28η Οκτωβρίου, ημέρα δοξολογίας, παρέλασης και τιμής στους ήρωες

28η Οκτωβρίου 2012 και η Αγία Παρασκευή παρακολουθεί τις εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο του “ΟΧΙ”. Η μέρα ξεκίνησε με δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής και την ευλογία των γαλανόλευκων σημαιών των σχολείων που συμμετείχαν στην παρέλαση. Όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πόλης ήταν παρούσα καθώς και ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Γεροσκήπου της Κύπρου κ. Μιχάλης Παυλίδης που μας έκανε την τιμή να παραβρεθει.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην κεντρική πλατεία από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά, τον Δήμαρχο Γεροσκήπου κ. Μιχάλη Παυλίδη, τα σώματα ασφαλείας, τους συλλόγους, τα σώματα προσκόπων, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων όπως του ΛΑΟΣ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ηπειρωτών που βρίσκεται στην πλατεία και στη συνέχεια ξεκίνησε η παρέλαση.

Συμμετοχή από το Σύλλογο Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων. Το ποδήλατο, η μοτοσυκλέτα και τα οχήματα που παρέλασαν εγράψαν κι αυτά την δική τους ιστορία στον πόλεμο του 1940. Οφείλονται συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που διατηρούν τα οχήματα σε τόσο καλή κατάσταση.

Το μέλλον της πατρίδας μας, τα μικρά παιδιά των παιδικών σταθμών της Αγίας Παρασκευής έδωσαν τη δικιά τους γλυκιά πινελιά στην σημερινή εορταστική εκδήλωση.

Η νεολαία της πόλης μας, τα αγόρια και τα κορίτσια των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Αγίας Παρασκευής, δημοσίων και ιδιωτικών έδωσαν ζωηρό παρόν στην ημέρα του ιστορικού ΟΧΙ. Παρέλασαν με καμάρι τηρώντας τις παραδόσεις που παρέλαβαν από τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.