Να γίνει χώρος άθλησης το αναξιοποίητο παρκάκι στο 3ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής

.

Δημοσιεύουμε επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου, κ. Γιάννη Μπαβέλα προς το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής.

Κύριε Δήμαρχε Βασίλη Ζορμπά, αγαπητοί αρμόδιοι φορείς

Χρησιμοποιούμε την δύναμη της κοινωνικής δικτύωσης και την αμεσότητα της επικοινωνίας για να ζητήσουμε κι από εδώ την βελτίωση των συνθηκών του σχολείου μας.
Πολλά βήματα έγιναν μέχρι τώρα – τηρουμένων των οικονομικών αναλογιών – όμως υπάρχει ένα ζήτημα που μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την ποιότητα ζωής στο σχολείο, αλλά και των κατοίκων του Δήμου μας.
Υπάρχει άφθονος χώρος στην πλευρά του σχολείου μας προς την οδό Δερβενακίων, ο οποίος λειτουργεί ως παρκάκι. Ο χώρος αυτός, είναι ουσιαστικά αναξιοποίητος, παραμένει μονίμως ρυπαρός και ελάχιστα έως κακώς φωτισμένος με αποτέλεσμα, ξένα ως προς το σχολείο και την περιοχή άτομα να βρίσκονται εκεί τα βράδια και να έχει καταντήσει δυστυχώς στέκι τοξικομανών. Χρησιμοποιημένες σύριγγες, σπασμένα μπουκάλια, σκουπίδια κάθε είδους, υπάρχουν μόνιμα στο χώρο.
Για το καλό όλων, ζητάμε την αξιοποίηση του χώρου αυτού, ως χώρου άθλησης για τους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και των κατοίκων του Δήμου, μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. Ζητάμε την δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 κι ενός ταρτάν στίβου που διέρχεται περιμετρικά του σχολείου κι εντός του αύλειου χώρου. Ζητάμε τη δημιουργία εγκαταστάσεων στίβου, όπως σκάμμα και βαλβίδα σφαιροβολίας.
Τα έργα αυτά θα δώσουν πνοή στο σχολείο και την περιοχή μας, θα δημιουργήσουν και θα προπονήσουν τους αυριανούς αθλητές, θα δοθεί η δυνατότητα της μαζικής άθλησης στους κατοίκους και ταυτόχρονα θα απομακρύνουν τα στοιχεία που διαφθείρουν τους νέους μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μπαβέλας
Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
3 ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής