1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής

 

«ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ- 2013»

1ος ΔΡΟΜΟΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια ,ενημερώνει τους πολίτες  ότι προγραμματίζει τη διοργάνωση Αγώνα Δρόμου εντός των ορίων του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος θα έχει τον τίτλο :

 «ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – 2013»

 

1ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής

Ο Αγώνας Δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.

 

Στόχος της διοργάνωσης αυτής είναι να  αναδειχθεί τόσο η περιοχή της Αγίας Παρασκευής όσο και η οικολογική και αθλητική αξία ενός μεγάλου πνεύμονα του Δήμου όπως είναι ο Υμηττός, να  δοθεί κίνητρο στους πολίτες ώστε να συμμετάσχουν σε μία γιορτή με αγωνιστικά χαρακτηριστικά και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους δρομείς και περιπατητές σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία ενός σημαντικού θεσμού-ορόσημου για την πόλη μας. Θεσμού που θα προάγει το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα, θα υπογραμμίζει την αξία του μαζικού αθλητισμού και θα συμβάλλει στην εξύψωση του ηθικού και στην ενίσχυση της ομαδικότητας των πολιτών.

Ο Αγώνας, ο οποίος θα τελεί υπό  την αιγίδα του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά ,θα διοργανωθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, με την εισήγηση-συνδρομή της Ομάδας  Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών με την επωνυμία «O.R.A.M.A.» και σε συνεργασία με τον  Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του  Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η Διοργάνωση  θα περιλαμβάνει 2 Αγώνες Δρόμου:

 

  •  Περιγραφή  1ου Αγώνα Δρόμου

 

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής (ΥΨ. 219 μ)-  Αγ. Ιωάννου έως Κολλέγιο     1,2 χλμ – αριστερά Γραβιάς μέχρι διασταύρωση ΣΔΑΜ 500 μ. (ΥΨ. 260 μ.) στροφή δεξιά (παρατεταμένη ανηφόρα) προς Ι. Μ. Αγ. Ιωάννου Κυνηγού 1,2 χλμ (ΥΨ.345μ ) και μέχρι διασταύρωση με άσφαλτο 1,8 χλμ., στροφή αριστερά 350ο προς κορυφή (ΥΨ.415 μ.) (χωμάτινη ανηφορική διαδρομή) 700μ. (ΥΨ.ΜΑΧ. 460μ.) οριζόντια και κατηφορική διαδρομή 2,2 χλμ, (ΥΨ.350μ. )- τάπητας χρονομέτρησης – στροφή αριστερά 350 μοιρών (δασικός κατήφορος) 400μ. διακλάδωση αριστερά απότομη κατηφόρα 600μ , φτάνουμε σε διασταύρωση με άσφαλτο (οδός Αγάπης)  500 μ. δεξιά (οδός Κολοκοτρώνη), τέρμα Κολοκοτρώνη δεξιά (οδός Αγ. Ιωάννη) μέχρι την εκκλησία Αγ. Σάββας 1 χλμ (ΥΨ. 230μ.),  απότομη ανηφόρα αριστερά μέχρι Ι. Μ. Αγ. Ιωάννη Κυνηγού 1 χλμ και δεξιά επιστροφή έως τερματισμό – αφετηρία      3 χλμ.

Χαμηλότερο σημείο διαδρομής : 219 μ

Υψηλότερο σημείο διαδρομής :  460 μ

Συνολικό μήκος Διαδρομής : 14 χλμ.

Βαθμός Δυσκολίας : Δύσκολος  λόγω βατότητας (9 χλμ ασφάλτινα και 5 χλμ χωμάτινα) και υψομετρικής διαφοράς

 

  •  Περιγραφή 2ου  Αγώνα Δρόμου

  Α΄ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Για παιδιά  Δημοτικού)

 

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής- Αγ. Ιωάννου(ALPHA BANK) – Τερματισμός Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Συνολικό μήκος Διαδρομής :1 χλμ.

 

  •  Περιγραφή 2ου  Αγώνα Δρόμου

Β’  ΔΙΑΔΡΟΜΗ  (Για παιδιά Γυμνασίου και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας)

 

Αφετηρία Πλατεία Αγίας Παρασκευής- Αγ. Ιωάννου& Γραβιάς(Είσοδος Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος) – Τερματισμός Πλατεία Αγίας Παρασκευής

Συνολικό μήκος Διαδρομής : 2,4 χλμ.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα,  για όσους επιθυμούν να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και μόνο ,με αφετηρία την Πλατεία Αγίας Παρασκευής να συμμετάσχουν χωρίς κατάταξη και με ελεύθερο τερματισμό.

Σημείωση : Θα ακολουθήσει σύντομα Αναλυτική Προκήρυξη στην οποία θα παρατίθενται λεπτομερώς όλα τα επιμέρους πληροφοριακά στοιχεία, καθώς και οι όροι/τρόποι δήλωσης συμμετοχής .

 

Για να δείτε τον χάρτη του 1ου αγώνα δρόμου, κάντε κλικ  ΕΔΩ.