Τα δίδακτρα του ΠΑΟΔΑΠ & οι άσβηστες κλήσεις στο Δ.Σ. στις 31/10/12

 

Το ΔΣ ξεκίνησε με το Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά να λέει ότι η ΠΕΔΑ έκανε πρόταση να ενταχθούν τα σχολεία στη μείωση τιμής πετρελαίου. Και μια επιστολή γυναικών που γυμνάζονται στο δημοτικό γυμναστήριο και διαμαρτύρονται για τις τιμές και για  ελλείψεις.

Ο κ. Β. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι σαν μέλος της ΠΕΔΑ όπου μπορεί θα βοηθήσει. Ανέφερε την διαμαρτυρία ορισμένων γυναικών για τις τιμές στα προγράμματα του ΠΑΟΔΑΠ και πρότεινε να μείνουν όπως ήταν. Επίσης κατηγόρησε την ιστοσελίδα μας ότι απαξιώσαμε ιερέα της πόλης με δημοσίευμά μας, για το θέμα αυτό απαντάμε με άλλη δημοσίευση.

Ο κ. Σταθόπουλος έφερε ένα θέμα που έκανε εντύπωση από πολλές απόψεις. Μίλησε για κλήσεις δημοτών που αφέθηκε να εννοηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι θα σβηστούν, πράγμα που δεν έγινε και τώρα παρουσιάζονται συνοδευόμενες με μεγάλα πρόστιμα. Επίσης ότι υπάρχουν 2 αστεγοι στην πλατεία, μίλησε για τις μειώσεις στα γυμναστήρια του Δήμου και ζήτησε να μάθει για τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων.

Ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου πρότεινε ο κ. Γκιζιώτης και περιέγραψε το περιστατικό που συνέβη στην παρέλαση με τον ιερέα και το στεφάνι που κατέθεσε το ΠΑΜΕ την 28η Οκτωβρίου.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Β. Σάρκουλας απόρησε πως η επιστολή των γυναικών δεν πήγε πρώτα στον ΠΑΟΔΑΠ, όπως και η διαμαρτυρία τους για διάφορες ελλείψεις ώστε να τους απαντήσει άμεσα.Το χαρακτήρισε ύποπτο και μίλησε για “παρέες”. Επίσης ανακοίνωσε ότι το κυλικείο της Νότου απέκτησε ανάδοχο και περίπου σε ένα μήνα θα λειτουργήσει.

Εντύπωση έκανε στην  κ. Καψοκεφάλου το αίτημα να σβηστούν οι κλήσεις και αναφέρθηκε στις μειώσεις των τροφείων των παιδικών σταθμών.

Ο κ. Γουργούλης αναφερόμενος στις τιμές του γυμναστηρίου τόνισε ότι δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε αυτιά όταν ξέρουμε ποια κατάσταση επικρατεί στους Δήμους.

 Οι απαντήσεις του Δημάρχου έχουν ως εξής:

— Όσον αφορά τα ΜΜΕ να μην τα διαβάζουν όπως κάνει κι εκείνος, ότι ο Δήμος έχει δική του σελίδα για να ενημερώνει τους πολίτες και αναφέρθηκε σε 80.000€ που δίνονταν από τις προηγούμενες δημ. αρχές προς τα ΜΜΕ.

—Οι βεβαιωμένες κλήσεις είναι 1.240.000€ και ότι αν παραγραφεί έστω και ένα ευρώ από κάποιον θα του καταλογιστεί στη συνέχεια.

—Άστεγοι δημότες δεν υπάρχουν, οι μετανάστες άστεγοι δεν είναι θέμα που αφορά τον Δήμο αλλά άλλες υπηρεσίες.

— Το σχολικό λεωφορείο σύντομα θα είναι στη διάθεση του Δήμου.

— Με τις επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων υπάρχει πρόβλημα με την ακύρωση των προηγούμενων ενταλμάτων, αλλά θα πάρει εκείνος την ευθύνη και με εντολή του θα πληρωθούν άμεσα.

— Τα έσοδα του Δήμου ως γνωστόν έχουν μειωθεί και δεν είναι εφικτό να γίνουν σε όλα μειώσεις. Η γυμναστική είναι χόμπι και όποιος δεν έχει να πληρώσει ας μην πάει. Αν κάνει μειώσεις στη γυμναστική πως θα επιχορηγήσει τους παιδικούς σταθμούς; Κάποιοι, είπε, δημιουργούν επίτηδες προβλήματα.