Κτήμα “ΙΟΛΑ”: Άμεση επανεπιβολή απαλλοτρίωσης ζητά η “ΝΙΚΗ”

Η δικαστική απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση κτήμα ΙΟΛΑ αναχαιτίζει προς το παρόν τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη-κατασκευαστή Σ. Γεωργίου και κρατά την υπόθεση ζωντανή. Ταυτόχρονα, όμως, υποδεικνύει στον Δήμο να πράξει αμέσως αυτό ακριβώς, το οποίο οι σύλλογοι, οι κάτοικοι αλλά και η «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» ζητούν επίμονα και διαρκώς: ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΠΙΒΟΛΗ απαλλοτρίωσης για να μην χαθεί άλλος ένας χώρος στον Δήμο Αγίας Παρασκευής με παγκόσμια πολιτιστική υπεραξία.
Συγκεκριμένα, στις 13.06.2012, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δικάσθηκε η προσφυγή του ιδιοκτήτη-κατασκευαστή για τον αποχαρακτηρισμό του Κτήματος ΙΟΛΑ (ακίνητο έκτασης 6.683 τ.μ. με κτίσμα). Το κτίσμα χαρακτηρίστηκε το 1998 ιστορικό διατηρητέο μνημείο και με Π.Δ. της 10.08.2000 το ακίνητο χαρακτηρίστηκε ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Τον Νοέμβριο 2001, το Δημοτικό Συμβούλιο ανακάλεσε την υφισταμένη τότε απαλλοτρίωση και τον Φεβρουάριο 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού επέβαλλε νέα απαλλοτρίωση για τους σκοπούς της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, την οποία όμως ανακάλεσε τον Ιούλιο 2004. Έκτοτε ο ιδιοκτήτης επιδιώκει τον αποχαρακτηρισμό του χώρου, για εκμετάλλευση και οικοδόμησή του.
Χάρις στην έγκαιρη κινητοποίηση των συλλόγων και των κατοίκων μετά την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη «ΝΙΚΗ», ο Δήμος παρενέβη στη δίκη της 13.06.2012. Το αποτέλεσμα (απόφαση 14472/02.11.2012) απορρίπτει την προσφυγή του ιδιοκτήτη και καταλήγει «…η ανάκληση της απαλλοτρίωσης δεν αποκλείει τη δυνατότητα επανεπιβολής απαλλοτρίωσης του ακινήτου για τον σκοπό που δεσμεύτηκε, εντός βεβαίως ευλόγου χρόνου».
Άραγε, τι θα πράξει ο Δήμος;

23/01/13
                                        Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
                                              «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»
                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ