Δήλωση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σχετικά με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο

Τα τελευταία δύο χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κληθεί να κάνει μία τεράστια προσπάθεια περιστολής δαπανών. Οι μειώσεις των ΚΑΠ ανέρχονται στο 60% σε σχέση με το 2009.

Οι ΟΤΑ και ειδικότερα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και στον εξορθολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Καταφανώς περισσότερο από κάθε άλλο κρατικό τομέα. Αν όλοι οι φορείς του Δημοσίου είχαν συμβάλει όσο και οι Δήμοι, θα είχε αποτραπεί η συνεχής εκτροπή του κρατικού προϋπολογισμού.

Αντί επιβραβεύσεως, καλούμαστε να περιοριστούμε στο ρόλο του φορέα μισθοδοσίας  και να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τα ίδια έσοδα μέσω επιβολής νέων, αυξημένων φόρων και δημοτικών τελών.

Με την επιβολή του νέου πακέτου μέτρων, η Αυτοδιοίκηση οδηγείται πολλές δεκαετίες πίσω και μετατρέπεται, από νευραλγικός φορέας άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, σε απλό διαχειριστή της οικονομικής εξαθλίωσης και της βίαιης διάλυσης του κοινωνικού ιστού.

Όλα αυτά επιτελούνται πέρα από κάθε λογική και σε απόλυτη ασυμφωνία  με  όρους  κοινωνικής ευαισθησίας.

Η θέση και η στάση μου είναι ξεκάθαρη. Ως Δήμαρχος λέω  ΟΧΙ στις νέες περικοπές και στις απολύσεις εργαζομένων, με αυτονόητη εξαίρεση τους επίορκους εργαζομένους οι οποίοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Δηλώνω τη στήριξη και την αλληλεγγύη μου προς τους εργαζομένους στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο νέο καθεστώς που διαμορφώνεται και  δεν πρόκειται να συναινέσω, ούτε να προσυπογράψω την  απόλυση εργαζομένων και τη διάλυση του Δήμου.

Θέλω όμως να επισημάνω προς όλους τους εργαζομένους ότι το να θέτουν σε ομηρία με κατάληψη του Δήμου  την τοπική κοινωνία δεν είναι προς όφελός μας.

 Αντίθετα, επιλέγοντας τη μέθοδο των καταλήψεων για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, επιβαρύνουν περισσότερο τους συμπολίτες μας και ειδικότερα εργαζομένους γονείς που εξυπηρετούνται από τους Παιδικούς Σταθμούς και απόρους που σιτίζονται από το Δήμο.

Οδηγούμαστε με αυτές τις πρακτικές   προς αυτό που όλοι απευχόμαστε: Την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, με δραματικές  επιπτώσεις για τη  καθημερινότητα των πολιτών.

Θέλουμε τη κοινωνία και τους πολίτες δίπλα μας και όχι απέναντί μας.

Οφείλουμε να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, να διατηρήσουμε αρραγές το μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ενότητας και να μην είμαστε οι υπαίτιοι της διάλυσης του πλέον κρίσιμου κυττάρου άσκησης κοινωνικής πολιτικής.