Σχεδιασμός Εθελοντικής δράσης Δήμου και Συλλόγων Αγίας Παρασκευής (video)

Συνάντηση Εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/12/12 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής. Στόχος της συνάντησης  ήταν η ενθάρρυνση της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των εκπροσώπων τοπικών Συλλόγων, Φορέων καθώς και των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής κ. Μίνα Μουχτούρη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βουτσινάς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ζωοφίλων, του Συλλόγου Τσακού, του Συλλόγου Πευκακίων,του  Σύλλογου γονέων , ΑΟ Πήγασος και του Δικτύου Αλληλεγγύης Κοντοπεύκου.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα θέματα κοινωνικής πολιτικής όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό μαγειρείο κλπ και τον τρόπο με τον οποίο ο εθελοντισμός μπορεί να οργανωθεί και να βοηθήσει τους πολίτες που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Τέθηκαν προτάσεις  τέτοιες ώστε σε συνεργασία με το Δήμο να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ακούστηκαν προτάσεις για αστικούς αγρούς, κοινωνικά φροντιστήρια και κοινωνικά ιατρεία.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάθε προσφορά είναι δεκτή και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με όλους τους συλλόγους της πόλης κρίνεται απαραίτητη για ένα καλύτερο αύριο των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.