. Παναγόπουλος, Μ. Γαβράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοντοπεύκου Γ. Ματσούκας και η γραμματέας Β. Κουτσογιάννη.

.