Αδιαφάνεια και ανεπάρκεια στην καθαριότητα συνεχίζει να βλέπει η “ΝΙΚΗ”

 

 

Ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός, ότι ένα σημαντικό και προβεβλημένο στέλεχος του Δήμου, όπως η Αντιδήμαρχος κ. Δάβαρη, καταγγέλλει, όχι με γενικότητες όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία την ανεπάρκεια και κακοδιαχείριση της Δημοτικής αρχής.

Η ανοιχτή επιστολή της Αντιδημάρχου οδηγεί στο συμπέρασμα ανεπάρκειας του Δημάρχου, ή ότι οι χειρισμοί στα θέματα αυτά δεν είναι διαφανείς. Σεβόμενοι το ρόλο μας ως αντιπολίτευση, οφείλουμε να επισημάνουμε ορισμένα σοβαρά ερωτήματα τα οποία αβίαστα γεννώνται. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα θέματα της καθαριότητας είναι από τα πιο ουσιώδη και κομβικά για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ρωτάμε, λοιπόν, με βάση την επιστολή της κ. Δάβαρη:

–  Για τη μη προμήθεια των απορριμματοφόρων και της υδροφόρας.

–  Για τη μη έγκαιρη προμήθεια ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα της καθαριότητας.

–  Για την κωλυσιεργία, μέχρι παρεξηγήσεως, στην αποδοχή της δωρεάς του οχήματος συλλογής ανακυκλούμενων υλικών.

–  Για την παραπομπή στις καλένδες της προμήθειας των ρομποτικών κάδων, οι οποίοι θα ευπρέπιζαν τις δύο μεγαλύτερες και με έντονηεπισκεψιμότητα πλατείες της πόλης.

–  Για την ακινησία των απορροφητικών σαρώθρων που διαθέτουν και χρησιμοποιούν με επιτυχία όλες οι σύγχρονες πόλεις για τον καθαρισμό των πλατειών και των πεζοδρομίων.

–  Για την μη προμήθεια του διασκορπιστή άλατος και της λεπίδας εκχιονισμού όταν κατά το πολύ πρόσφατο παρελθόν είχαν εκφωνηθεί «φιλιππικοί» από τον νυν Δήμαρχο εναντίον της προηγούμενης Δημοτικής αρχής για ανικανότητα να καθαρίσει τους δρόμους από τα χιόνια. Τι θα είχε συμβεί αν η προχθεσινή χιονόπτωση είχε μεγαλύτερη ένταση;

–  Για την παραμονή του αμαξοστασίου σε κεντρικό σημείο της πόλης όταν η ανάγκη μεταστέγασης αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

 

Θα θεωρήσουμε καλόπιστα ότι όλα αυτά οφείλονται σε λάθος χειρισμούς, σε κακή αξιολόγηση προτεραιοτήτων ή και σε δυσλειτουργία υπηρεσιών μόνο εάν ο Δήμαρχος απαντήσει στην επιστολή αποδεικνύοντας ότι δεν οφείλονται σε ανεπάρκεια και ανικανότητα άσκησης Διοίκησης και ότι δεν καλύπτει αδιαφάνειες και ιδιοτέλεια.

 

10/01/2013

 

Γραφείο Τύπου

της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»