Το συμβούλιο “λάστιχο” και η λίστα “διαθεσιμότητας” τα κύρια θέματα στο ΔΣ στις 21/11/12(video 1*2)

 

Δύο ήταν τα θέματα που ουσιαστικά απασχόλησαν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/11/2012.

  1. ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Βουτσινάς  και η χρονική διάρκεια της συνεδρίασης και
  2. η αποστολή ή όχι της λίστας με τα ονόματα των εργαζομένων στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

1.//

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε υπήρξαν δημοσιεύσεις στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο τόσο από τον κ. Γαβρά, όσο και από τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Βουτσινά που αφορούσαν την διεξαγωγή του δημ. συμβουλίου. Για όσους δεν γνωρίζεται σας παραπέμπω στα ανάλογα link: http://www.aparaskevi-images.gr/?p=12065 και http://www.aparaskevi-images.gr/?p=12072 . Αναφορικά με αυτά στο ΔΣ ειπώθηκαν τα εξής:

Γ. ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ: Αναφέρθηκε στα παράπονα που γίνονται για το χρονικό διάστημα που διαρκεί κάθε θέμα και εξήγησε ότι εφόσον θέλουν να τοποθετηθούν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι κάθε φορά δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει. Μίλησε για τους κανονισμούς που ισχύουν και για τους οποίους όλοι είναι ενήμεροι. Όσο για τις φήμες για το αν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος το 2013, είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά τον Δήμαρχο κ. Ζορμπά και αν ο Δήμαρχος είχε πρόβλημα θα του το είχε πει και θα είχε πάει στο σπίτι του.

Μ. ΓΑΒΡΑΣ: Στο άρθρο του ανέφερε ότι είναι υποχρέωση του προέδρου να αποτρέπει τη μετατροπή της δημοκρατικής διαδικασίας σε  δικτατορία της πλειοψηφίας  και εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία είχε γίνει “λάστιχο” από τη στιγμή  που η συνεδρίαση διήρκεσε τεσσεράμισι ώρες. Πέρα από αυτά δεν θεωρεί κακό πρόεδρο τον κ. Βουτσινά, αντίθετα πιστεύει ότι ήταν η καλύτερη λύση του Δημάρχου. Επίσης δεν θεωρεί ότι η δική του κριτική θα είναι η αιτία για την αντικατάσταση του προέδρου του ΔΣ.

Β. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επαίνεσε τον πρόεδρο και ζήτησε να συμπτυχθούν τα δημοτικά συμβούλια σε χρόνο.

Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε μια πολύ καλή κατά την άποψή μας πρόταση, να γίνεται μια προεργασία των θεμάτων ώστε να μην μακρηγορεί το δημ. συμβούλιο. Και πρότεινε να γίνεται συνάντηση των παρατάξεων πριν από αυτό και όπου δύναται το προεδρείο να δίνει την άνεση του 1΄στους δημοτικούς συμβούλους.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΖΟΡΜΠΑΣ: Μίλησε για φήμες και για μεγαλοποίηση των πραγμάτων που οδηγούν στη φθορά όλων των προσώπων και του ΔΣ.  Ο πρόεδρος του ΔΣ ορίζεται μετά από πρόταση του εκάστοτε Δημάρχου και ο κ. Βουτσινάς είχε, έχει και θα έχει την εμπιστοσύνη του Δημάρχου.

Α. ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ: Είναι θέμα πολιτικών και διαφωνιών πάνω σ’ αυτές.

Κ. ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ: Ο πρόεδρος κατά τον κ. Κουβόπουλο λειτουργεί κάτω από την πίεση της πλειοψηφίας κι όμως έχει καταφέρει και έχει δημιουργήσει καλά πράγματα κι αν δημιουργηθούν παρεξηγήσεις άνθρωποι είναι κι αυτοί (οι δημ. σύμβουλοι) θα τις λύσουν.

2.//

Στην ερώτηση του κ. Γιαννακόπουλου ότι ακούγονται ονόματα εργαζομένων που στάλθηκαν ώστε να βγουν σε διαθεσιμότητα με τον νέο νόμο,  η δημοτική ομάδα επανέλαβε πως στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης στάλθηκαν μόνο αριθμοί που αφορούν το συνολικό, το μόνιμο και το προσωπικό με σχέση αορίστου χρόνου. Ενώ σε ερώτηση του κ. Κουβόπουλου γιατί δεν εστάλει από τον Δήμαρχο το δεύτερο “ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ” στην υπάλληλο παίρνοντας έτσι εκείνος την ευθύνη ώστε να μην σταλεί η λίστα και μάλιστα από τη στιγμή που υπήρχε απόφαση του ΔΣ και  ο Δήμαρχος θα υπάκουε σε αυτή, η αντιδήμαρχος κ. Παπαδοπούλου απάντησε ότι το δεύτερο “ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ” δίδεται σε επείγουσες ανάγκες και σε εξαιρετικούς λόγους. Με αποτέλεσμα την ερώτηση από τον κ. Κουβόπουλο: έγιναν δύο έκτακτα συμβούλια και συζητάγαμε για 5,5 ώρες, κινδυνεύουν άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους, δεν είναι επείγον αυτό;

Ζητήθηκε από τα μέλη της αντιπολίτευσης να δούν το έγγραφο που στάλθηκε τελικά στο υπουργείο.

3.//

Έγινε μια μικρή ενημέρωση από τον κ. Μουστόγιαννη για τη συμμετοχή του ίδιου και του κ. Αλεφαντή στην Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, όπου όπως είπαν ωφέλησε και έμαθαν πολλά.

Λεπτομέρειες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξουν σύντομα μέσω video.

Σκέψεις:

— Πολλές φορές είχαμε αναφερθεί στη μεγάλη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε εμφανής λόγος, επόμενο ήταν κάποια στιγμή να το καταλάβουν και οι ίδιοι.

— Την στήριξη όλων των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων, εκτός του κ. Αλεξόπουλου, δέχτηκε ο πρόεδρος κ. Βουτσινάς για την μέχρι τώρα θητεία του.

–Ο Δήμαρχος μίλησε για φήμες, εμείς λέμε μακάρι να μην βγαίνουν αληθινές.

1o video

2o vindeo

.