“Νίκη για την Αγ. Παρασκευή”: Δήμαρχος απεργοσπάστης, πολωτικός και ακραίος

 

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, εξαιρετικά συχνά, χρησιμοποιεί αγενείς και προσβλητικές εκφράσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά καιρούς, μάλιστα, έχει καταφερθεί κατά πάντων. Τελευταία, ύβρεις και απρέπειες δημοσιεύονται και σε ανακοινώσεις του, όπως στην πρόσφατη στοχευμένη επίθεσή του στον Γιάννη Σταθόπουλο και την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή».

Δεν είναι δυνατόν να τον παρακολουθήσουμε στον ακραίο και πολωτικό του λόγο. Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε, για άλλη μία φορά, τα εξής:

  1. Ο κ. Ζορμπάς υπήρξε ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ στην πρόσφατη απεργία όλης της Αυτοδιοίκησης για τα οικονομικά των Δήμων, ενώ λίγες μέρες μετά, απέκλεισε με οχήματα του Δήμου την είσοδο της Εφορίας όταν απεφασίσθη η μεταφορά της στον Χολαργό.
  2. Κατήγγειλε με επιθετικό τρόπο τους εργαζόμενους του Δήμου, επειδή αντέδρασαν αυθόρμητα, με ομόφωνη κατάληψη το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου, στην ψήφιση του 3ου Μνημονίου, το οποίο προβλέπει 2.000 απολύσεις το 2012 και 25.000 το 2013.
  3. Διέλυσε το έκτακτο-κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο, που ο ίδιος είχε συγκαλέσει, στις 8 Νοεμβρίου, επικαλούμενος την κατάληψη.
  4. Όταν τελικά συνεκλήθη το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ήθελε να πάρει απόφαση και αναγκάστηκε να το πράξει, τελικά, από σύσσωμη την Αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους.
  5. Δεν δέχθηκε να συμβάλλει σε ομόφωνο ψήφισμα, όπως έπραξαν όλες οι πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου.
  6. Διακηρύσσει την επιθυμία του για απολύσεις υπαλλήλων με απλή παραπομπή σε Πειθαρχικό Συμβούλιο ή στην Δικαιοσύνη και χωρίς τελεσίδικη απόφαση.

Δεν θα απαντήσουμε στις χυδαιότητες του συντάκτη της επίθεσης. Η κοινωνία που πλήττεται γνωρίζει την δράση, την σοβαρότητα και τους αγώνες της Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ για την Αγ. Παρασκευή».

 

22/11/12

 

Γραφείο Τύπου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»